Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Pszczelarnia 14:52, 08 maj 2017

Dorota123 napisał(a)
Dziękuję i nawzajem.

Świetny kolor!
Dorota123 08:21, 09 maj 2017

m_gocha napisał(a)
Piękne tulipany jak i cały ogród wiosenny
Pozdrawiam Dorotko
Dziękuję tulipany w tym roku wyjąrkowo długo kwitną. Teraz u mnie rozgościły się po całym ogródku NIEZAPOMINAJKI, mam je wszędzie . Trawa rośnie jak oszalała i nie ma kiedy skosić, bo ciągle pada deszcz.

Dorota123 08:28, 09 maj 2017

elka_ napisał(a)
Gęsiówkę mam od wielu lat, ale rzeczywiście nie napotkałam jej nigdzie w sprzedaży.

anabuko1 08:36, 09 maj 2017

Jestem zchwycona twoimi cudnymi kolorami w ogrodzie. Tulipki te pełne bajecznie wyglądają. I ta niezapomoninajka w takiej ilości i w takim połączeniu roślin bardzo efektownie wyglądają; )
Dorota123 08:37, 09 maj 2017

mirkaka napisał(a)
Byłam wczoraj i myślałam że się wpisałam, a teraz patrzę że nie.
Chciałam napisać że piękne kępy tulipanów, łączone kolorystycznie. Szafirki zachwycają i w ogóle piękny cały ogród, chyba do tej pory nie pokazywałaś go z dalszej perspektywy Myślałam że jest mniejszy ale teraz widzę masz sporo do obrobienia
Dziękuję za miłe słowa, motywują do większe staranności. Do niedawna myślałam, że mam za mały ogródek, bo nie mogę pomieścić wszystkich chciejstw. Obecnie już tak nie uważam, zdrowie się sypnęło, sił coraz mniej, a chwasty rosną nieubłaganie. Cała działka ma 12 arów, w sumie jest się w czym napracować, ale jak urosną wszystkie roślinki, to chwasty nie mają jak się przebić przez mój busz.

Dorota123 08:42, 09 maj 2017

Rumianka napisał(a)
Pięknie Dorotko...nic dodać nic ująć...Zachwyciły mnie te kolory...u mnie wiosna jeszcze biedniutka...ciągle zimnica...
U mnie też zimnica i mokro. W roślinach stawiam na kwiatki, które kwitną wcześnie, one dają wiosną najwięcej radości. Niezapominajki są dwuletnie, więc jak kupisz je i wysiejesz to na drugi rok będą Cię cieszyć w ogrodzie.

Bogdzia 08:44, 09 maj 2017

Dorotka Pięknie.
Dorota123 12:34, 09 maj 2017

Aneta1309 napisał(a)
Dorotko fajne to połączenie szafirków z pierwiosnkiem ja w ubiegłym roku posadziłam szafirki z bordowymi żurawkami i fajnie to wyglądało ale żurawki w pełnym słońcu kiepsko rosły teraz mam szafirki z ciemiernikami ale zestawienie z żurawkami pewnie kiedyś w innym miejscu powtórzę.
Muszę zobaczyć to połączenie żurawek z szafirkami u Ciebie. Na jesieni dosadzę za szafirkami czerwone wysokie tulipny i niskie żółte. Myślę, że będzie udana wiosenna kompozycja. Brakuje tam właśnie czegoś rozświetlającego, zgadzasz się ze mną?

Dorota123 12:43, 09 maj 2017

Milka napisał(a)
Te pomarańczowe tulipany kocham, choć one nie mają takiego wzięcia na forum, ale mnie wiosną zachwycają swoją urodą. Dużo zdrówka, bo gdzieś doczytałam, że uwiązana jesteś w domu.
Rzeczywiście kolor tulipanów taki nie ogrodowiskowy ale przecież nie możemy wszystkie mieć tylko różowych tulipanów. Zwłaszcza w taką zimną, szarą i deszczową wiosnę trzeba nam mocnych, energetycznych kolorów. Za życzenia zdrówka bardzo dziękuję, tego teraz mi najwięcej potrzeba.

Pszczelarnia 12:56, 09 maj 2017

Dorota123 napisał(a)
Muszę zobaczyć to połączenie żurawek z szafirkami u Ciebie. Na jesieni dosadzę za szafirkami czerwone wysokie tulipny i niskie żółte. Myślę, że będzie udana wiosenna kompozycja. Brakuje tam właśnie czegoś rozświetlającego, zgadzasz się ze mną?

Bardzo, bardzo fajne. Niezapominajki i szafirki. I prymulki tak fajnie rozsadzane.
Zapisuję sobie do skopiowania.