Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z futrzakami i kamieniami

Ogródek z futrzakami i kamieniami

07_Rene 09:52, 25 paź 2015

Ale śliczne zdjęcia poranne. Pięknie jest, wystarczy to dostrzec
Swoje róże posadziłam wczoraj, czekam na efekt i już nic nie zmieniam.

Rabatę ze świerkami chyba faktycznie przedłużyłabym do końca chodnika. Ale jak jeszcze ją poszerzysz to nie będzie zbyt dużej dysproporcji? Rabata chyba powinna być tej samej (mniej więcej) szerokości co trawnik... Tak mi się wydaje.
Jeżeli jest konieczność poszerzenia (bo korzenie, bo ciasno) to może nie aż tak dużo jak narysowałaś? Takie jest moje odczucie, ale nie wiem czy dobre
ewsyg 20:39, 25 paź 2015

w projektowaniu to ja jestem noga. Co ja się u siebie namęczę, żeby coś wymyślić, trzymam kciuki Ewa i będę kibicować.
babka 20:47, 25 paź 2015

Ewik napisał(a)
Planuję ją poszerzyć, i dalej pociągnać kamienie przed bez trawnika , tak jak jest przy wejściu .

A jak jest przy wejściu bo nie wiem ?
makkasia 10:20, 26 paź 2015

Hortensje musowo tam muszą być roświetlają miejsce pod świerkami - ale jakieś kolumnowe drzewa jako drugie piętro w szpalerze ? i fontanny gracymilusów i... zawilce mniam
Ewik 12:55, 26 paź 2015

No więc tak :rabata będzie do końca chodnika,szeroka ok 2,5m od świerków, że do sadzenia będzie ok 2 m,przed 1metr wysypane otoczakami.myślę że proporcje ok.to strona południowa ale cień rzucają drzewa,że jest to miejsce polcieniste.rano i wieczorem słońce z boków.
Ewik 13:22, 26 paź 2015

Mam tam hortensje ale w za dużych odstępach .myślę o zgrupowaniu po 3 co ok 70 cm aby stworzyły jedyną plamę i przesunąć je tak w połowę czyli przed metr i za też. W tyle są bergenie ,prawie pod samymi świerkami, rosną, nie szaleją ale są, do tego trawy.
Przed były trzmieliny,zurawki,różne turzyce i to chyba mogłoby zostać. co myslicie ?
Ewik 13:28, 26 paź 2015

ewsyg napisał(a)
w projektowaniu to ja jestem noga. Co ja się u siebie namęczę, żeby coś wymyślić, trzymam kciuki Ewa i będę kibicować.

Dzięki,jak będziesz mieć pomysła to pisz
Ewik 13:39, 26 paź 2015

babka napisał(a)

A jak jest przy wejściu bo nie wiem ?

Widać na 2 zdj.rabata i od razu kamienie.wymyśliłam to jako spowalniacz dla psów a zimą miejsce na śnieg
Ewik 13:47, 26 paź 2015

makkasia napisał(a)
Hortensje musowo tam muszą być roświetlają miejsce pod świerkami - ale jakieś kolumnowe drzewa jako drugie piętro w szpalerze ? i fontanny gracymilusów i... zawilce mniam

Tak,hortki koniecznie tylko bardziej "w kupię " myślisz że gracki dadzą rady przy swierkach?
Zawilce bardzo mi się podobają i myślałam jeszcze o zimozielonej kulce i rozach,turzycach i ..znów za dużo. I będzie miejsce na cebulki
Milka 14:15, 26 paź 2015

Podziwiałam piękne zdjęcia, co do pomocy...nie pomogę, sama utknęłam, rozgrzebane mam na maksa i nic nie wymyśliłam