Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy ogrod cz II

Kondziowy ogrod cz II

Kondzio 20:41, 29 paź 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Konrad miło się to czyta.
Dzięki ale tak jest Dzisiaj stałem za ulem i oglądałem pszczółki z góry jak wlatują i przynoszą ostatni pyłek
Pszczelarnia 20:49, 29 paź 2015

Ja postawiłam ławkę koło uli. Jest tam jakiś "czakram" - zawsze ustronnie i ciepło z promieniami słońca od zachodu. Zauważyłam, że - choć ławka jest w najdalszej części ogrodu - wiele osób idzie ku niej i przysiada. To taki mój sposób na oswojenie gości z pszczołami.
A ojciec Wuja, co w nas swoją pasję zaszczepił, godzinami potrafił wpatrywać się w wylotki i obserować taniec pszczeli.
Basilikum 20:58, 29 paź 2015

Kondzio napisał(a)
Ja też mam inne zwierzęta prócz pszczół

jakie?
Kondzio 21:24, 29 paź 2015

Basilikum napisał(a)

jakie?

Moi przyjaciele

Alfa buldożka

8 kur, 2 koguty i dwie perliczki

I w domu 6 kotów
Kondzio 21:27, 29 paź 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Ja postawiłam ławkę koło uli. Jest tam jakiś "czakram" - zawsze ustronnie i ciepło z promieniami słońca od zachodu. Zauważyłam, że - choć ławka jest w najdalszej części ogrodu - wiele osób idzie ku niej i przysiada. To taki mój sposób na oswojenie gości z pszczołami.
A ojciec Wuja, co w nas swoją pasję zaszczepił, godzinami potrafił wpatrywać się w wylotki i obserować taniec pszczeli.
Ja też zamierzam tam postawić ławkę mamy nawet już upatrzoną Przyznam się że w pewnym momencie żałowałem że się dałem namówić ale teraz nie wyobrażam sobie żeby ich nie było
Dorota123 21:53, 29 paź 2015

Piękny ten kogut, a perliczki mają cudowne kropki na piórkach. Wykorzystaj je w dekoracjach wielkanocnych. (czasem ptaki gubią swoje piórka)
Basilikum 22:04, 29 paź 2015

jak sie nie policzy Twoich pszczol () to ja mam wiecej. 37 owiec i 15 przepiorek. Do tego 4 koty.
Sliczne twoje kurki i perliczki. A pieska juz widzialam u nas sie na takie mowi Wadenzwicker hihi
Kondzio 22:06, 29 paź 2015

Dorota123 napisał(a)
Piękny ten kogut, a perliczki mają cudowne kropki na piórkach. Wykorzystaj je w dekoracjach wielkanocnych. (czasem ptaki gubią swoje piórka)
Przyznam się że ja nie mam talentu artystycznego mimo ze ja mam pokrewny zawód ale ja bardziej kopiuje niż tworze wyjątkiem sa bukiety
Basilikum 22:09, 29 paź 2015

a piorka jak najbardziej pasuja do bukietow
moje przepiorki wlasnie zgubily cala mase piorek. Troche pozbieralam.
Kondzio 22:11, 29 paź 2015

Basilikum napisał(a)
jak sie nie policzy Twoich pszczol () to ja mam wiecej. 37 owiec i 15 przepiorek. Do tego 4 koty.
Sliczne twoje kurki i perliczki. A pieska juz widzialam u nas sie na takie mowi Wadenzwicker hihi
hi hi hi owiec zazdroszcze Moim marzeniem były świnki, kozy, krowy i konie jeszcze ale na razie nie mam na to warunków uwielbiam wieś i wszystkie prace z tym związane moze kiedyś się uda Na razie wystarczy mi dom na obrzeżach Krakowa