Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miejsko & sielsko

Miejsko & sielsko

bleebla 20:21, 10 paź 2014

Ooo zguba wróciła. widziałam Cię w innym wątku
Madzenka 09:32, 11 paź 2014

Ewka gdzie jesteś? widzialam Cie!

Mam kominek, uwielbiam się na niego patrzec nawet bez ognia. Nie wyobrazam sobie zimnych wieczorów bez plomienia kominka, ktory odbija się we wszystkich szybach.
Ponieważ denerowałao mnie brudzenie kominka (popiol) mamy go w ogrodzie zimowym, jest z płaszczem wodnym i dogrzewa porządnie caly dom. Zużywamy 10 m3 drewna zima, bo M w mrożne dni zwykle rozplala przed 17 a kończy palić przed pójsciem spać. Nie widzę aby mu to sprawiało problem, ja się do tego nie nadaję, bo noszenie kosza z drewnem to cięzka fizyczna praca. Ale dla M to taki synonim sprawowania opieki nad ogniskiem rodzinnym Chyba M'owie czuja te pierwotne instynkty Musze jakąś skóre kupić i rzucic w nogi fotela przed kominkiem dla M

Mamy dwa duże stojaki na drewno ale zapas wystarcza na 3-4 dni i M stale donosi. Zatem dla niego to jest uciążliwe ale widze, że to lubi.jak nie ma ochoty na lalenie to wlącza sie pompa ciepla, bo wszystko jest razem polaczone z czujnikami temp. Mamy sterowanie temperatury w kazdym pokoju i cieplo z kominka rozporowadzamy wg potrzeb i upodoban. To o czym pisze Gabik czyli centralny czujnik temperatury niedaleko kominka jest rzeczywiscie zlym rozwiazaniem. Na dole jest goraco, na gorze, w pokoju np dziecka zimno. Zwrociliśmy na to uwage w nowym domu i zmienilismy.
Marzyl mi sie kominek na peletty z automatycznym podajnikiem...ale za pozno sobie to wymysliłam i nie bylo jak zrobic zbiornika z boku ogrodu np na tony pelett. Może w 3 domu to rozwiązanie zastosujemy
MiraR 07:54, 12 paź 2014

Ślicznie u Ciebie,bardzo podobają mi się Twoje donice z bruku i nasadzenia
Miłego
lojalna_ 08:08, 12 paź 2014

Ewciu a co sie dzieje w Twoim pieknym ogrodzie ? Fotki bym poprosiła milutko Ewciu
jazzy 08:10, 12 paź 2014

Ewci mąż kawkie zaparzyl do łóżka, a Ewa w TV mocno patrzy
lojalna_ 08:12, 12 paź 2014

Mam nadzieje ze jak sie napije to wreszcie sie za fotki zabierze
Magda_ 21:35, 12 paź 2014

Hejka Ewcia zostawiam buziole

Twój ogród to cudeńko
Majena 09:18, 13 paź 2014

jejjjj serio mega odwyk:/
jazzy 10:42, 13 paź 2014

Ewcia coś po cichu w tajemnicy szykuje i jak nam zdjęcia zapoda to pospadamy z krzeseł
katiaxx 10:51, 13 paź 2014

Hej Ewcia, witam się poniedziałkowo, daj znać co u Ciebie