jak zamówiony towar ? te astry - zadowoleni jesteście?
Zapisałam te nazwy i wysokości - dzięki
Na pomidory oprysk z grejpfruta? czy on nie jest na wszystko ?
Ale jak ma być skuteczny - nie stosowałam - a wiesz jak się nazywa ikiedy te pomidory się pryska ?
Te nasiona pasternaku na bank są podzielne łudzę się .
Dzisiaj poszłam po pietruszkę i chyba wyrwałam pasternak - / siałam ale mi bażant rozwalił/ to posiałam pietruszkę - wspaniały w smaku ten pasternak
Zamówienia były 2, jedno w tej szkółce, o której rozmawialiśmy i jak poprzednie było OK. Ale było też drugie w innej szkółce (nazwę podam ci ku przestrodze na pw), które spędziło w firmie kurierskiej 4 dni i zostało w połowie odesłane. Astry z uwagi na odmiany zostawiliśmy, ale floksy (jeden zasuszony 15 cm badyl), ostróżki i krwawniki odesłaliśmy.
Pomidory podobno pryska się kilka razy w trakcie wegetacji. O aspirynie czytałem w ciekawej książce Jamesa Wonga "Ogród pełen smaków". Zresztą o kilku innych ciekawych naturalnych metodach. Jak będziesz zainteresowana, pożyczę Ci te książkę, bo sam chcę wypróbować co najmniej kilka jego porad.
To że grejfrut jest do wszystkiego, chyba źle wróży, bo podobno, jeśli coś jest do wszystkiego, to jest do niczego, ale mus wypróbować.
Nasiona pasternaku oczywiście są podzielne i zamierzam je wkrótce wysiać, bo pasternak wieloletni.
Czy bażanta spotkała jakaś kara, czy planujesz go podać na naszym spotkaniu?
Wasz ogród jest na Ogrodowisku i zapewniam że miliony "innych" już go zobaczyło, albowiem odbiór na Ogrodowisku jest dużo większy niż nakład a raczej sprzedaż Magnolii
O, ja też się zdziwiłam wieloletniością pasternaka, bo mam go drugi rok i w tym kwitł, a co z nim będzie w przyszłym? Wiesz coś? Będzie się nadawał do konsumpcji?
No i nie mów, że nie mówię..... Zatem dużymi literami: MACIE PIĘKNIE!
Dzięki za dziś Moja główka pracuje już nad sugestiami