Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

anpi 10:33, 15 maj 2020

Świetna betonowa twórczość!
Niesamowite ilości bzu u Ciebie. Ciekawe właśnie o co chodzi z tym bzem w bukiecie.Raz stoi sztywno nawet kilka dni, a często więdnie niedługo po wstawieniu go do wody...?
Dorota123 10:39, 15 maj 2020

Malgosik napisał(a)
Bardzo ładnie uformowałaś kule z trzmielin. Mam kilka odmian i Żywopłociki, ale kule dopiero od ubiegłego roku formuję. Zasychanie pędów dopiero pierwszy raz mi się zdażyło. Moim zdaniem od przymrozków. Zbyt wcześnie je cięłam.
Moje bukszpany zawsze po cięciu mają niezbyt efektowne końcówki listków, bez względu czy tnę nożycami akumulatorowymi, czy ręcznymi. Za miłe słowa dziękuję.

Dorota123 10:52, 15 maj 2020

ElzbietaFranka napisał(a)
Dorotka piekne bzy a ile kolorów. Wiem, że wszystkiego nie można mieć, ale kupię co mi tam gdzieś posadzę.
Jeżeli obawiałam się, że nie będzie niezapominajek a masz ich sporo to już 3 rok prawda bo to 2 letnie rośliny. Wszędzie kolorowo.

Dzięki za dorodztwo foto.

Pozdrawiam
Elu masz dużą działkę, na pewno znajdziesz miejsce dla kilku lilaków. One są wiosną po prostu niezbędne.
Ja mam samosiejki niezapominajek chyba z 10 lat, ale w tym roku wysieję nowe, kupione nasionka.
W ciągu dnia jest tak zwana magiczna chwila na robienie zdjęć. To bardzo późne popołudnie i trwa około 5-10 minut. Wtedy jest najładniejsze światło do robienia zdjęć. Obecnie tej magicznej chwili trzeba wypatrywać około 18-19 godziny, czyli ostatnich chwil zachodzącego słońca.
Pozdrawiam

Dorota123 11:01, 15 maj 2020

anpi napisał(a)
Świetna betonowa twórczość!
Niesamowite ilości bzu u Ciebie. Ciekawe właśnie o co chodzi z tym bzem w bukiecie.Raz stoi sztywno nawet kilka dni, a często więdnie niedługo po wstawieniu go do wody...?
Musiałam spróbować przygody z betonką, robię "coś" jeszcze, ale potrzebuję do tej dekoracji kilka takich samych elementów, a to długotrwały proces.
Nie wiem od czego zależy trwałość bzu w wodzie. Do domu rzadko wnoszę, bo by mnie udusił ten zapach, co innego w ogrodzie.

Donia72 11:43, 16 maj 2020

Podobno trzeba rozgnieść gałązki pprzed włożeniem bzu do wazonu. Ja tak robię i stoi u mnie parę dni
Ewa777 12:42, 16 maj 2020

Bogactwo kolorów, kształtów i pewnie zapachów bzów
Podziwiam zdolności w tworzeniu ozdób, ale też pracowitość
Waclaw 16:59, 16 maj 2020

Bzowo u Ciebie.
Ja posadziłem trzy lata temu bzy nad stawem ale jeszcze nie kwitły w tym roku.
oliwka 20:33, 16 maj 2020

Ciekawa jestem co wymyślisz z tego betonu? :0)
sylwia_slomc... 23:59, 16 maj 2020

A ja bzów nie zrywam bo mi szkoda, na krzaku tak długo cudnie cieszą kolorem i zapachem
KasiaBawaria 08:44, 17 maj 2020

Mam podobnie.Szkoda mi wogole czegokolwiek zrywac do wazonu, w ogrodku dluzej ciesza