Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Raczkujący ogród Iwony

Raczkujący ogród Iwony

Ana 17:39, 11 sie 2011

Tak tak, tam gdzie rozwar - moga być begonie albo możesz posadzić też rozwar tylko biały właśnie, nie będzie trzeba co roku wsadzać na nowo jak jednoroczne

i tam masz jeszcze jedne niebieskie - Astry czy liatry (nie mogę doczytać) - tez dalabym białe...no ale niech ktoś się jeszcze wypowie, ja tam żaden specjalista
isia33 17:44, 11 sie 2011

Aniu, jak to nie specjalista, a takim ogrodem jak Twój Liatrę wybrałam bardziej ze względu na liście niż na kwiaty, muszę się nad nimi jeszcze zastanowić.
Dzięki za podpowiedź.
zbigniew_gazda 19:35, 11 sie 2011

Iwonko nie wypowiadam sie na temat zastosowanych roślin bo to rzecz upodobań .Natomiast tak szczerze - tło tego muru dla roślin zawsze będzie sztuczne (nawet jak pomalujesz na zielono ). Ja bym zasadził przed murem szpaler wąskich kolumnowych roślin iglastych aby stworzyć naturalne tło a potem to co naszkicowałaś.
isia33 19:40, 11 sie 2011

Hmm, Zbyszku, tu mnie zastrzeliłeś...
zbigniew_gazda 19:43, 11 sie 2011

isia33 napisał(a)
Hmm, Zbyszku, tu mnie zastrzeliłeś...

Ale widzę że żyjesz ?
shrekol 19:48, 11 sie 2011

Iwonko Widzę, że już znalazłaś miejsce dla Liropie nawet 6 sztuk Czyli wykupiłaś wszystkie
Gardenarium 20:52, 11 sie 2011

isia33 napisał(a)
Posiedziałam trochę, pooglądam i stworzyłam takie coś. Danusia zasugerowała, żeby dać thuje Aurea Nana na lewo od śliwy. Dorobiłam resztę do tej myśli. Co o tym sądzicie? Wszelkie uwagi mile widziane. Najwięcej wątpliwości mam co do tych miłorzębów, dawać je czy może np. buk Rohan Obelisk?

Daj miłorzęby Jaka jestem dumna z Ciebie, jak to ładnie dobrane
Zamieniłaby obwódkę z buszkapnu z żurawką, żurawka z przodu a bukszpan z tyłu, bo żurawki nie będzie widać z daleka
Nie dawałabym rozwaru, za krótko jest atrakcyjny, daj na to miejsce hosty "Fire and Ice" bardzo białe
Albo Carex morrovii "Variegata" zimozielony.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:54, 11 sie 2011

Na mur daj bluszcz (Hedera) jak u mnie - będzie zielone tło, choć mnie tak bardzo ta ściana właściwie nie razi, bo sporo tam "nasadzone" jest

Instagram Ogrodowiska
isia33 21:35, 11 sie 2011

shrekol napisał(a)
Iwonko Widzę, że już znalazłaś miejsce dla Liropie nawet 6 sztuk Czyli wykupiłaś wszystkie

Nie, nie miałam okazji. Ale te, które mam są bardzo duże, podzielę na pół.
isia33 21:42, 11 sie 2011

Danusiu, gdybyś widziała teraz moją paszczę Sama radość, nawet nie wiesz ile dla mnie znaczy taka pochwała. Do rad się oczywiście zastosuję. Mur będzie żółty taki jak dom. Bluszcz planowałam, nawet trochę już go tam posadziłam, ale mam jakąś odmianę, która ma korzenie, ale one nie chcą się niczego przyczepiać.