Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Nallar 21:18, 15 lut 2015

Dziś spacerowałam po ogródku i odkryłam że orliki zaczynają puszczać listeczki, parzydło ma już dość sporawe kły, krokusy za kilka dni pokażą kolorki, z zadołowanych donic wychodzą żonkile. To musi być wiosna.

Dziś moja 3 letnia wnusia była dość rozbrykana i jako że babcia szybciej się męczę, zdecydowałam że kończymy z rozrabianiem i znajdziemy inne nieco spokojniejsze zajęcie. Kiedy stanowczo powiedziałam do niej już koniec, to usłyszałam babciu - koniec, kropka, pl pamiętaj.
Nallar 18:26, 16 lut 2015

Część moich nasionek właśnie "spoczęła" w ziemi wymieszanej z hydrożelem.
AgataBC 19:35, 16 lut 2015

Co tam już wysiałaś?
Gardener27 19:39, 16 lut 2015

Dobry wieczór

U mnie wczoraj była piękna pogoda Słonko zachęcało do spacerów Odwiedziłem znajomych i bardzo miło spędziłem ten dzień Wciąż dużo śniegu zalega w ogrodzie ale powoli się topi Wiosnę było czuć w powietrzu aż do dzisiaj -5 stopni i lodowaty wiatr Brr Zdjęć z zimy u mnie brak ponieważ gdy wychodzę z pracy jest już ciemno Z drugiej strony fajnie że całą zimę spędziłem w pracy i nie musiałem na nią patrzeć
Dużo tych doniczek u Ciebie Co posiałaś bo jestem nie w temacie ?
Moja stipa powoli wychodzi siana w tamtą środę którą dostałem od dobrego duszka z forum W sobotę kupiłem jeszcze 3 paczki w Obi i posiałem Jak wszystko pójdzie po mojej myśli będę miał stipowisko w ogrodzie

Pozdrawiam
roma2 20:04, 16 lut 2015

Cześć Ewciu. U mnie opóźnienie na każdym kroku, ale co tam, dam radę. Nasionka czekają cierpliwie na wysianie, krokusy maja zielone listki, werbena w doniczce żyje mimo ( a może dlatego?)braku zainteresowania, oczyszczalnia wbrew mojej woli wylądowała w przedogródku i straszy, kocisko niewdzięczne mnie użarło, ale wiosna coraz bliżej i tego się trzymam. Koniec, kropka, pl.
Katkak 20:06, 16 lut 2015

Ewcia wnusia fajna , pewnie komputer nie ma dla Niej tajemnic . Tez jestem ciekawa co tam wysiałaś. Ja wysiałam szałwię omszoną białą, łubin, kosmos i kobeę pnącą. Ale jeszcze inne nasionka czekają w kolejce .
lojalna_ 20:06, 16 lut 2015

Pracus masz tego ilosci giełdowe
Nallar 20:26, 16 lut 2015

Gardener27 napisał(a)
Dobry wieczór

U mnie wczoraj była piękna pogoda Słonko zachęcało do spacerów Odwiedziłem znajomych i bardzo miło spędziłem ten dzień Wciąż dużo śniegu zalega w ogrodzie ale powoli się topi Wiosnę było czuć w powietrzu aż do dzisiaj -5 stopni i lodowaty wiatr Brr Zdjęć z zimy u mnie brak ponieważ gdy wychodzę z pracy jest już ciemno Z drugiej strony fajnie że całą zimę spędziłem w pracy i nie musiałem na nią patrzeć
Dużo tych doniczek u Ciebie Co posiałaś bo jestem nie w temacie ?
Moja stipa powoli wychodzi siana w tamtą środę którą dostałem od dobrego duszka z forum W sobotę kupiłem jeszcze 3 paczki w Obi i posiałem Jak wszystko pójdzie po mojej myśli będę miał stipowisko w ogrodzie

Pozdrawiam

Przemku, wysiałam pomidorki(wiem zbyt wcześnie)"piekielną" papryczkę, orliki, wysiałam też kilka nasion hosty. Ten wysiew to raczej eksperyment, chciałam sprawdzić jak nasionka będą sobie radzić w mieszance ziemi z hydrożelem.
Pogoda taka jaki i u Ciebie, sobota i niedziela wiosna a dziś jak na Syberii.
U mnie niedziela upłynęła pod hasłem wnusia, też przyjemna ale wieczorem padłam.
Widzę że stipa robi zadziwiającą karierę na ogrodowisku, mnie brak pomysłu gdzie mogłabym ją wsadzić. Może doradzisz mi co mam zrobić bo w zadołowanej donicy z cebulowymi wychodzą mi żonkile, mam je przykryć, schować?
Dzięki za odwiedzinki
Nallar 20:33, 16 lut 2015

roma2 napisał(a)
Cześć Ewciu. U mnie opóźnienie na każdym kroku, ale co tam, dam radę. Nasionka czekają cierpliwie na wysianie, krokusy maja zielone listki, werbena w doniczce żyje mimo ( a może dlatego?)braku zainteresowania, oczyszczalnia wbrew mojej woli wylądowała w przedogródku i straszy, kocisko niewdzięczne mnie użarło, ale wiosna coraz bliżej i tego się trzymam. Koniec, kropka, pl.

Zdążysz ze wszystkim, na wysiewanie nasionek jest jeszcze czas, to tylko ja taka niespokojna dusza jestem.
Oczyszczalnia w przedogródku nie brzmi dobrze, ale rady Twojego eM znam.
Z pewnością da się z tym coś zrobić, wstawisz zdjęcia i ruszy lawina pomysłów.
Gardener27 20:39, 16 lut 2015

Nallar napisał(a)

Przemku, wysiałam pomidorki(wiem zbyt wcześnie)"piekielną" papryczkę, orliki, wysiałam też kilka nasion hosty. Ten wysiew to raczej eksperyment, chciałam sprawdzić jak nasionka będą sobie radzić w mieszance ziemi z hydrożelem.
Pogoda taka jaki i u Ciebie, sobota i niedziela wiosna a dziś jak na Syberii.
U mnie niedziela upłynęła pod hasłem wnusia, też przyjemna ale wieczorem padłam.
Widzę że stipa robi zadziwiającą karierę na ogrodowisku, mnie brak pomysłu gdzie mogłabym ją wsadzić. Może doradzisz mi co mam zrobić bo w zadołowanej donicy z cebulowymi wychodzą mi żonkile, mam je przykryć, schować?
Dzięki za odwiedzinki

Masz rację Stipa w tym sezonie rządzi Jak tylko się pojawi na stojaku w sklepach znika w mgnieniu oka ponieważ forumowicze wszystko wykupują Nabijamy sakwe Legutko

Z zadołowanymi cebulami możesz postąpić na dwa sposoby:

I Wyciągnąć z ziemi donicę i wnieść do domu Będziesz mieć wiosnę dużo wcześniej

II Zostawić w ziemi i czekać do wiosny Nic im nie będzie W razie jakiś mega minusowych temperatur możesz czymś osłonić