Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

zawitka 13:21, 07 cze 2015

Ewa warto do Ciebie zaglądać ha ha bo znalazłam przepis na rh mam takiego eleganta co mi podpadł I muszę mu pomóc iwonie tylko wąchac I cieszyć oko A sosenka będzie piękna jak podrośnie
inag 14:00, 07 cze 2015

Piwonie masz rewelacyjne! Kocham ich zapach. Ja też mam u siebie jeden krzak. Taki zdobyczny, nawet nie mały, ale gdzie mu tam do Twoich?! Pewnie nie raz jeszcze wrócę do tych Twoich zdjęć... Macham do Ciebie niedzielnie
Gardener27 15:19, 07 cze 2015

Nallar napisał(a)

W betonowej obręczy wywiercone są dwa otwory M 12 takie same wywiercone są w słupkach pionowych. Słupki są przykręcone do obręczy.
Na dechach jest folia, a na niej ziemia.
Ta biała poprzeczna kantówka widoczna na pierwszym zdjęciu poprzedniego postu robi za zaporę zabezpieczającą obsuwaniu się ziemi.(powinna być przykryta ziemią ale mi brakło)
Jeśli macie pytania to zapraszam.

Przyszedłem obejrzeć szkic a tu takie dzieło kreślarskie Jestem pod wrażeniem Bardzo ciekawie wygląda ta konstrukcja i ukłony w stronę M że tak ładnie mu ten daszek wyszedł Trzymam kciuki za rozchodniki Myślę że one tutaj dadzą radę
Zdjęcia ze spotkania u Łukasza widziałem Czytam że bardzo Cię zmotywowało do działania
Pięknie Ci wszystko kwitnie w ogrodzie a najbardziej podobają mi się peonie
Nallar 17:21, 07 cze 2015

pasjonatkaamatorka napisał(a)
Cudne!!wczoraj posadziłam u siebie taka piekność ale moja jeszcze malutka

Moje mają już kilka lat i co roku kwitną tak obficie, szkoda tylko że tak krótko. Piwonie są dość kapryśne, źle posadzone mogą nie kwitnąć kilka lat. Czy Twoja miała pączuszki jak ją sadziłaś?
Nallar 17:35, 07 cze 2015

paniprzyroda napisał(a)
Na hasło piwonie przybiegnę w te pędy Śliczne.

Cieszę się że Ci się podobają, ja ciągle mam ich zbyt mało.
Nallar 17:48, 07 cze 2015

Katkak napisał(a)
Ewunia przepięknie, morze kwiecia. Mnie najbardziej za serce chwyciły irysy bródkowe i te aż uginające się od kwiatów krzewuszki . Czyżbym widziała krzewuszkę matkę? Ewcia docelowo jaka ona będzie duża? Ta biało-obrzeżona, którą mam od Ciebie? A z innej beczki - hodujesz jakieś horty z odkładów teraz? Moje limki z odkładów rosną całkiem ładnie, ale faktycznie odetnę je dopiero wiosną. W sumie nie spieszy mi się, i na hura nie są mi potrzebne. Mam jeszcze kilka odkładów z ogrodowych zrobionych. Tylko jeszcze z Bobo muszę zrobić nowe odkłady. Maluszek z Bobo też ładnie rośnie, już na osobnym stanowisku. Wrzucę zdjęcia u siebie to zobaczysz maluchy .

Kasiu, u Ciebie też są piękne piwonie i masę innych pięknych roślin. Masz oko, to krzewuszka mamusia Jaka duża będzie? nie wiem, ciacham ją zaraz jak przekwitnie ale myślę że więcej niż 3 metry nie da rady.
Twoje młode sadzoneczki widziałam, ja z odkładów robiłam 3 lata temu. Wiem z doświadczenia że im dużej są połączone z "mamusią" tym lepiej więc nie spiesz się z ich odcinaniem. Jeśli moje ukorzenione patyczki poradzą sobie i nie padną, to w przyszłym roku może uda mi się zrobić odkłady z limek.
Bródkowe też uwielbiam.
Nallar 17:50, 07 cze 2015

Agcia napisał(a)
Piękne piwonie ja nadal na swoich nie mam kwiatów-może w przyszłym roku..

Czasem trzeba wykazać się duuuużą cierpliwością, ja na jedną czekałam 4 lata.
pasjonatkaam... 17:52, 07 cze 2015

Nallar napisał(a)

Moje mają już kilka lat i co roku kwitną tak obficie, szkoda tylko że tak krótko. Piwonie są dość kapryśne, źle posadzone mogą nie kwitnąć kilka lat. Czy Twoja miała pączuszki jak ją sadziłaś?

nie miała, widać,że młodziutka,pewnie zakwitnie za kilka lat ja kupowałam inną roslinę ,a ta piwonia była wysiana w donicy tej właśnie roślinki.
Nallar 17:56, 07 cze 2015

zawitka napisał(a)
Ewa warto do Ciebie zaglądać ha ha bo znalazłam przepis na rh mam takiego eleganta co mi podpadł I muszę mu pomóc iwonie tylko wąchac I cieszyć oko A sosenka będzie piękna jak podrośnie

Halinko, jak miło że wpadłać na pokaz kwiecia.
Przepis na ratowanie rh zaczerpnięty od Bogdzi, to dzięki jej wskazówką uratowałam swoją "bidę"
W piwoniach jestem zakochana, nawet jak patrzę na zdjęcia to czuję ich zapach.
Z sosenką musiałam coś zrobić bo zdominowała rabatę, czekam aż jej podusie się zagęszczą, mam nadzieję że będzie ładna.
Nallar 17:59, 07 cze 2015

inag napisał(a)
Piwonie masz rewelacyjne! Kocham ich zapach. Ja też mam u siebie jeden krzak. Taki zdobyczny, nawet nie mały, ale gdzie mu tam do Twoich?! Pewnie nie raz jeszcze wrócę do tych Twoich zdjęć... Macham do Ciebie niedzielnie

Ha, ha, moje piwonie wszystkie są zdobyczne, one ponoć rosną i kwitną najlepiej
Też macham jeszcze niedzielnie.