Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

yolka 21:37, 07 cze 2018

Śliczne, rabaty, śliczne róże i zielony trawnik. Ja już nie mam trawnika, spalony przez słońce, w dalszym ciągu susz, ech...
Dorota123 21:43, 07 cze 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Czy Ty sadzisz petunie na rabatach? Obwódki chyba z nich widzę? Pięknie masz oby popadało. Ja nic nie tnę bo przypala
Obwódkę mam z surfinii różowej i fioletowej, bardzo dobrze sobie radzą w gruncie. Muszę je regularnie podlewać, ale rzadziej niż w donicach. Ja wykorzystałam chwilowe ochłodzenie i złapałam nożyce akumulatorowe, one nie tną tak równo jak nożyce ręczne i mam wrażenie, że po nich nie przypala tak mocno obciętych listków. Deszcz w tym roku to towar bardzo reglamentowany.

Dorota123 21:49, 07 cze 2018

Agania napisał(a)
Uwielbiam patrzeć na róże na rabatach w Twoim ogrodzie zachwycam się zawsze
O to bardzo się cieszę, Twój ogród należy do moich ulubionych.

Dorota123 21:59, 07 cze 2018

yolka napisał(a)
Śliczne, rabaty, śliczne róże i zielony trawnik. Ja już nie mam trawnika, spalony przez słońce, w dalszym ciągu susz, ech...
U mnie trawnik też już żółknie, jego jak zwykle nie podlewam. Róże bardzo szybko kończą kwitnienie bo słońce mocno świeci, a deszczyku jak na lekarstwo. Rabaty kipią od roślin, ale ja je ciągle podlewam. Cieszę się, że podoba Ci się u mnie.

ewsyg 07:28, 08 cze 2018

Dorotko, faktycznie masz busz, ale gustownie skomponowany. Róże w tym roku maja ciepełko, które tak lubią i obdarowują nas mnóstwem kwiatów. Miło jest teraz w ogrodach. Twoja trawa zaskakuje zielonością. U nas w tamtym tygodniu przeszły obfite deszcze i to kilka razy. Wczoraj plewiłam i byłam pewna, że jest więcej wilgoci. Niestety pomyliła się i to bardzo.
Waclaw 09:11, 08 cze 2018

Dorota123 napisał(a)
Oj w moim przypadku to raczej niemożliwe, ja po prostu lubię ze względów praktycznych ten busz. Jak rośliny rosną tak gęsto nie ma dziabania ani pielenia rabatek, po prostu nie da się wejść na rabatki.

Mój busz

Twoją zasadę spróbuję wprowadzić u siebie
Dorota123 11:36, 08 cze 2018

ewsyg napisał(a)
Dorotko, faktycznie masz busz, ale gustownie skomponowany. Róże w tym roku maja ciepełko, które tak lubią i obdarowują nas mnóstwem kwiatów. Miło jest teraz w ogrodach. Twoja trawa zaskakuje zielonością. U nas w tamtym tygodniu przeszły obfite deszcze i to kilka razy. Wczoraj plewiłam i byłam pewna, że jest więcej wilgoci. Niestety pomyliła się i to bardzo.
Ewo mój trawnik już jest żółty i mocno szeleści jak się po nim chodzi. Zdjęcia są z przed kilku dni. Miło mi, ze podoba Ci się mój busz.
Miałam i ja deszczyk w ubiegłym tygodniu, ale to za mało, na drugi dzień ziemia była już całkowicie sucha, ale trawnik troszkę odżył tyle, że już jest z powrotem suchy. U mnie wyschnięty trawnik w lecie to norma. Róże kwitły mi pięknie, na młode trzeba jeszcze poczekać. Trzy dni do tyłu podsypałam wszystkie róże nawozem do róż, liczę na powtórne mocne kwitnienie.

Dorota123 11:45, 08 cze 2018

Waclaw napisał(a)

Twoją zasadę spróbuję wprowadzić u siebie
Posadź sporo roślin, które mają liście przy ziemi, np funkie, jesienne zawilce, liliowce . Ładnie zacieniają ziemię i nie wyparuje tak szybko wilgoć, poza tym liście nie pozwolą przebić się chwastom.

asiak 12:08, 08 cze 2018

Dorotko, pięknie, kolorowo tak jak lubię
Dorota123 12:19, 08 cze 2018

asiak napisał(a)
Dorotko, pięknie, kolorowo tak jak lubię
Dziękuję Asiu, ja lubię różnorodność kolorów.