Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy ogrod cz II

Kondziowy ogrod cz II

Pszczelarnia 11:32, 22 sie 2016

A czosnki bułgarskie nie kręcą się Wam? Moje zawsze takie pogięte i nie wiem, co to jest i dlaczego?
agata19762 11:58, 22 sie 2016

Moja teściowa też przez pomyłkę kupiła pasternak, posiała a potem wszystko wyrzuciła.
alinak 12:19, 22 sie 2016

Wpadłam poczytać co u was słychać,a tu rozważania o pasternaku.
ciekawe...nigdy nie siałam ,podobnie jak Ewa ,bo moja mama skutecznie mi go obrzydziła . Ale słuszna uwaga że trzeba polubić i bez uprzedzeń.

doczytałam że mieliście publikację w Magnolii.Bardzo miłe .Piękny ogród warto pokazywać .Wpadnijcie kiedyś na lampeczkę wieczorkiem
Kondzio 17:35, 22 sie 2016

renatamama3 napisał(a)
Kondziu w mojej Biedrze są te czosnki ,tzn były wczoraj ,wiesz że skrócił Ci się dojazd w moją stronę ?

Sklepów dużo, tylko mało czasu, żeby po nich biegać
Kondzio 17:37, 22 sie 2016

kasiek napisał(a)
No jak tam Ci idzie pielonko ? A i dobrze że pada bo trawniki odżyją

Nie ma kiedy plewić, bo wciąż wypada coś nowego
Kondzio 17:38, 22 sie 2016

Pszczelarnia napisał(a)
A czosnki bułgarskie nie kręcą się Wam? Moje zawsze takie pogięte i nie wiem, co to jest i dlaczego?

Właśnie nie mamy ich jeszcze, ale bardzo nam się podobały w angielskich ogrodach, również przekwitłe... Masz może zdjęcie Twoich pogiętych, może nie będziemy ich zamawiać?
Kondzio 17:39, 22 sie 2016

agata19762 napisał(a)
Moja teściowa też przez pomyłkę kupiła pasternak, posiała a potem wszystko wyrzuciła.

A spróbowała go chociaż?
Kondzio 17:40, 22 sie 2016

alinak napisał(a)
Wpadłam poczytać co u was słychać,a tu rozważania o pasternaku.
ciekawe...nigdy nie siałam ,podobnie jak Ewa ,bo moja mama skutecznie mi go obrzydziła . Ale słuszna uwaga że trzeba polubić i bez uprzedzeń.

doczytałam że mieliście publikację w Magnolii.Bardzo miłe .Piękny ogród warto pokazywać .Wpadnijcie kiedyś na lampeczkę wieczorkiem

W najbliższy tydzień strasznie zajęty, będziemy się spisywać
mira 20:12, 22 sie 2016

Kondzio napisał(a)

Plany planami, a właśnie zaszedłem do pewnego sklepu o nazwie owada, zjadającego mszyce i zakupiłem narcyzy różnego sortu i jednego czosnka Mont Blanc(więcej nie znalazłem

Czy będziesz sadzić profesjonalnym sprzętem w koszyczkach

Zgadza się plany na boku, miałam nie kupować tulipanów i dziś byłam też w tym sklepie i kupiłam tulipany i dostałam reprymendę że pudła przekładam i padło pytanie czy szukam czegoś konkretnego hehehe a szukałam

No koszyczki wkopię a potem sprzęcik, albo punktowo sprzęcik.

Zastanawiam się czy jak nie było w tym roku wielu mszyc jak sobie biedronki radziły hmm
mira 20:19, 22 sie 2016

Kondzio napisał(a)

Właśnie nie mamy ich jeszcze, ale bardzo nam się podobały w angielskich ogrodach, również przekwitłe... Masz może zdjęcie Twoich pogiętych, może nie będziemy ich zamawiać?

U mnie też się kręcą nie wszystkie ale co niektóre.
Nie wiem dlaczego
jeśli u Ewy też to już nie wiem bo mamy różne warunki glebowe jedynie co mi przychodzi na myśl to może ostrożnie z kompostem - trzeba poczytać.

Tak czy siak są piękne i nie rezygnujcie no może na pierwszy raz nie kupujcie tysiąc tylko ciut mniej

Mam taką fotkę - kiepska ale może widać

ten środkowy tak się jakby położył a powinien być taki wysoki jak ten po lewej