Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z futrzakami i kamieniami

Ogródek z futrzakami i kamieniami

kosolka 21:58, 28 lut 2015

ewsyg napisał(a)
Koleżanka nornice wypłoszyła włosami, które wkładała do dołów i okręcała nimi korzenie drzew.

Czyimi?
Nallar 22:01, 28 lut 2015

Stosowałam wszystko co tu wymienione zostało, bez rezultatu. Ostatnio nawet pokusiłam się na kulki naftalinowe...Wieczorem wpychałam je w tunele, a rano wszystkie były wypchnięte na powierzchnię.
Stosowałyście może szklane butelki wkopane w krecie kopce?
kosolka 22:06, 28 lut 2015

Moi dziadkowie mieli zawsze plastikowe butle na kijkach. W sumie kretowisk na działce nie pamiętam.. Albo moze nie zwracałam na nie uwagi.. Jeszcze mnie wtedy aż tak sprawy ogrodowe nie interesowały.. A może na nornice wtykali.. Ale te butelki pamiętam
Nallar 22:10, 28 lut 2015

kosolka napisał(a)
Moi dziadkowie mieli zawsze plastikowe butle na kijkach. W sumie kretowisk na działce nie pamiętam.. Albo moze nie zwracałam na nie uwagi.. Jeszcze mnie wtedy aż tak sprawy ogrodowe nie interesowały.. A może na nornice wtykali.. Ale te butelki pamiętam

Plastikowe na kijkach też stosowałam, brząkające puszki po napojach też.
Miałam na myśli szklane np. po winie wkopane w kopce.
ewsyg 22:19, 28 lut 2015

kosolka napisał(a)

Czyimi?

Swoimi i wszystkich domowników
Napia 17:16, 01 mar 2015

Moi rodzice też stosowali plastikowe butelki na kiju i żadnych kretów czy nornic w ogródku nie pamiętam.
monia 12:52, 04 mar 2015

Ewcia na jednym ze zdjęć jest floks z kolorowymi liśćmi wiesz jaki to gatunek ?
linnet07 21:45, 04 mar 2015

Witaj Ewuniu. Nie czytałam całego wątku, ale zwróciłam uwagę na twoje nornice. A kota nie masz? Ten piesio na zdjęciu jest PRZECUDNY. (jaka to rasa?)Też bym takiego chciała, ale mój tygrys szary pręgowany pewnie by sobie z nim dał radę. Kot to jest kot . Złapie wszystko co żywe a już na pewno co mniejsze od niego. Ani jednej myszy ani nornicy ani kreta u mnie nie ma prawa byc.A szkoda mi tylko ptaków bo niestety im sie tez często obrywa a ja potem te prezenty dostaję Pozdrawiam. Dorota
Ewik 20:08, 05 mar 2015

monia napisał(a)
Ewcia na jednym ze zdjęć jest floks z kolorowymi liśćmi wiesz jaki to gatunek ?

Niestety nie, ale bardzo łapię mączniaka
Ewik 20:11, 05 mar 2015

linnet07 napisał(a)
Witaj Ewuniu. Nie czytałam całego wątku, ale zwróciłam uwagę na twoje nornice. A kota nie masz? Ten piesio na zdjęciu jest PRZECUDNY. (jaka to rasa?)Też bym takiego chciała, ale mój tygrys szary pręgowany pewnie by sobie z nim dał radę. Kot to jest kot . Złapie wszystko co żywe a już na pewno co mniejsze od niego. Ani jednej myszy ani nornicy ani kreta u mnie nie ma prawa byc.A szkoda mi tylko ptaków bo niestety im sie tez często obrywa a ja potem te prezenty dostaję Pozdrawiam. Dorota

Kotów okolicznych chodzi kilka i namiętnie obsikują mi iglaki , psiaki to ozdóbki i nawet jakby chciały to raczej nic nie upolują .To jest tybetańska rasa - Lhasa Apso . Uwielbiam je Z kotami sie dogadują .