Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Nallar 19:24, 06 lis 2015

Agania napisał(a)
Ewa szukują się rewolucje u Ciebie, zagęszczasz..i nowa architektura ogrodowa w planach....super
Tą sosną nivaki bardzo, bardzo się zachwycam, majstersztyk, jak to się mówi czapki z głów

Próbuję zagęszczać ale za pierona mi nie idzie Muszę się wybrać na szkołę do Ciebie.
Cięcie sosny to "zło" konieczne, została wsadzona bez pomyślunku. Kiedy robiłam obrzeże okazało się że rośnie na samym brzegu rabaty i zasłania resztę roślin. Wyjścia były dwa, piła albo eksperymentalne cięcie.
Cieszę się że Ci się podoba.
lojalna_ 21:05, 06 lis 2015

Ewus ladnie wychodzi a latwe to nie jest wszyscy to wiemy
Katkak 08:41, 07 lis 2015

Ewcia pomysł z trzmieliną na siatce jest doskonały , też będzie zimozielono i szybciej niż z bluszczem. Gosiaczek ma tak u siebie i rewelacyjnie to wygląda. Na siatce ma puszczoną matę trzcinową, czy jak się tam ona nazywa (z tych cienkich patyczków w każdym razie) i na to dopiero roślinki. Między trzmieliną rośnie jeszcze bardzo dużo powojników i jak wybuchają kwieciem to rozpłynąć się można. Niestety jak u Niej byłam to jeszcze nie kwitły.

O, to zdjęcie z Ciociogrodu właśnie . To akurat ściana ganku, ale na siatce też tak ma. Powiedz Jej to wrzuci foty. Ty tam masz słonko więc powojniki też mogłabyś puścić.
Co do szpaleru... Też nie chciałam u siebie całego szpaleru ze szmaragdów (tam gdzie mam to już siła wyższa - muszą zasłonić szopę sąsiadki, innej rady nie ma). Nie chciałam go jednak ciągnąć na całej długości i stąd ten mój żywopłot mieszany u mnie. Mało jeszcze widoczny, bo rośliny muszą urosnąć. Ale może pomyślisz nad takim rozwiązaniem właśnie? Wtedy i te żywotniki mogłabyś w niego wpleść. Np. jakaś roślinka liściasta, jakiś krzew, trzy żywotniki, znów coś innego itd. No i tym sposobem swoje chciejstwa możesz tam posadzić. Ja z liściastych mam bez koralowy Sutherland Gold, dereń Sibirica Variegata i klon szczepiony na pniu Crimson Sentry. O matulu, ale się spisałam. I będziesz to musiała biedactwo przeczytać . Wytrwałości życzę . Buziol .
Lukasz2013 12:37, 07 lis 2015

Też mi się u Gosiaczka ta trzmielinka podoba
ryska 12:52, 07 lis 2015

Oj tak trzmielina, powojniki a pod tym róże to ostatnio połączenie na punkcie którego mam hopla
Nallar 17:26, 07 lis 2015

Kasia, strzelasz pomysłami jak z rękawa, podziwiam Cię.Z powojnikami robiłam próbę (nie udaną) na początku swojej ogródkowej przygody ale dlaczego nie spróbować po raz drugi.
Jeśli chodzi o żywotniki to wsadzone są szmaragdy x 2 i kórniki x 2 (naprzemiennie) te drugie rosną dość szeroko. Przerwy między nimi to 150 cm, nie wiem czy jeśli wsadzę coś między nie to nie będzie zbyt ciasno. Muszę to wszystko wymierzyć, kto wie czy te żywotniki tam zostaną.
Roślinki które zaproponowałaś muszę zobaczyć u wujka G.
Lubię czytać Twoje posty, więc spoko Kasieńko.
Katkak 17:33, 07 lis 2015

Nallar napisał(a)
Kasia, strzelasz pomysłami jak z rękawa, podziwiam Cię.Z powojnikami robiłam próbę (nie udaną) na początku swojej ogródkowej przygody ale dlaczego nie spróbować po raz drugi.
Jeśli chodzi o żywotniki to wsadzone są szmaragdy x 2 i kórniki x 2 (naprzemiennie) te drugie rosną dość szeroko. Przerwy między nimi to 150 cm, nie wiem czy jeśli wsadzę coś między nie to nie będzie zbyt ciasno. Muszę to wszystko wymierzyć, kto wie czy te żywotniki tam zostaną.
Roślinki które zaproponowałaś muszę zobaczyć u wujka G.
Lubię czytać Twoje posty, więc spoko Kasieńko.

Zawsze do usług
Nallar 17:35, 07 lis 2015

Lukasz2013 napisał(a)
Też mi się u Gosiaczka ta trzmielinka podoba

U Gosiaczka jest więcej roślinek które mi się podobają.
Nallar 17:36, 07 lis 2015

ryska napisał(a)
Oj tak trzmielina, powojniki a pod tym róże to ostatnio połączenie na punkcie którego mam hopla

I co? chcesz mnie zarazić?
Nallar 17:38, 07 lis 2015

Uciekam robić jakiś rysunek, bo z miejsca nie ruszę.