Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Nallar 21:46, 18 lut 2015

Katkak napisał(a)

Moja droga jak się zacznie to nie tak łatwo przestać . Teraz niech to właśnie ogród Cię inspiruje . Poszukaj jakichś "przydasiów", choćby kilka niepotrzebnych desek, zbij razem, pomaluj i już masz ławeczkę jedyną w swoim rodzaju . Albo ze skrzynek po cytrusach, które można za dziękuję dostać w sklepie (takie z cienkich deseczek) możesz zrobić ładne osłonki na doniczki .

To ja próbuje przerwać(już)nałóg, a Ty co?
Skrzyneczkę mówisz, to zobacz.
Właśnie myślę co z tym zrobić...

Katkak 22:00, 18 lut 2015

Dokładnie taką skrzynkę miałam na myśli. Ja w zeszłym roku taką pomalowałam, postawiłam na zewnątrz na parapecie, a do niej wstawiłam surfinie w niezbyt ładnych doniczkach bo i tak nie było ich widać
Nallar 22:07, 18 lut 2015

Katkak napisał(a)
Dokładnie taką skrzynkę miałam na myśli. Ja w zeszłym roku taką pomalowałam, postawiłam na zewnątrz na parapecie, a do niej wstawiłam surfinie w niezbyt ładnych doniczkach bo i tak nie było ich widać

Osłonka na doniczki to dobry pomysł. Muszę zastanowić się jak ją maznąć.
Nallar 14:47, 19 lut 2015

Od dziś jeszcze 30 dni i będzie kalendarzowa wiosna.
ryska 12:48, 20 lut 2015

Hej Ewuniu, zainspirowana Twoimi pięknymi pracami malowałam w ferie biurko na biało i półeczkę, oklejałam białą okleiną szafę i regał. Plus malowanie pokoju i tapetowanie. Pomoc miałam z Twojego miasta ( moja siostra) więc się udało. Z nasionek wzeszedł mi heliotrop a szklarenka to taka standardowa ogólnodostępna, zdjęcia u mnie. Pozdrawiam serdecznie
Nallar 13:15, 20 lut 2015

ryska napisał(a)
Hej Ewuniu, zainspirowana Twoimi pięknymi pracami malowałam w ferie biurko na biało i półeczkę, oklejałam białą okleiną szafę i regał. Plus malowanie pokoju i tapetowanie. Pomoc miałam z Twojego miasta ( moja siostra) więc się udało. Z nasionek wzeszedł mi heliotrop a szklarenka to taka standardowa ogólnodostępna, zdjęcia u mnie. Pozdrawiam serdecznie

Dobrze że się odezwałaś bo zaczynałam się zastanawiać dlaczego zniknęłaś na tak długo.
Kolejne mebelki odnowione....Uważam że to dobry sposób na zmiany, bez większych nakładów finansowych.
Biegnę zobaczyć Twoją szklarenke.
Przesyłam dużo słonka.
monteverde 20:34, 20 lut 2015

Nallar napisał(a)

To już chyba ostatni, doszłam do wniosku że mam zbyt mały metraż Wcześniejsze widziałaś?

Tak widziałam na innym wątku no i zapomnialam pochwalić siewu host niech rosna zdrowo tylko nie za szybko je przenoś
Nallar 22:35, 20 lut 2015

monteverde napisał(a)

Tak widziałam na innym wątku no i zapomnialam pochwalić siewu host niech rosna zdrowo tylko nie za szybko je przenoś

Do oddzielnych donic nie trafią szybko, z instrukcji jakie dostałam wynika że mam ich nie ruszać do momentu aż będą miały minimum 2 liście, a do ogródka kiedy? Chyba nie wcześniej jak w drugiej połowie maja....
malgorzata_s... 13:29, 22 lut 2015

Podziwiać malarskie i dekoratorskie wyczyny Ja nigdy cierpliwie nie umiem poczekać aż wyschnie Ja z tych co muszą mieć już, natychmiast. Albo nie doczyszczę albo się łuszczy
Nallar 13:39, 22 lut 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Podziwiać malarskie i dekoratorskie wyczyny Ja nigdy cierpliwie nie umiem poczekać aż wyschnie Ja z tych co muszą mieć już, natychmiast. Albo nie doczyszczę albo się łuszczy

Małgoś, w sekrecie Ci napiszę że mam to samo. Gdybyś wiedziała ile razy ja suszyłam lakier suszarką do włosów...Te kąpane w gorącej wodzie tak mają.