Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy ogrod cz II

Kondziowy ogrod cz II

sylwia_slomc... 22:42, 26 sie 2015

Fajnie będzie, a te naparstnice wszystkie kwitną o jednej porze? Czy kwitnieniem się wymieniają?
Kondzio 16:38, 28 sie 2015

JulkAd napisał(a)

Piękne ujęcie...Andrzej częściej fotki rób...inaczej ogród widzisz...drzwi sprawiają, że ogród wydaje się być tajemniczy
Pozdrówka

Dzięki
Kondzio 16:39, 28 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Fajnie będzie, a te naparstnice wszystkie kwitną o jednej porze? Czy kwitnieniem się wymieniają?

Wymieniają się kwitnieniem...
Katkak 16:57, 28 sie 2015

Kondzio, ale oczy nacieszyłam, przepiękne widoki. Niesamowity macie ten ogród. Wszystko jest w nim cudowne. Ta masa roślin robi niesamowite wrażenie. Gdybym ja posadziła rudbekie w takiej ilości to zajęła by całą rabatę, a przecież jeszcze inne chciejstwa muszę upchnąć . Drzwi tworzą klimat jedyny w swoim rodzaju i czynią ogród jeszcze bardziej wyjątkowym. Ale świetna ta "latarenka" przy altanie. Latarniszcze chce się powiedzieć . No i super, że ogród to Wasza wspólna pasja, że dzielicie ją razem . Pozdrawiam .
Agania 21:16, 28 sie 2015

Jak tam Wasze ule i pszczele rodziny
mira 21:56, 28 sie 2015

Kondzio napisał(a)

Truskawki były w tym miejscu przez 4 lata, więc już ich czas się skończył. Poza tym drzewa i tuje rozrastają się i w tym miejscu jest już półcień. Zaplanowaliśmy rabatę z hortensjami piłkowanymi z koronkowymi kwiatami (Hydrangea serrata Blue Bird, Hydrangea serrata Veerle i jedną której nazwy nie znamy - przesadzona z przedogórdka) jedną hortensją omszoną oraz hortensjami bukietowymi, podsadzone naparstnicami klasycznymi, naparstnicami rdzawymi, naparstnicami Mertona oraz Naparstnicami Spice Island. Do tego dojdą hosty i brunery. W przedniej części rabaty, gdzie jest zakątek słoneczny będzie duża grupa penstemona bródkowego 'Coccineus' z rozplenicą

o ja nie mogę a skąd weźmiecie takie rośliny - tyle naparstnic nawet nie wiedziałam że takie są muszę to pooglądać - to jakaś mocno zaplanowana zmiana - już gratuluję a i oczywiście zapraszam
Kondzio 09:40, 29 sie 2015

Katkak napisał(a)
Kondzio, ale oczy nacieszyłam, przepiękne widoki. Niesamowity macie ten ogród. Wszystko jest w nim cudowne. Ta masa roślin robi niesamowite wrażenie. Gdybym ja posadziła rudbekie w takiej ilości to zajęła by całą rabatę, a przecież jeszcze inne chciejstwa muszę upchnąć . Drzwi tworzą klimat jedyny w swoim rodzaju i czynią ogród jeszcze bardziej wyjątkowym. Ale świetna ta "latarenka" przy altanie. Latarniszcze chce się powiedzieć . No i super, że ogród to Wasza wspólna pasja, że dzielicie ją razem . Pozdrawiam .

Bardzo dziękujemy za przemiłe słowa, lubimy duże grupy bylin. Drzwi poza walorem estetycznym, mają znaczenie użytkowe, dzieląc przestrzeń i zamykając kury w sadzie.
Kondzio 09:41, 29 sie 2015

Agania napisał(a)
Jak tam Wasze ule i pszczele rodziny

Pszczoły trochę się uspokoiły, ale trzeba je teraz przygotować do zimy
Kondzio 09:44, 29 sie 2015

mira napisał(a)

o ja nie mogę a skąd weźmiecie takie rośliny - tyle naparstnic nawet nie wiedziałam że takie są muszę to pooglądać - to jakaś mocno zaplanowana zmiana - już gratuluję a i oczywiście zapraszam

W zasadzie na tę rabatę nic nie będziemy kupować, powstanie z roślin przesadzonych z innych miejsc (gdzie jest już za ciasno) lub też z roślin posianych. Nasiona naparstnicy Mertona dostaliśmy od Jasi-Poziomki. Już wysiane na rozsadniku, dziś rano patrzyłem, że pierwsze siewki zaczęły wschodzić.
ag_zie 12:34, 30 sie 2015

Witaj! Wpadam z rewizytą No, to u Ciebie to wypasiony ogród! Tylko pozazdrościć, oczywiście pozytywnie