Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy ogrod cz II

Kondziowy ogrod cz II

Kondzio 22:06, 02 lip 2014

monteverde napisał(a)

Bajeczne to zdjęcia znad stawu u mnie też pada dzisiaj z przerwami ale ma być w nocy burza pozdrówka
unas ciagle mało deszczu sucho jest bardzo ale zdrugiej strony żal kwiatów które pod ciężarem wody sie łamią
Ozz 23:08, 02 lip 2014

Kondzio napisał(a)
o kasiek hi hi hi bede miał romas do ciebie planujemy wyjazd do Berlina na piątek sobotę niedziele znasz moze szkółki i ogrody jakie mozna tam zwiedzić w okolicy

Może to tak niegrzecznie się wtrącać, ale dwa kroki od Berlina w Poczdamie jest rezydencja rokokowa Sanssouci - wraz z parkiem, generalnie mekka tego stylu w tamtych czasach, zaś w innej części miasta (tam niestety nie zdążyłam dotrzeć ) - jest Park, który został po wystawie ogrodniczej (chyba najsłynniejszej po CHelsea) BUGA - Volkspark i jest mega ciekawy, zwłaszcza, że znajduje się obok tzw. Biosphare czyli ogromna palmiarnio-szklarnia. Wklep sobie te nazwy w grafikę w wyszukiwarce to będzie widać czy warto

ech - zazdroszczę. Berlin też super ciekawe miasto.
rozajerycha 23:12, 02 lip 2014

O proszę wypad do sąsiadów jak to się Kondziu dobrze powodzi.
Jak już to wrzuć jakieś foty dla tych co nie mogą ))
Pozdrawiam serdecznie Ciebie i Bliskich .
martek
Kondzio 09:44, 03 lip 2014

rozajerycha napisał(a)
O proszę wypad do sąsiadów jak to się Kondziu dobrze powodzi.
Jak już to wrzuć jakieś foty dla tych co nie mogą ))
Pozdrawiam serdecznie Ciebie i Bliskich .
martek
dziekuje i na pewno pozdrowie
Kondzio 09:45, 03 lip 2014

Ozz napisał(a)

Może to tak niegrzecznie się wtrącać, ale dwa kroki od Berlina w Poczdamie jest rezydencja rokokowa Sanssouci - wraz z parkiem, generalnie mekka tego stylu w tamtych czasach, zaś w innej części miasta (tam niestety nie zdążyłam dotrzeć ) - jest Park, który został po wystawie ogrodniczej (chyba najsłynniejszej po CHelsea) BUGA - Volkspark i jest mega ciekawy, zwłaszcza, że znajduje się obok tzw. Biosphare czyli ogromna palmiarnio-szklarnia. Wklep sobie te nazwy w grafikę w wyszukiwarce to będzie widać czy warto

ech - zazdroszczę. Berlin też super ciekawe miasto.
dzieki za podpowiedzi na pewno sie przydadzą
laurowisnia 09:54, 03 lip 2014

Kondzio napisał(a)
ta czerwona roza która jest na pierwszej pergoli i mam ciemno różowa z przodu która sie marnuje z przodu ale jest obłędna nazwe gdzieś mam podam puźniej a kura jeszcze żyje ale zobaczymy co znia bedzie

Ale czy ten ciemny róż będzie pasował do tej czerwonej?
Kondzio 10:02, 03 lip 2014

laurowisnia napisał(a)

Ale czy ten ciemny róż będzie pasował do tej czerwonej?
mysle za tak dam nazwe wieczorkiem to zobaczysz czy pasuje
laurowisnia 10:08, 03 lip 2014

Dobrze, tylko ja wiem, że nie lubię osobiście takiego zestawienia, chociaż mam takie, Parade z Red Eden Rose, z tym, że Parade zagłuszyła tą drugą i jej jakby nie było, czeka na przesadzenie.
Kondzio 10:21, 03 lip 2014

laurowisnia napisał(a)
Dobrze, tylko ja wiem, że nie lubię osobiście takiego zestawienia, chociaż mam takie, Parade z Red Eden Rose, z tym, że Parade zagłuszyła tą drugą i jej jakby nie było, czeka na przesadzenie.
no to muszę sie zastanowić ta czerwona wtlysiala od dołu kwitnie tylko u góry ta różowa jest prawie czerwona wiec mysle ze bedzie pasować ale nie wykluczam zmiany
zawitka 19:50, 03 lip 2014

Dzięki -------bo byłeś