Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

ryska 20:23, 10 lip 2017

Nallar napisał(a)

Reniu, one nadal czekają aż mój eM wyzdrowieje i naszykuje dla nich miejsce. Sama tego zrobić nie mogę bo to wiąże się wykonaniem drenażu, czyli przekopaniem rabaty. Do tego czasu muszą pozostać w donicach. Jutro je zasilę, takim butelczanym gotowym do hortek.
Anabelka będzie ładna w przyszłym roku, zobaczysz, moje pierwszy rok też były bez kwiatów, a dziś widziałaś?

Odsadzić Ci kilka zawilcy na wypadek gdyby tamte przegrały walkę o życie? Wzięłabyś sobie pewne sadzonki.

Mogą sobie rosnąć w donicy ale są żarłoczne wtedy. Wystarczy od czasu do czasu nawóz i liście im się zrobią mocno zielone. Jakbyś nie nawiozła to zżółkną i odpadną.
Stan zawilców na dziś: jedna sadzonka ma mega liście i pąki, dwie sadzonki przyjęły się, wypuszczają liście, jedna sadzonka walczy o życie. Myślę, że mi tyle wystarczy, dziękuję
malgorzata_s... 20:36, 10 lip 2017

Powojnika zetnij i za kilka dni podłej miksturą Alinki i na wiosnę zrób to samo
Roztwór 8 pastylek nadmanganianu potasu i główkę zmiażdżonego czosnku wymieszanych w 8 litrach wody, wzmacnia i pomaga ochronić rośliny przed chorobą – uwiądem pędów.
Nallar 21:14, 10 lip 2017

ryska napisał(a)

Mogą sobie rosnąć w donicy ale są żarłoczne wtedy. Wystarczy od czasu do czasu nawóz i liście im się zrobią mocno zielone. Jakbyś nie nawiozła to zżółkną i odpadną.
Stan zawilców na dziś: jedna sadzonka ma mega liście i pąki, dwie sadzonki przyjęły się, wypuszczają liście, jedna sadzonka walczy o życie. Myślę, że mi tyle wystarczy, dziękuję

I na stała jasność ;p
Zaraz po przeczytaniu postu pierdziulneło i siedzieliśmy po ćmoku. Nad naszym miastem szaleje burza z piorunami, okropna, błysk grzmot, błysk grzmot. Jeśli to się nie uspokoi to nockę mam z głowy, strasznie się boję kiedy takie szaleństwa za oknem.

Dziś wstawiłam fotkę anabelek, jeszcze stojących, teraz leżą rozciapciane Ale jestem zła....
Nallar 21:29, 10 lip 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Powojnika zetnij i za kilka dni podłej miksturą Alinki i na wiosnę zrób to samo
Roztwór 8 pastylek nadmanganianu potasu i główkę zmiażdżonego czosnku wymieszanych w 8 litrach wody, wzmacnia i pomaga ochronić rośliny przed chorobą – uwiądem pędów.

Małgoś kochana jesteś.
Powojniki wsadzałam w maju i zaraz po wsadzeniu podlałam je ta miksturką. Może temu dostało się mniej.... Czy pozostałe (jeszcze zdrowe) profilaktycznie tę podlać?
Zabiorę się za niego jutro i mam nadzieje że chłopina zechce zostać ze mną.
ryska 21:30, 10 lip 2017

U nas się właśnie zaczyna, zaraz wstawię fotkę u siebie nieba...
AnnaCh 21:34, 10 lip 2017

Jakie Ty masz wielkie Anabelki Przepięknie, do tego z tymi rozchodnikami, super
Ożanka też mi się bardzo podoba, zapisuję w kajeciku
Nallar 21:49, 10 lip 2017

ryska napisał(a)
U nas się właśnie zaczyna, zaraz wstawię fotkę u siebie nieba...

Widziałam, paskudne.
Nallar 21:51, 10 lip 2017

AnnaCh napisał(a)
Jakie Ty masz wielkie Anabelki Przepięknie, do tego z tymi rozchodnikami, super
Ożanka też mi się bardzo podoba, zapisuję w kajeciku

Aniu, miałam, bo teraz wszystko leży.
malgorzata_s... 22:12, 10 lip 2017

Nallar napisał(a)

Małgoś kochana jesteś.
Powojniki wsadzałam w maju i zaraz po wsadzeniu podlałam je ta miksturką. Może temu dostało się mniej.... Czy pozostałe (jeszcze zdrowe) profilaktycznie tę podlać?
Zabiorę się za niego jutro i mam nadzieje że chłopina zechce zostać ze mną.

Alinka podlewa na wiosnę a potem zawsze jak się coś dzieje. Nie zaszkodzi na 100%
Nallar 22:32, 10 lip 2017

tak wyglądają teraz anabelki.

Czyściec tez się położył.

A takie "cudo" spotkałam na trawniku, (i z pewnością to nie był królewicz ono chyba najbardziej ucieszyło się z deszczu.