Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Sylvana 11:07, 11 sty 2017

Ktoś na O. pisał już o ziemniakach, że później jest problem, bo ziemniak rośnie i nie można się pozbyć odnóżek...poza tym podobno przyciąga robale....ale sama nie sprawdzałam.
W zeszłym roku wsadziłam patyczki do ziemi....rosły, wypuściły listki a potem nagle uschły i tyle z mojej hodowli
sylwia_slomc... 11:55, 11 sty 2017

Dorota123 napisał(a)
Dziś znalazłam informację o ROZMNAŻANIU RÓŻ może też komuś się przyda. Zastanawiam się tylko czy nie wyjdzie w tej donicy lepsza uprawa młodych ziemniaków od pięknych róż, ale na pewno wiosną spróbuję.

Za życzenia wszystkim ślicznie dziękuję.

http://www.lolmania.pl/lol/38475/wbila-lodyge-rozy-w-ziemniaka-i-wsadzila-do-ziemi-rezultat-po-tygodniu-was-zachwyci.html

Mnie zastanawia jak się potem z korzonków róży ziemniaka pozbyć? Że ziemniak tez wyrośnie to pewne na bank
yolka 13:10, 11 sty 2017

Zaglądam i pozdrawiam, zdrowia życzę, ogród poczeka, a potem na pewno zobaczymy cuda, z powodu których bardzo lubimy do Ciebie zaglądać
Rumianka 17:46, 11 sty 2017

Doris zdrowiej nam jak najprędzej...
Dorota123 22:01, 11 sty 2017

Milka cieszę się, że komuś przydają się informacje które zdobyłam na Ogrodowisku fajnie, że tą wiedzę można przekazywać dalej.
Za życzenia dziękuję.

Dorota123 22:04, 11 sty 2017

Sylvana napisał(a)
Ktoś na O. pisał już o ziemniakach, że później jest problem, bo ziemniak rośnie i nie można się pozbyć odnóżek...poza tym podobno przyciąga robale....ale sama nie sprawdzałam.
W zeszłym roku wsadziłam patyczki do ziemi....rosły, wypuściły listki a potem nagle uschły i tyle z mojej hodowli
Mam podobne odczucie co do ziemniaków, ciekawe czy pomogłoby coś obranie go przed wsadzeniem do ziemi, czy wtedy nie wypuszczałby ten ziemniak pędów.
Patyczki róż u mnie też nigdy nie ukorzeniły się w ziemi.
Dorota123 22:07, 11 sty 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Mnie zastanawia jak się potem z korzonków róży ziemniaka pozbyć? Że ziemniak tez wyrośnie to pewne na bank
Nie wiem, czy jest potrzeba usuwania ziemniaka jak już róża się ukorzeni (tylko, czy na pewno się ukorzeni)
Jeżeli ktoś robił już taką próbę dobrze by było, aby opowiedział o tym doświadczeniu.
Dorota123 22:10, 11 sty 2017

yolka napisał(a)
Zaglądam i pozdrawiam, zdrowia życzę, ogród poczeka, a potem na pewno zobaczymy cuda, z powodu których bardzo lubimy do Ciebie zaglądać
Jolu jesteś bardzo miła, postaram się jeszcze bardziej (jeśli tylko będę mogła) Człowiek uczy się całe życie.
Dorota123 22:11, 11 sty 2017

Rumianka napisał(a)
Doris zdrowiej nam jak najprędzej...
Bardzo tego pragnę, z dnia na dzień jest lepiej, czas pokaże.
ElzbietaFranka 00:50, 12 sty 2017

Dorota dzieki ze poswiecilas troche czasu mojemu watkowi. Bede ogladala i Twoj, ale tyle tego masz, ze musze sie nastawic na ogladanie. Mam sporo zaleglosci w rewizytach ale nadrobie to wszystko.
Napisz skad jestes z jakiego regionu Polski.