Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Nallar 20:27, 21 mar 2016

Dorota123 napisał(a)

Tak Ewo, robiłam w balonie i na balonie i całkowicie poległam, ale nie byłabym sobą gdybym jeszcze raz nie spróbowała. Kupiłam nowy gips, zaraz idę tworzyć.

Już jestem ciekawa efektu, przyjdę zobaczyć.
Iwk4 21:15, 21 mar 2016

Dorota123 napisał(a)

Tak Ewo, robiłam w balonie i na balonie i całkowicie poległam, ale nie byłabym sobą gdybym jeszcze raz nie spróbowała. Kupiłam nowy gips, zaraz idę tworzyć.

Przyszłam sprawdzić, czy walczysz. Ja też kupiłam nowy gips, na balonie wyszło, w środku nie i nie wiem, dlaczego.
Milka 12:47, 22 mar 2016

Dorota123 napisał(a)

Pachnące lilie, które sadzę w donicach. W lecie można stawiać w dowolnym miejscu.

Dorotko, ale fajnie, że to pokazałaś tak właśnie zrobię i koło domu będzie zapach, pozdrawiam
sylwia_slomc... 13:24, 22 mar 2016

Dorotka czego się nie robi, żeby ładnie było ja przez wieś w rękach przytachałam jeden eM się śmiał, że On by tak nie szedł
Dorota123 13:46, 22 mar 2016

Iwk4 napisał(a)

Przyszłam sprawdzić, czy walczysz. Ja też kupiłam nowy gips, na balonie wyszło, w środku nie i nie wiem, dlaczego.

Pracowałam nad tymi jajami prawie do północy. Pierwsze od razu wiedziałam, że będzie klęska, ale gips twardniał ładnie. Balonów miałam więcej, więc rozrobiłam podwójną porcję - pięknie się osiadło na balonie. Byłam dumna z siebie jak paw, ale nic co piękne nie trwa długo. Jajo w balonie zaczęło pękać u góry. Zostawiłam do zastygnięcia i zabrałam się za następne. Pomyślałam, że jestem coraz bliżej sukcesu, następne też pięknie rozkładało się po balonie, pomyślałam, teraz się uda.... no prawie się udało, ale jest pęknięcie pionowe. Jajo gładziutkie, że aż miło. Więcej nie będę robić, zadowolę się tymi.
U mnie trochę trwało od momentu zalania balona gipsem( ko 10 min, ale nie mierzyłam czasu zegarkiem).Później jest ok 2-3 min na dokładne rozprowadzenie gipsu poprzez kręcenie balonem w różne strony. Gips wtedy szybko i pięknie twardnieje. od razu po wlaniu do balona kręciłam nim w misce z wodą.
Wieczorem wstawię zdjęcia mojej produkcji.
Dorota123 13:48, 22 mar 2016

Milka napisał(a)

Dorotko, ale fajnie, że to pokazałaś tak właśnie zrobię i koło domu będzie zapach, pozdrawiam

Fajnie, że przypadł Ci do gustu mój pomysł. Jak będzie za bardzo pachniało można przenieść dalej.
Dorota123 13:49, 22 mar 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dorotka czego się nie robi, żeby ładnie było ja przez wieś w rękach przytachałam jeden eM się śmiał, że On by tak nie szedł

A co tak taszczyłaś przez wieś?
Nallar 16:41, 22 mar 2016

Dorota123 napisał(a)

A co tak taszczyłaś przez wieś?

Chyba o stare konary chodzi
A Ty byłaś po te swoje upatrzone?
Dorota123 19:11, 22 mar 2016

Nallar napisał(a)

Chyba o stare konary chodzi
A Ty byłaś po te swoje upatrzone?

Nie byłam jeszcze, w ubiegłym tygodniu późno wracałam z pracy, a w tym robię jaja gipsowe z bardzo umiarkowanym efektem.
Dorota123 19:16, 22 mar 2016

Moja druga próba z jajkiem w balonie, pocieszające było to, że chociaż czułam, że gips twardnieje, czego nie było poprzednim razem. Po rozcięciu balona tak fuknęło, że aż się przestraszyłam, no i oczywiście doszło sprzątanie, bo kawałki rozleciały się na wszystkie strony.

Efektu nie ma, nie poddaję się zalewam następnego balona.