Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nadchodzi wiosna - czas na ogród

Nadchodzi wiosna - czas na ogród

dominika_ 08:42, 14 maj 2015

Rodzeństwo po innych rodzicach
Ala106 16:41, 15 maj 2015

Przybiegłam z rewizytą, przejrzałam cały wątek i fajny ogród się szykuje.
Teren wydarty wręcz z dziczy. Trawnik cudo, a dziewczyny pomagają projektować rabaty.
Szpadel do kancików mnie rozwalił na tym białym obrusie .
Ale fajnie, mój eM też już chwyta, z czego cieszę się najbardziej , albo sekator, albo klameczki do moto (teraz zamówił dla mnie jakieś super wygodne ).
Trzymam kciuki za nowe nasadzenia.
dominika_ 17:37, 15 maj 2015

Dziękuje za rewizytę i będę podglądać Twoje działania
paulina_ns 18:48, 16 maj 2015

Melduję się, że byłam i widziałam, nie wszystko, bo czasu brak, ale zauważyłam dwa cudeńka - owczarki niemieckie , wspaniałe, mądre pieski, zazdroszczę Ci dwóch, ja mam jedną pieszczoszkę zaznaczam, żebyś mi nie zaginęła i w wolnej chwili zaglądnę na dłużej
dominika_ 20:54, 16 maj 2015

Dziękuję za odwiedziny, to dwa największe skarby "ogrodowe"
szemusia 15:24, 17 maj 2015

Jak tam rabata wzdłuż strumyka?
Tak mi się jeszcze skojarzyło - czy ten strumyk ma być elementem rabaty? Bo jeśli tak, to może lepiej by wyglądały nasadzenia bardziej naturalne? Takie leśne, nieuporządkowane?
No, chyba, ze jednak z założenia chcesz tam wprowadzić wersję "ułożoną".
dominika_ 19:12, 17 maj 2015

Ten strumyk do chyba będzie zasłonięty. Aktualnie wszystko się sadzi i jak tak patrzę z daleka to zastanawiam się nad posadzeniem szczelnej zielonej ściany żeby go zasłonić, po czym podchodzę bliżej i myślę czy by nie zrobić takiego zielonego gąszczu. Ot takie dylematy
jona 09:58, 18 maj 2015

dominika_ napisał(a)
Ten strumyk do chyba będzie zasłonięty. Aktualnie wszystko się sadzi i jak tak patrzę z daleka to zastanawiam się nad posadzeniem szczelnej zielonej ściany żeby go zasłonić, po czym podchodzę bliżej i myślę czy by nie zrobić takiego zielonego gąszczu. Ot takie dylematy

A może chociaż jakaś ścieżka do spacerowania nad strumykiem? Jeżeli będzie załonięty to miło byłoby go oglądać spacerując
dominika_ 11:12, 18 maj 2015

Coś pokombinuję, gdyby ten strumyk był przez cały rok płynący to bym go nie chciała zastawiać. Teraz gdy nie ma deszczu to praktycznie wysycha, że o lecie już nie wspomnę i wtedy urok jego żaden.
KasiaW76 11:39, 18 maj 2015

Dominiczko Nowy awatarek się kłania ehhh jak się chwilę nie wchodzi to się dużo traci....