Witam serdecznie! Dziękuję. Ogrodu Tobie można pozazdrościć. A te hortensje to bajka. Ja mam dużo (~30 szt).Pierwsze hortensje dostałam od mamy - dorodne. Na początku pięknie kwitły. Jednak z czasem było coraz gorzej Jak pielęgnujesz je, co robisz? Nawożę, podlewam, na wisnę przykrywam agrowłókniną, żeby nie zmarły i nic z tego nie wychodzi. Kiedyś czytałam nawet o "okopaniu" - podcięciu korzeni, żeby "przestraszyć" roślinę, żeby zmobilizować do kwitnienia. [img
Witam serdecznie! Super, ze mogłam zaskoczyć. Ale zdjęć z początku naszych zmagań mamy więcej z czasem umieszczę, po to aby wszyscy widzieli, że z każdego kawałka ziemi można coś wyczarować a taki strumień u Was to skarb. Widziałam, że kilka podpowiedzi dostaliście od Pani Daniusi Pozdrawiam
Dziekuję! Pracy było mase ale jak zacznęłam sobie przypominać jak było ciężko to dochodzę do wniosku, że było warto i nie żałuję ani jednej kropelki potu tu wylanej. Działka ma ok. 20ar a mnie "brakuje" miejsca i mini warzywniak mam w donicach Zaczęłam dwa lata temu od pomidorów a w ubiegłym doszły zioła Ale u Was też jest bajecznie. Pozdrawiam serdecznie
Dziękuję! Twój też ma klimat - prawdziwa natura - pięknie. Wymarzone miejsce do odpoczynku na łonie przyrody. Taki potok to skarb. U mnie nie ma takiego charakteru ale jest czasami małe kantry Pewnego razu przyszła kotka i zadomowiła się. Dawałam jeść bo mi było jej żal. Później przyszła kura i nawet urządziła sobie grzędę. Kurę też karmiłam. Doszło nawet do bardzo śmiesznej sytuacji. Dałam kotu wędzoną makrelę, do której "przykolegowała" się kura. Kot jadł łeb a kura zaczęła dziobać ogon Ale po 5 dniach oddałam kurę w dobre ręce Tych "rozgrzebanych" rabat nie wytrzymałam Pozdrawiam
Wiosna w końcu przyszła i to jest najważniejsze. Człowiek może wyjść i podłubać w ziemi. Aż serce się raduje Po tak długich zimowych dniach i nocach czuję się jak kret siedzący pod ziemią. Dzisiaj znowu trochę uprzątnęłam na działce, sadziłam bratki i robiłam wiosenne kompozycje w donicach.Teraz zamieszczę kilka fotek z ubiegłych lat. Życzę dobrej nocy