Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

ryska 21:09, 07 sty 2016

Wystarczy Ewuniu jak dla mnie, bo zdjęcia i tak nie oddają bujności Twoich roślin. Jak ja się cieszę, że widziałam je na własne oczy, po tym deszczu który nas powitał nie dość że ogród był soczysty to jeszcze pachniał cudownie.
O werandzie marzę dalej..
Nallar 21:12, 07 sty 2016

Agcia napisał(a)

Widzę, że masz kukliki. Jakie masz z nimi doświadczenia? Może jakieś porady dla mnie bo mam je dopiero posadzone.

Agatko, mam je drugi rok, nie robiłam przy nim dosłownie nic Po pierwszej zimie oberwałam mu liście (tak jak przy żurawkach) i pozwoliłam rosnąć. Po jednym sezonie mogłam go już podzielić, rozrasta się błyskawicznie. Nie zasilałam go nigdy, rośnie w ziemi ogrodowej o odczynie zasadowym, lekko gliniastej, w pełnym słońcu.
Pomogłam?
Nallar 21:17, 07 sty 2016

Ivvvona napisał(a)
Świetne zdjęcia porównawcze, widać ile pracy włożyliście w upiększanie swojego miejsca na ziemi. Teraz kiedy roślinki się rozrosły, trudno uwierzyć że kiedyś ich tam nie było.

O tak, pracy było sporo ale warto było.
Dziś pewne rzeczy zrobiłabym nieco inaczej ale na zmiany już nie ma siły, więc cieszę się tym co mam.
Nallar 21:22, 07 sty 2016

ryska napisał(a)
Wystarczy Ewuniu jak dla mnie, bo zdjęcia i tak nie oddają bujności Twoich roślin. Jak ja się cieszę, że widziałam je na własne oczy, po tym deszczu który nas powitał nie dość że ogród był soczysty to jeszcze pachniał cudownie.
O werandzie marzę dalej..

O... jak miło.Też się cieszę że mnie odwiedziłaś, tylko ta pogoda.
W tym roku koniecznie musisz przyjechać jak będą kwitły peonie. To jest zapach.....
sylwia_slomc... 21:24, 07 sty 2016

Ewka super wykorzystałaś tą starą cegłę A roślinki bujnęły , że hej
Nallar 22:01, 07 sty 2016

A na koniec fotki ze spotkania w moim skromnym ogródku.
Gościłam przesympatycznych ludzi.

A jakie ogrody odwiedziłam ja, nie zdradzę.
Nallar 22:06, 07 sty 2016

Ivvvona 22:13, 07 sty 2016

Ale piękna ta Twoja peonia, prawie poczułam jej zapach. A czy ja dobrze pamiętam, że chciałaś odnóżkę mojej białej? Zdjęcia ze spotkania przypomniały cudowne chwile spędzone u Was. Jasnota od Ciebie ładnie się rozrosła i wiosną ją podzielę i nieco zmienię miejsce.
Luki 22:14, 07 sty 2016

To są dopiero metamorfozy, uwielbiam w takich porównanie w szczególności różnicę w wielkości drzew i krzewów, czekamy na początku by urosły coś zasłoniły, a jak tylko przestanie się o nich myśleć nagle robią się wielkie... czasem za wielkie
Nallar 22:23, 07 sty 2016

Ivvvona napisał(a)
Ale piękna ta Twoja peonia, prawie poczułam jej zapach. A czy ja dobrze pamiętam, że chciałaś odnóżkę mojej białej? Zdjęcia ze spotkania przypomniały cudowne chwile spędzone u Was. Jasnota od Ciebie ładnie się rozrosła i wiosną ją podzielę i nieco zmienię miejsce.

Też bardzo miło wspominam nasze spotkanie. Powtórzymy
Iwonko, jeśli będziesz ją przesadzała to tak, chcę ale jak masz ją ruszać tylko po to aby uraczyć mnie, to nie. Nie chcę abyś ją sobie uszkodziła, peonie są kapryśne.
Jasnota za jakiś czas sama pokaże się w różnych miejscach. Cieszę się że jasnocie spodobało się u Ciebie.
A jak oregano? przyjęło się? bo nie pamiętam.