Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

jona 10:40, 25 mar 2017

Trudno u Ciebie przebić się prze wszystkie "achy" i "ochy" . Z resztą ja tak samo reaguję .
Dziś wystawiłam hiacynty w doniczkach przed dom. Do tej pory stały na balkonie i się hartowały. Ponieważ niektóre zaczęły kwitnąć, a słońce dziś świeci, uznałam, że już czas. Coraz bardziej jestem przekonana do tego, że hiacynty w doniczkach, to lepszy pomysł, niż sadzone w gruncie
Gardener27 20:32, 25 mar 2017

Dorota Wiosna bardzo powoli u mnie nabiera kolorów na rabatach, sytuację ratują kompozycje w donicach. Ptaki już zadomowiły się w ogrodzie, nawet sąsiadka pochwaliła a to rzadkość u niej Zapał oczywiście jest ale mało czasu na realizację wszystkich planów, powolutku i do przodu

Sylwia Ty maszyna ogrodowa jesteś nie człowiek , działaś przez cały rok. W głowę zachodzę skąd Ty na to wszystko bierzesz siły ? ale jak ma się taką pasję w sobie to można przenosić góry

Anula Podziękował. Nie wiedziałem że również taką posiadasz, ławka sama w sobie jest tak piękna że siedzenie na niej to czysta rzyjemność.

Kamila Powoli rozkręcam się ogrodowo, donic wiosennych będzie jeszcze więcej. Dmuszka widziałem, będziesz z niego bardzo zadowolona.

Mirella Ławka już dawno za mną chodziła, marzenia są po to by je realizować

Ewa777 Ciemierniki warte swojej ceny, w donicach coraz bardziej okazałe.

Iva Witam Cię serdecznie w moim ogrodzie. Dziękuję za miłe słowa.

Ewa Anda Na cebulowe trzeba będzie jeszcze poczekać. Te w donicach zapowiadają się imponująco natomiast te w gruncie raczej nie dadzą spektaklu na jaki liczyłem Wiele tulipanów sadzonych dwa lata temu jest pustych i nie będzie kwitła niestety pomimo że to zwykłe odmiany.

Katkak 20:35, 25 mar 2017

PRzemo ławeczka miodzio. To już kultowy model na O .
Sebek 20:43, 25 mar 2017

Ławka klasyk Każdy taką chyba chce
Gardener27 20:55, 25 mar 2017

Dominika U mnie też pogoda raczej mało ogrodowa ale jeśli się da to popołudniami działam. W następnym tygodniu zapowiadają ocieplenie więc rozwijamy skrzydła

Tresa Dziękuję za miłe słowa. Masz rację, te ptaki ładnie by wyglądały w Twoim ogrodzie.

Asia Zdjęć nowych brak bo nie ma ich kiedy robić, może jutro coś cyknę bo podobno krokusy zakwitły. Dbaj o siebie, ogród poczeka.

Renata Moje czaple okrzyknięte żurawiami to nieskromnie powiem dobra inwestycja. Również zastanawiałem się nad bocianami gdzie tułów wykonany był z kamienia a reszta z metalu ale doszedłem do wniosku że na bliźniaki to ja jeszcze się nie piszę

Joasia Byłem dziś u Ciebie i wszystko dokładnie widziałem, wiosna na rabatach i donicach pędzlem ogrodnika malowana. Ja na jesień posadziłem po raz pierwszy część hiacyntów do gruntu, ciekaw co wyjdzie z tego eksperymentu ? Pozdrawiam

Kasia no musiałem ją mieć u siebie. Docelowo będzie stała w innym miejscu ale już cieszy oczko nawet tutaj.

Sebek pewnie i by ją więcej osób miało gdyby ona nie była taka droga do końca miesiąca tylko suchy chleb i woda
Warmia 20:58, 25 mar 2017

Upominał się o zdjęcia, a sam ich nie zrobił Poczekam cierpliwie .... do jutra
Justyna 21:20, 25 mar 2017

Ochy i achy i w pełni zasłużone! Donicowo, jak zwykle, majstersztyk. No i klasyka, Marbolo, dopełnia pięknie całość
sylwia_slomc... 21:58, 25 mar 2017

Gardener27 napisał(a)

Sylwia Ty maszyna ogrodowa jesteś nie człowiek , działaś przez cały rok. W głowę zachodzę skąd Ty na to wszystko bierzesz siły ? ale jak ma się taką pasję w sobie to można przenosić góry

Przemo już dzisiaj w moim watku odpowiedziałam na to pytanie Chodź zobacz jaki warzywnik będzie w tym roku miał płotek
Zana 22:03, 25 mar 2017

Ja tę swoją ławkę kupiłam już rok temu, ale do jesieni z braku przygotowanego miejsca stała u eMa w robocie i przez ten czas nawet jej na oczy nie widziałam. Jesienią przewieźliśmy na działkę, stała przez zimę w domu, no i teraz trzeba jej miejsce naszykować. Kupiłeś surową czy olejowaną?
AsiaK_Z 22:43, 25 mar 2017

Jesooooo, bociany chciałeś? Ale by było gdyby u Ciebie wylądowały. Strachu od groma