Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Nallar 22:43, 21 kwi 2015

kosolka napisał(a)

Ewka, tutaj są rózne kolory piwonii, ale może coś Ci się spodoba. Mnie urzekła kocimiętka i bodziszek

Olu dzięki Ci wielkie.
Swoje piwonie podsadziłam przywrotnikiem ostroklapkowym, podobnie jak tu, na pierwszym zdjęciu.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/906-wichrowe-wzgorze?page=116

A ze miejsca jeszcze troszkę jest to widziałabym tam coś niebieskiego jak tu.

http://forumogrodniczeoaza.pl/media/kunena/attachments/333/DSC00666_2012-12-11.JPG

Te niebieskości to kocimiętka?
Przez lata z białą piwonią rosło oregano które też ładnie zgrywało ale strasznie się rozłaziło.
ryska 22:53, 21 kwi 2015

Cześć Ewuniu, byłam, macham i cieszę się, że już doszłaś do siebie
Kolejna piękna Wnusia Ci rośnie pozdrawiam wiosennie
Nallar 23:15, 21 kwi 2015

ryska napisał(a)
Cześć Ewuniu, byłam, macham i cieszę się, że już doszłaś do siebie
Kolejna piękna Wnusia Ci rośnie pozdrawiam wiosennie

Witam Cię Renatko, mam nadzieję że wypoczęłaś. Powitanie miałaś udane... czytałam że dopadła Cię jelitówka
Myślę że kiedy pogoda zechce się ustabilizować to te wstrętne choroby trochę odpuszczą.
Wnusia rośnie, skończyła już 4 miesiące.
Miło że wpadłaś.

Nallar 23:39, 21 kwi 2015

Z życzeniami dobrej nocki, zostawiam Wam kwiatuchy.

inag 00:09, 22 kwi 2015

kosolka napisał(a)

Ewka, tutaj są rózne kolory piwonii, ale może coś Ci się spodoba. Mnie urzekła kocimiętka i bodziszek

Piękne. Sama z przyjemnością podglądnęłam
inag 00:11, 22 kwi 2015

Psinka jest cudna! Moje w ogrodzie sieją mnóstwo zniszczeń ale i jeden z kotów obgryza doszczętnie moją hakone Nie dość, ze tak powoli u mnie rośnie to jeszcze to co urośnie zostaje zeżarte Trzy światy z tymiu zwierzakami a i tak człowiek je kocha
Nallar 11:26, 22 kwi 2015

inag napisał(a)
Psinka jest cudna! Moje w ogrodzie sieją mnóstwo zniszczeń ale i jeden z kotów obgryza doszczętnie moją hakone Nie dość, ze tak powoli u mnie rośnie to jeszcze to co urośnie zostaje zeżarte Trzy światy z tymiu zwierzakami a i tak człowiek je kocha

Słyszałam że można kupić nasionka specjalnej trawki dla kotów (takiej do podgryzania)może mu wysiej, nie będzie obgryzał hakone
Nallar 11:36, 22 kwi 2015

Dla Bożenki.
Zielonej Ani w swoim wątku odpowiedziałaś.

cyt: Przeczytaj instrukcję na pierwszym z nich i wg niej przygotuj mieszankę z tych trzech czyli daj kazdego po 1/3 tego co w instrukcji. Opryskuj co 4-5 dni az liście stana sie zielone i lśniące.

Mnie nie udało się kupić żelaza florovitu, kupiłam inne (zdjęcie niżej)
W zalecanej dawce jest 1 ml na 1l i tego mam dać 1/3? Toć to będą kropelki
Te dwa pozostałe też po 1/3 dawki?

Bogdzia 12:26, 22 kwi 2015

Nallar napisał(a)
Dla Bożenki.
Zielonej Ani w swoim wątku odpowiedziałaś.

cyt: Przeczytaj instrukcję na pierwszym z nich i wg niej przygotuj mieszankę z tych trzech czyli daj kazdego po 1/3 tego co w instrukcji. Opryskuj co 4-5 dni az liście stana sie zielone i lśniące.

Mnie nie udało się kupić żelaza florovitu, kupiłam inne (zdjęcie niżej)
W zalecanej dawce jest 1 ml na 1l i tego mam dać 1/3? Toć to będą kropelki
Te dwa pozostałe też po 1/3 dawki?

Żelazo dobre , ja przygotowuje conajmniej wiadro a Ty jeśli potrzebujesz mało to daj tak ( wszystkie trzy) żeby woda miała kolor słabej herbaty no takiej raczej słabej herbaty.Żelazo będziesz używac kilka razy w tym roku i mozesz w nastepnych latach również. Mozesz też opryskac nim inne rośliny , własciwie wszystkie blade , kiepsko wyglądające.
Nallar 14:42, 22 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)

Żelazo dobre , ja przygotowuje conajmniej wiadro a Ty jeśli potrzebujesz mało to daj tak ( wszystkie trzy) żeby woda miała kolor słabej herbaty no takiej raczej słabej herbaty.Żelazo będziesz używac kilka razy w tym roku i mozesz w nastepnych latach również. Mozesz też opryskac nim inne rośliny , własciwie wszystkie blade , kiepsko wyglądające.

Bardzo dziękuję. Mam nadzieję że nie przedobrzyłam z tymi nawozami.
dałam tak:
Żelaza 1ml/1l
Pinivit 20ml/1l
Florovit 2,5 ml/1l
Jeśli za mocne, to mnie popraw.