Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Gardener27 18:25, 02 sty 2016

Jakby przez mój ogród miała przejść nitka kanalizacji to bym się chyba przykuł do koparki Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji
Na zdjęciach widać jak bardzo ogród się zmienił i dojrzał a wraz z nim Twoje podejście do ogrodnictwa
Na początku królowały rośliny jednoroczne Obecnie głównie byliny, krzewy ozdobne i figlarnie formowane bukszpany
Obecność na forum również zrobiła swoje Inaczej patrzymy na ogrody
Anabell 19:06, 02 sty 2016

Przemku - ja też przeszłam w 2015 roku przez 110 m długości w całym ogrodzie wykop. nie chcę wspomnień. Jakoś przeżyłam.

Dorota- podziwiam cały czas Twoje zapały i zmiany.
Dorota123 19:26, 02 sty 2016

Iwk4 napisał(a)
Pięknie pokazałaś swój ogród. Trawnik sobie poradził, a raczej sobie z nim poradziliście.
Pozdrawiam Dorotko w Nowym Roku.

Iwonko ten trawnik pochłonął więcej czasu i energii niż rabaty kwiatowe. Sporo czasu poświęciliśmy na mechaniczne suwanie chwastów z niego. Jesienny oprysk na chwasty nie zadziałał, było już za późno, a to oznacza, że na wiosnę znów będę musiała walczyć z chwastami.
Dorota123 19:42, 02 sty 2016

Gardener27 napisał(a)
Jakby przez mój ogród miała przejść nitka kanalizacji to bym się chyba przykuł do koparki Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji
Na zdjęciach widać jak bardzo ogród się zmienił i dojrzał a wraz z nim Twoje podejście do ogrodnictwa
Na początku królowały rośliny jednoroczne Obecnie głównie byliny, krzewy ozdobne i figlarnie formowane bukszpany
Obecność na forum również zrobiła swoje Inaczej patrzymy na ogrody

Przemku moja reakcja była taka sama. Kanalizacja miała zniszczyć jeszcze całe nasadzenia wzdłuż ogrodzenia z lewej strony bramy wjazdowej i tam miały być głębsze wykopy bo na 4m w dół, a oprócz tego miały być u mnie jeszcze 2 studzienki kanalizacyjne. Zablokowałam realizację robót, pisałam pisma do wykonawcy i UG. Pewnego dnia przyjechała komisja składająca się chyba z 10 osób i przychylili się do mojej reklamacji. W pierwotnej wersji nitka kanalizacji miała iść za moim ogrodzeniem. Później na mapach ktoś przesunął kreskę o 4 mm co w realu dało 4m.
W każdym bądź razie dopięłam swego, ale roboty na naszym odcinku zablokowałam na kilka miesięcy.

Na O rzeczywiście dojrzewam ogrodniczo. Dziś przeglądałam pierwszy ogródek Danusi, ona też nie miała od razu tak pięknie jak teraz, do wszystkiego trzeba dojrzeć, a na to wszystko trzeba czasu i zaangażowania. W każdym bądź razem staram się - wszystko w miarę własnych możliwości.
Dorota123 19:44, 02 sty 2016

Anabell napisał(a)
Przemku - ja też przeszłam w 2015 roku przez 110 m długości w całym ogrodzie wykop. nie chcę wspomnień. Jakoś przeżyłam.

Dorota- podziwiam cały czas Twoje zapały i zmiany.

Dziękuję Haniu, było tyle zmian, że nie zawsze pamiętam gdzie co wsadziłam, tym bardziej, że u mnie jest duże zagęszczenie w roślinach.
Bogdzia 20:13, 02 sty 2016

Dorotko piękne widoki u Ciebie tylko rh za blisko siebie , znów bedziesz miec robotę z przesadzaniem
Dorota123 20:23, 02 sty 2016

Bogdzia napisał(a)
Dorotko piękne widoki u Ciebie tylko rh za blisko siebie , znów bedziesz miec robotę z przesadzaniem

Oj kochana też to zauważyłam w 2015r, i jestem przerażona, bo ja już więcej miejsca na rośliny nie mam. Muszą się porozpychać łokciami i znaleźć sobie miejsce.
Dorota123 20:28, 02 sty 2016

iwonadm napisał(a)
Stworzyła ś magiczne miejsce pieknie

Dziękuję Iwonko
Karol99 20:32, 02 sty 2016

Piękne metamorfozy, bardzo lubię takie porównania. Widać jak ogród dojrzał i wypiękniał. Pozdrawiam.
Dorota123 20:38, 02 sty 2016

Dziękuję Karolu. Została mi jeszcze metamorfoza od strony południowej, ale to już zrobię kiedy indziej.