Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

aga55 01:06, 23 kwi 2020

Magdy, Ty to chyba ogród szklarnią obudowałaś
A jak prace rozbiórkowe, działasz już coś?
Buziaki ślę.
Nikita 06:54, 24 kwi 2020

popcorn - hosty cieszą oko...i to bardzo. A kulki kiedyś nabyłam droga kupna i zapłaciłam w lokalnej walucie w jednym z marketów budowlanych.Chciałam później jeszcze dokupić kilka sztuk, ale już nigdy więcej ich nie spotkałam.

Margarete - tak tą Małgoś myślę, że się stanie. Zwariuję/oszaleję/dostanę przysłowiowego kręćka na punkcie tej kruszynki! Jeszcze będziecie mały mnie dość, gdy zacznę zasypywać Was zdjęciami dzidziusia w ilości niewiarygodnej...w pozycji leżącej oraz w pozycji siedzącej... z rodzicami i bez...w stylizacji piżamowej i bez jakiejkolwiek stylizacji...

AniazUroczyska - no coś ty Aniu, przecież drzewa już kwitną wszędzie! W naszej okolicy oczywiście !

Aga55 - ha ha dobre!!!
Aga prace rozbiurkowe rozpoczęte, ale wszystko jakoś strasznie się ciągnie, więc zdam dokładną relację po ukończeniu robót. Obiecuję !!
Nikita 07:04, 24 kwi 2020

Mam teraz kilka dni wolnego, więc bardzo ogródkuję... trawnik skoszony, wertykujacja też już zrobiona, posadzone poziomki i nowo zakupione dwie róże oraz hortensja, chwasty z całego ogrodu poszły "precz" (a było ich wcale nie mało), posprzątałam po zimie na przedpłociu, przycięłam żywopłot przy kompostowniku, "ogarnęłam" też bluszcz i winobluszcz przy wejściu do sąsiada, bo całe drzwi mu prawie zarósł (a teraz tam nikt nie mieszka, więc za chwilę drzwi w ogóle nie byłoby widać), zrobiłam nową mini rabatkę dla zakupionej hortensji, rozdysponowałam jakieś 12 taczek ziemi z kompostownika, no i ogródek regularnie podlewam hektolitrami wody, bo susza niesamowita w tym roku.
Nikita 07:08, 24 kwi 2020

Zakwitły kolejne tulipany...nie pamiętam, żebym w tym miejscu je sadziła ???

zakupiona nowa różyczka i hortensja...

oraz minirabatka dla w/w hortencji
popcorn 07:59, 24 kwi 2020

Madzia Ty jak maszyna... zawsze. Pięknie! Buziaki ślę!!!
Kasya 08:23, 24 kwi 2020

Co ja widzę .... nowa różyczka ?
Nikita 07:14, 25 kwi 2020

popcorn – ja jak maszyna ? Odezwała się Ta, która zawsze wszystko leniwie robi….(cytuję: ) godzina 9 rano – jestem po porannym joggingu, byłam już na ryneczku, ciasto z owocami upiekłam, odwiozłam Gabi do koleżanki, w piekarniku siedzi kurczak na obiad, z ogrodu wypieliłam 2 taczki chwastów….
No i jak? Cytować dalej?

Kasya – Kasiu, różyczki kupiłam nawet dwie. Pierwsza z nich to Leonardo da Vinci (polecana przez naszą Margarete) a druga Artemis (podobno niezawodna i bezproblemowa)
paniprzyroda 09:51, 25 kwi 2020

Bardzo dobry wybór różany, mam obydwie. Artemis jest idealna, żałuję, że nie kupiłam swego czasu więcej, zamiast innych. Gdzie ją kupowałaś i kiedy? Daj znać na pw.
Na szafirki zapraszam
Nikita 10:18, 25 kwi 2020

Mariolka, róże kupowałam w czwartek (dla siebie) i w piątek (dla Margarete). Jakieś 5 km od mojej działki jest hodowca róż, ale mają też swój sklep internetowy. Zaraz podeślę Ci na priv.
Nikita 09:42, 01 maj 2020

U mnie dziś od rana drobny deszczyk podlewa z ogrodzie, więc raczej nici (przynajmniej na razie) z ogródkowania.
A w oczekiwaniu na słoneczko...moja wiosna....

Hostowisko