Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

lilia 17:59, 21 mar 2016

Jakie te ptaszyny cudne! Lilie też
Dorota123 19:47, 21 mar 2016

kasia_w napisał(a)
Dorota, dekorację jak zwykle bardzo ciekawe, urocze i pracochłonne. Wianek cudowny, jak myślisz długo sie utrzyma? Podobny planowałam

Myślę, że powisi jeszcze długo, zrobiony jest z bazi topolowych. Ktoś ściął w zimie drzewo, grube konary zabrał, a zostawił 3 duże kupki cienkich gałązek. Pomimo, że drzewo było ścięte już dawno, gałązki nadal żyją i rozwijają się, jak to mówią - wykorzystałam okazję.
Dorota123 19:49, 21 mar 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dorotko na dekoracje jak zwykle przybiegłam. Ty już w lutym działałaś dekoracyjnie? Pięknie wszystko ustrojone

Dziękuję Małgosiu, wielkanocne w przygotowaniu, tylko czasu mi ciągle brakuje. Całą sobotę zmarnowałam na zrobienie gipsowego jajka i nie wyszło.
Dorota123 19:54, 21 mar 2016

Agania napisał(a)
Jak zawsze piękne i oryginalne dekoracje świąteczne u Ciebie Dorotko...ślicznie wyplatasz

Dziękuję Agatko, przycinaliśmy wierzbę, więc nie mogłam pozwolić, żeby coś się zmarnowało. Z reszty gałązek zrobiłam niski płotek wyplatany. Sąsiad czasem pryska przy naszej granicy na chwasty i zawsze boję się, że mi coś zniszczy, a taki płotek będzie troszkę osłaniał przed niepożądaną cieczą.
Dorota123 19:59, 21 mar 2016

Ewa777 napisał(a)

Moje też są orientalne. Wynika z tego, że za płytką dałam im donicę. Myślisz, ze mogę je teraz przesadzić do głębszej? Kiedy najlepiej to zrobić?

Myślę, że to jest odpowiednia pora na posadzenie do nowej ziemi. Do połowy donicy daję samą ziemię kompostową, ona bogata w składniki. Później z 5cm lekkiej kupnej ziemi, na to cebule i znów kupna ziemia. Ona szybciej wysycha i wtedy cebule nie gniją, a korzenie pchają się do ziemi kompostowej, która trochę dłużej utrzymuje wilgoć.
Nallar 19:59, 21 mar 2016

Dorota123 napisał(a)

Dziękuję Małgosiu, wielkanocne w przygotowaniu, tylko czasu mi ciągle brakuje. Całą sobotę zmarnowałam na zrobienie gipsowego jajka i nie wyszło.

Czy robiłaś z przepisu balon + gips = jajko ?
Mnie też korci ale chyba już nie dam rady, może w przyszłym roku.

U Ciebie i bez tego jaja będzie pięknie bo robisz jedyne w swoim rodzaju ozdoby.
Rumianka 20:02, 21 mar 2016

Doris, Twoje ozdoby bomba, takie oryginalne i piękne, a te ptaszki, to już niesamowite, nigdzie tak fajnych nie widziałam...
Dorota123 20:02, 21 mar 2016

lilia napisał(a)
Jakie te ptaszyny cudne! Lilie też

Praszki to jedyne figurki ogrodowe jakie toleruję u siebie. Najgorsze jest to , że ja nie mam hamulców jak zobaczę jakieś nowe i mi się spodobają no to muszę je kupić.
Mam już całkiem sporą kolekcję.

Dorota123 20:05, 21 mar 2016

Nallar napisał(a)

Czy robiłaś z przepisu balon + gips = jajko ?
Mnie też korci ale chyba już nie dam rady, może w przyszłym roku.

U Ciebie i bez tego jaja będzie pięknie bo robisz jedyne w swoim rodzaju ozdoby.

Tak Ewo, robiłam w balonie i na balonie i całkowicie poległam, ale nie byłabym sobą gdybym jeszcze raz nie spróbowała. Kupiłam nowy gips, zaraz idę tworzyć.
Dorota123 20:09, 21 mar 2016

Rumianka napisał(a)
Doris, Twoje ozdoby bomba, takie oryginalne i piękne, a te ptaszki, to już niesamowite, nigdzie tak fajnych nie widziałam...

Dziękuję Elisa za pochwały, czasem chodzę po kwiaciarniach tylko żeby popatrzeć, no i za każdym razem jakaś ptaszyna się do mnie przypląta.