Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

ModraSowa 10:37, 04 wrz 2014

Pozdrowienia Ewuniu
Nallar 11:26, 04 wrz 2014

ModraSowa napisał(a)
Pozdrowienia Ewuniu

Dziękuję Aniu, dobrze że już wróciłaś.
ModraSowa 12:05, 04 wrz 2014

Ano wróciłam kochana ale jakoś tak mało intensywnie.
Na wszystko brakuje mi czasu. Mój starszy synek od kilku dni chodzi do przedszkola więc też musimy się zorganizowac w tej nowej sytuacji.
Ogród czeka cierpliwie na wenę i swój czas.
Nie jestem w stanie teraz ponadrabiać zaległości u wszystkich
Katkak 10:11, 08 wrz 2014

Ewcia, toż to jakieś zawilce giganty Ale smoki, fajne. Pozdrowienia zostawiam
malgorzata_s... 15:07, 08 wrz 2014

Matuchno 20 kg śliwek chcesz w słoiczki wpakować? To chyba całą rodzinkę obdzielisz Sąsiedzi nieładnie się zachowują Niektórzy jednak tacy są ani prosić, ani dziękować nie potrafią. Buziaczki i powodzenia przy konfiturach
Nallar 22:24, 08 wrz 2014

Katkak napisał(a)
Ewcia, toż to jakieś zawilce giganty Ale smoki, fajne. Pozdrowienia zostawiam

Zawilce faktycznie strasznie wielkie w tym roku, myślę że Przemek miał rację, popiołek z kominka to wspaniały nawóz, bo niczym innym ich nie zasilałam.
Nallar 22:37, 08 wrz 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Matuchno 20 kg śliwek chcesz w słoiczki wpakować? To chyba całą rodzinkę obdzielisz Sąsiedzi nieładnie się zachowują Niektórzy jednak tacy są ani prosić, ani dziękować nie potrafią. Buziaczki i powodzenia przy konfiturach

Małgosiu już wpakowałam. Robiłam słoiczki z Twojego przepisu, robiłam też dżemik i cosik w stylu galaretki. Dziś zasypałam owoce pigwowca cukrem i czekam na soczek, będzie do herbatki. Część pigwowca zostawiam na naleweczkę. Jeśli chodzi o sąsiadów to oni są na mnie zagniewani, nie mówimy sobie nawet dzień dobry, tym bardziej mnie zdziwiło ich zachowanie.
No ale.....
Niech im wyjdzie na zdrowie.
Katkak 10:55, 10 wrz 2014

Ewcia, a w kwestii tego nawożenia popiołem z kominka, to napisz proszę coś więcej, jak to robisz dokładnie? Wysypujesz po prostu przy roślinie i tyle? Też mam kominek więc popiołu pod dostatkiem Buziaki
Nallar 11:57, 11 wrz 2014

Katkak napisał(a)
Ewcia, a w kwestii tego nawożenia popiołem z kominka, to napisz proszę coś więcej, jak to robisz dokładnie? Wysypujesz po prostu przy roślinie i tyle? Też mam kominek więc popiołu pod dostatkiem Buziaki

Kasiu Rabata na której rosną teraz zawilce, długo była nie zagospodarowana, było to miejsce gdzie trafiał popiół ze spalonego drewna w kominku (ok. 3 sezony zimowe)potem to przekopałam i wsadziłam roślinki. Na innych rabatkach np. z iglakami wsypuję popiół (zimny) wokół pnia, czy pod byliny. Po zimie lekko wzruszam ziemię w koło rośliny aby pozostałości popiołu wymieszać z ziemią. W ogrodzie mam ziemię gliniastą i ciężką więc popiół sprawia też że staje się bardziej "puszysta"
Nallar 12:12, 11 wrz 2014

Musiałam je uwiecznić.