Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z futrzakami i kamieniami

Ogródek z futrzakami i kamieniami

Napia 22:46, 27 mar 2015

Ewa, zawijaski bardzo fajne. Pisałaś, że zakupiłaś powojnik. Czy to dla niego ten zawijasek? Zdradź, na jaki clematis się zdecydowałaś
yolka 20:36, 28 mar 2015

Też planuje róże.
Ewik 16:40, 29 mar 2015

Napia napisał(a)
Ewa, zawijaski bardzo fajne. Pisałaś, że zakupiłaś powojnik. Czy to dla niego ten zawijasek? Zdradź, na jaki clematis się zdecydowałaś

Hej, zamówiłam Etoile Violet , pójdzie na kratkę niedaleko domu , choc i na zawijasek i powojnika znalazłam miejsce, czytałam , że polish spirit tez zdrowy i ładny, oraz bordowy Kermesin - masz któryś z nich ?
Zawijasków mam kilka , dostał go James Galway , Louise Odier i bluszcz , trzymam ( mam nadzieję ) że ładnie się rozbuja giardina .
Ewik 16:41, 29 mar 2015

yolka napisał(a)
Też planuje róże.

Super, bedzie różanie w tym roku, wybrałaś już jakies ?
iwonadm 17:32, 29 mar 2015

Ja nie miałam już sadzić róż a dostałam Artemis i się złamałam
czy już nawozisz róże?
Napia 23:10, 29 mar 2015

Ewik napisał(a)

Hej, zamówiłam Etoile Violet , pójdzie na kratkę niedaleko domu , choc i na zawijasek i powojnika znalazłam miejsce, czytałam , że polish spirit tez zdrowy i ładny, oraz bordowy Kermesin - masz któryś z nich ?
Zawijasków mam kilka , dostał go James Galway , Louise Odier i bluszcz , trzymam ( mam nadzieję ) że ładnie się rozbuja giardina .

Niestety nie. Mam właśnie Etoile Violet i czeka w doniczkach na posadzenie. I kupiłam jeszcze Marię Skłodowską - Curie. Widzę natomiast, że clematisy kupione w ubiegłym roku zaczynają wypuszczać silne pąki
Ewik 13:29, 30 mar 2015

iwonadm napisał(a)
Ja nie miałam już sadzić róż a dostałam Artemis i się złamałam
czy już nawozisz róże?

Artemis to super róża,będziesz zadowolona róż nie nawożę teraz,dostały spore kopce z kompostu,a młodziaki też do dołka + granulowany obornik.
dajana 14:47, 30 mar 2015

Moje róże tez zaprawiam dołki granulowanym obornikiem ,a nawożę dopiero w następnym roku .Sporo masz róz i wszystkie odmiany przemyślane o wyjątkowej urodzie .Pastellę muszę kupić ,jest piękna i z tego co piszesz warta posadzenia . Czytałam że walczysz z nornicami. Miałam ich ogromną ilośc ,same dziury w glebie i na rabatach Zjadły mi nawet cesarskie korony ,ale od kiedy przygarnęłam koty nie mam nawet jednej nornicy Tej zimy pojawiły się pierwszy raz krety ,ale i one są mordowane przez koty ( nad czym ubolewam). Nie wiem czy wszystkie zostały zamordowane czy się wyniosły po wyczyszczeniu z pędraków gleby. Osobiście cieszył mnie ich widok , miałam tyle chrząszczy latem że nie nadążałam zbierać ich do słoika. Zjadły mi liście róż i wszystko co tylko mogły, nawet warzywa . Wolę mimo wszystko krety kiedy oczyszczą glebę same się przenoszą dalej. Na trawniku natomiast nie było ani jednego kopczyka, znaczy to ze był czysty ,żerowały na terenie jeszcze nie zagospodarowanym Nie było im łatwo bo u mnie pod powierzchnia jest prawie sam kamień i glina. Zobaczę w kwietniu co mi z ziemi wyfrunie, mam nadzieję że będą to znikome ilości
laurowisnia 15:13, 30 mar 2015

Ewik, u Cię widzę zamawianie i domawianie także w toku, fajne różyczki zamówiłaś.
Powojnik Kermesina, mam, włoski, więc bezproblemowy, zakwita tak później, w lipcu.
Ewik 22:41, 30 mar 2015

Dajana-Pastelkę polecam , śliczna i zdrowa róża. Agata , dziekuję za info o powojniku .
Poniżej koszyki , które latka swoje miały więc przeszły lifting na biało