Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

sylwia_slomc... 19:23, 06 gru 2015

Dorota123 napisał(a)
Takie zrobiłam dla koleżanki. Pierwszy raz zdobiłam styropianowe bańki. Muszę przyznać, że materiały nie są najtańsze.

Dorotka jak na pierwszy raz są świetne, a na przyszłość możesz przed dekorowaniem popaćkać kulkę styropianową białą farbą akrylową gąbeczką nakładając ......nie widać wtedy, że jest to styropian
Iwk4 19:25, 06 gru 2015

Dorotko, cudne dekoracje stworzyłaś. Specjalnie wpadłam zobaczyć, co nowego wymyśliłaś. Pełne blasku ... Zachwycają.
Nallar 19:26, 06 gru 2015

Uwielbiam do Ciebie zaglądać.
Bomby rewelka, u mnie jeszcze zero ozdób
Dorota123 19:31, 06 gru 2015

SYLWIO one są pomalowane farbą akrylową.

IWONKO dziękuję.

NALLAR mam fajny pomysł na bańkę oklejoną surowym sznurkiem i zdobioną koronką i koralikami, tylko nie mam jeszcze materiału na wykonanie.
sylwia_slomc... 19:35, 06 gru 2015

A to sorry , a przetarłaś wcześniej najdrobniejszym papierem ściernym do decoupage? bo nie powinno być widać , że to styropian.......a tak to ślicznie udekorowane
kasiek 19:42, 06 gru 2015

O matko jakie ozdoby, szczękę, zbieram z podłogi, ale masz talent Dziewczyno - pełne mistrzostwo!
Agania 19:45, 06 gru 2015

Dorota123 napisał(a)

Jak będziesz dekorowała kule styropianowe przytwierdzaj szpilkami, zawsze wtedy można poprawić w razie niewypału. Ja pierwszą bańkę całą zdemontowałam, bo mi się koronka marszczyła. Najdroższe zdobienie jest właśnie koronką, bo koszt 1m to minimum 8zł. Próbuj ja też nie wiedziałam, czy mi wyjdzie bo to debiut. Robienie dekoracji to coś co bardzo lubię robić, ale nie lubię jak mnie coś ogranicza.

Dla tego wydaję kaskę na wstążeczki wszelakie i je gromadzę nie wiem po co, to słowa eM, on nigdy tego nie zrozumie, chciałam mieć kiedyś maszynę do szycia, on do tej pory nie widział sensu tego zakupu , tylko dzięki tworzeniu na kleju mogę mu coś udowodnić...więc kupuję po kryjomu, tym bardziej, że dużo zmian wprowadzam w domu
Nallar 19:48, 06 gru 2015

Dorota123 napisał(a)
SYLWIO one są pomalowane farbą akrylową.

IWONKO dziękuję.

NALLAR mam fajny pomysł na bańkę oklejoną surowym sznurkiem i zdobioną koronką i koralikami, tylko nie mam jeszcze materiału na wykonanie.

Zrób proszę bo zje mnie ciekawość.
Muszę też koniecznie wybrać się na zakupy bo łapki mnie już swędzą.
Agania 19:49, 06 gru 2015

One nawet, że styropianowe są piękne ..ale jak uczepić coś na białym, żeby nie było widać uczepienia?...masz receptę, zdradziśsz, u Ciebie super to wygląda, ja nie wiem jak przytwierdzić niwidocznie ozdobę na białej ścianie i na suficie?
Dorota123 21:07, 06 gru 2015

Agania napisał(a)

Dla tego wydaję kaskę na wstążeczki wszelakie i je gromadzę nie wiem po co, to słowa eM, on nigdy tego nie zrozumie, chciałam mieć kiedyś maszynę do szycia, on do tej pory nie widział sensu tego zakupu , tylko dzięki tworzeniu na kleju mogę mu coś udowodnić...więc kupuję po kryjomu, tym bardziej, że dużo zmian wprowadzam w domu

Też czasem robię zakupy po kryjomu.
Maszynę do szycia mam, szyć też potrafię Mamuśka zawsze powtarzała, to czego się nauczysz - nikt ci nie zabierze, więc uczyłam się robić na szydełku, potrafiłam zrobić przez zimę 4 swetry na drutach, czasem wyszywałam, próbowałam haftu maszynowego, gorzej było z malarstwem, ale też go się chyciłam, były próby malowania na szkle. Ach czego ja nie próbowałam???