Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z futrzakami i kamieniami

Ogródek z futrzakami i kamieniami

olga80 06:53, 27 maj 2017

Ewuś ogród jak zwykle wygląda na 5+. Zawilce od Ciebie u mnie też cieszą oczy.Możesz mi powiedzieć na 4 zdjęciu co to za kwitnąca trawa ?
07_Rene 08:58, 27 maj 2017

W tym roku wszystko opóźnione. U mnie jedynie boniki paczkuja, inne róże daleko z tyłu. Ale co tego jak lawenda wymarzla i nie zakwitnie z różami. Nawet dziś pomyślałam zdbg ją zastąpić bodziszkami ale gdzie dostać ładne sadzonki? To jest pytanie. Kicha wielka.
U Ciebie wspaniale widoki.
malkul 11:07, 28 maj 2017

Ewo ale piękne widoczki. rabaty pełne i kipiące.
AnnaCh 11:13, 28 maj 2017

Powiem szczerze, że jeszcze nie przejrzałam całego wątku, ale po tym co ostatnio widzę, to piękne rabaty masz
Pozdrawiam
P.S. Jak tam Twoje cisy? Moje mają przyrosty i nawet się na życie mają
Ewik 11:44, 30 maj 2017

olga80 napisał(a)
Ewuś ogród jak zwykle wygląda na 5+. Zawilce od Ciebie u mnie też cieszą oczy.Możesz mi powiedzieć na 4 zdjęciu co to za kwitnąca trawa ?

To jest śmiałek , przed nim nitida .
Ewik 11:50, 30 maj 2017

07_Rene napisał(a)
W tym roku wszystko opóźnione. U mnie jedynie boniki paczkuja, inne róże daleko z tyłu. Ale co tego jak lawenda wymarzla i nie zakwitnie z różami. Nawet dziś pomyślałam zdbg ją zastąpić bodziszkami ale gdzie dostać ładne sadzonki? To jest pytanie. Kicha wielka.
U Ciebie wspaniale widoki.

Mimo, ze ogród ruszył z kopyta to róze co najmniej z 2 tygodnie są do tyłu w porównaniu do zeszłego roku, nawet kolorku na pąkach nie widać, za to byliny rozwijają sie w oczach , trawy, kocimiętki ,szałwie za chwile zapach rozsieją gożdziki .
u nas tez część lawendy wyrzuciłam i ona wygladała jakby zgniła, tylko ta na skarpie gdzie naprawdę jest sucho jak pieprz ma sie znakomicie .
Przed domem zastąpiłam ją szałwią , mam juz jej tam trochę , że bedzie więcej

moje mikro Rozanne moze za 2 lata pokażą czy są ładne
Ewik 11:51, 30 maj 2017

malkul napisał(a)
Ewo ale piękne widoczki. rabaty pełne i kipiące.

Daleko mi to twoich widoków ale dziekuje
Ewik 11:54, 30 maj 2017

AnnaCh napisał(a)
Powiem szczerze, że jeszcze nie przejrzałam całego wątku, ale po tym co ostatnio widzę, to piękne rabaty masz
Pozdrawiam
P.S. Jak tam Twoje cisy? Moje mają przyrosty i nawet się na życie mają

to zapraszam częściej . cisy te małe ok, one od początku były zielone i wygladały , ze jest szansa , ze dzadzą radę , za to te większe liche są , narazie je zostawiam i obserwuje , za to buksy wszystkie poleciały .
Ewik 11:56, 30 maj 2017

Niedzielne widoki

Anda 14:41, 31 maj 2017

Niedzielne widoki cudowne. Ścieżkę z goździkami pamietam jeszcze z zeszłego sezonu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies