Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Raczkujący ogród Iwony

Raczkujący ogród Iwony

Gardenarium 23:49, 05 sie 2011

Te postawione nie narysowane.

Instagram Ogrodowiska
isia33 23:50, 05 sie 2011

Oo Kasiu dzięki Fajnie, prosto i elegancko. Ja dodałam iglaki do środka tego hortensjowego gaju, ponieważ z tyłu nie ma miejsca na większe iglaki, będzie żółty mur, ewentualnie porośnięty bluszczem a nie chcę, żeby zimą było tam pusto. Wykombinowałam większy krąg z żurawek a mniejszy z bukszpanu, prawie tak samo
isia33 23:54, 05 sie 2011

O, dzięki Danusiu. Te małe tuje dać jeszcze w tym kręgu hortensji czy poza nim? A w tym miejscu, gdzie je ustawiłam do zdjęcia dać coś (np kule bukszpanu )czy już nic?
Gardenarium 22:28, 06 sie 2011

Tujki daj pod ścianę w lewo od śliwy wiśnowej. Jak się już zdjęcie kończy W miejscu po nich już nic.

Instagram Ogrodowiska
isia33 22:34, 06 sie 2011

Danusiu, może tak być? Choina kanadyjska, przed nią 2 miskanty i 3 tuje? A przed tujami żurawki czerwone lub pachysndra z jakimiś bylinami kwitnącymi na niebiesko. Potem różaneczniki, buk Rohan Obelisk i 3 cisy.

marzena 23:25, 06 sie 2011

isia33 napisał(a)

Marzenko, mieszkam pomiędzy Stalową a Tarnobrzegiem. Teraz, bo kiedyś to były okolice Jasła. Twoje widoki są mi bliskie, ponieważ w czasach studenckich zawsze jak wracałam do domu na trasie Katowice - Jasło podziwiałam widoczki w okolicach Tarnowa. No i czułam, że prawie jestem w domu, a przyjeżdżałam do domu raz na miesiąc, więc tęskniłam.

no to znamy swoje okolice, ja z kolei dzieciństwo i młodość spędziłam w Tarnobrzegu, i sentyment do tych stron pozostał
pozdrawiam, powodzenia ! dzięki za odwiedziny w moim ogrodzie
isia33 23:35, 06 sie 2011

No proszę, Twoje obecne strony są jednak o wiele ładniejsze Ja akurat jestem bardziej związana ze Stalową, w Tarnobrzegu jestem rzadko. To miasto jest dla mnie nie do "ogarnięcia", niby są tylko 2 ważne ulice, a ja nigdy nie wiem, w którym miejscu jestem. Zresztą teraz to jest jeden wielki plac budowy.
Dzięki za odwiedziny
isia33 22:38, 07 sie 2011

Byłam dzisiaj na lodach w Sandomierzu, pięknie tam jest na Starówce, a ludzi tyle, że prawie pogubiłam dzieci. To miejsce jest mi bardzo bliskie, studiowałam ta jeden z moich kierunków.

Niestety po drodze były takie widoczki. Nie byłam tam po powodzi i jestem w szoku, jak daleko od rzeki były zalane domu. I jak wysoko. Niektóre stare, drewniane domy stoją puste. Nie wiem czy nadal się suszą czy właściciele nie wrócili do nich.

isia33 22:48, 07 sie 2011

Wieczorem pospacerowałam z aparatem.

Jedna Limelight przekwita powoli, 2 zaczynają.

Ruszają wrzosy i tojady.

Grandiflora różowieje.

isia33 22:53, 07 sie 2011

Moja pierwsza lawenda, nawet nie wiem jaka to odmiana.

Bardzo lubię tę thuję - Mrs bowling ball.

Moje 2 żółte berberysy, Maria i Golden Rocket, rosną bardzo szybko.