Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z futrzakami i kamieniami

Ogródek z futrzakami i kamieniami

olga80 09:46, 14 maj 2017

To miałaś fajny pracowity dzień.Ogród w słońcu pięknie wygląda.Żurawki dają fajny kolor na rabatach jak jest jeszcze mało go w ogrodzie.
07_Rene 11:58, 16 maj 2017

Ale bujne rabaty Tulipanowy szał

Z tymi zakupami w necie to różnie jest. W ubiegłe lato kupowałam różne bodziszki i żurawki w sklepie internetowym barcikowscy i byłam bardzo zadowolona. Dostałam po kilka sadzonek w doniczce, nadawały się do podzielenia i jeszcze gratis dostałam.
W tym roku zamówiłam sobie Rozanne właśnie... i jeszcze hosty. Też czekałam od kwietnia na realizację zamówienia.... Ale sadzonki w różnym stanie. Bodziszki po 1 sadzonce w doniczce (ale większe niż Twoje jarzmianki), jednak hosta - 1 kieł dosłownie. Ale reszta mega bujnie wypasiona.

Ewik 16:00, 19 maj 2017

inka74 napisał(a)
Şłoneczne widoki śluczne. Brakowało tego chyba nam wszystkim. Ewa - jaką żurawkę masz na tej ostatniej rabacie z tulipanami? Bardzo ładny ma kolor w słońcu

Hej.kupowałam jako zurawka, możliwe że jest to can van.W sezonie lekko się wysrebrza.jest tak samo zywotna jak marmoladki.
Ewik 16:02, 19 maj 2017

polinka napisał(a)
Ewko, wszystkie roślinki jakie posadzisz, szczególnie te bidoki podlej korzonkiem Pomoże im się zadomowić i je wzmocni.

Zrobiło się ciepło, pilnuje wilgotnosci, mam nadzieję że dzadzą radę ☺
Ewik 16:05, 19 maj 2017

Madzenka napisał(a)
Ewuniu nie poradzę z identyfikacja carexa, nie znam takiego. Kolor ma teraz jak Montana ale ma grube listki. Aurea Elata to tez nie jest bo jest zbyt zielony.
Poczekajmy troche jaki nabierze kolor na rabacie w trakcie sezonu. Nie mniej ejdnak baaaardzo ładna!,
Sliczne masz tulipany!

Ewo moje róze zaatakowała bruzdownica, juz jednego Old Porta musiałam wyciąc przy samej ziemi bo dolała do samego dołu łodygi. Wczoraj widziałam druga róze zaatakowana. Na razie zrobiłam oprysk Polysectem i wycinam te badyle. Coś jest skutecznego?

Dzięki Marzena, listki mają z pół cm.nie mogłam się jej oprzeć w ogrodniczym.

Z bruzdownica jest ciężko, chyba najlepszy sposób to wycinać tylko pakow szkoda.
Ewik 16:07, 19 maj 2017

olga80 napisał(a)
To miałaś fajny pracowity dzień.Ogród w słońcu pięknie wygląda.Żurawki dają fajny kolor na rabatach jak jest jeszcze mało go w ogrodzie.

Bardzo je lubię, głównie te w odcieniach fioletu choć niektóre słabo rosną, teraz zostawiłam te które są ładne cały czas ☺
Mój M też bardzo je lubi ☺
Ewik 16:09, 19 maj 2017

07_Rene napisał(a)
Ale bujne rabaty Tulipanowy szał

Z tymi zakupami w necie to różnie jest. W ubiegłe lato kupowałam różne bodziszki i żurawki w sklepie internetowym barcikowscy i byłam bardzo zadowolona. Dostałam po kilka sadzonek w doniczce, nadawały się do podzielenia i jeszcze gratis dostałam.
W tym roku zamówiłam sobie Rozanne właśnie... i jeszcze hosty. Też czekałam od kwietnia na realizację zamówienia.... Ale sadzonki w różnym stanie. Bodziszki po 1 sadzonce w doniczce (ale większe niż Twoje jarzmianki), jednak hosta - 1 kieł dosłownie. Ale reszta mega bujnie wypasiona.

Na gratisy i rośliny do podziału nie liczę ale niech nie muszę ich z lupą szukać. No i efektu w tym roku nie będzie. .
Ewik 21:51, 20 maj 2017

Nadal mamy tulipany

Czosnki i lilaki

Małe diamenciki

i widoczek
iwonadm 22:32, 20 maj 2017

ładne widoczki, marzy mi się słońce u nas było dziś zaledwie godzinkę. Miło widzieć w taki dzień takie piękno
bacowa 22:37, 20 maj 2017

Ewka , co to za trawa już kwitnie na powyższym zdjęciu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies