Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy ogrod cz II

Kondziowy ogrod cz II

Kondzio 18:31, 07 gru 2016

AgataP napisał(a)
No i ja też od razu zajrzałam - piękne kolory, faktury, wszystko się przenika... cudowny ogród.

I stawiam na konwalie, bo też takie mam

Dzięki, my też kochamy te barwy jesieni. No pewnie, że konwalie...
Kondzio 18:33, 07 gru 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Przepiękna żarówiasta energetyczna jesień

Trochę żarówy potrzeba na jesienne uśpienie
mira 18:46, 07 gru 2016

Kondzio napisał(a)

Ja nie ścinam bylin i traw przed zimą, dzięki temu ogród żyje, mimo uśpienia, również zimą, ten szron i śnieg na trawach i ptaki coś sobie skubną

No i to jest ogrodnictwo jakie ja rozumię. Sezon ogrodowy przez 6 m-cy mnie nie interesuje a cały rok tak - i Wy to pokazujecie - pięknie

zainteresowało

muszę jeszcze do astrów wrócić bo tam cenne informacje były

macie jakiś ekstra przepis na sernik krakowski - bo zostałam wydelegowana Heh.

pozdrawiam
Anda 18:55, 07 gru 2016

Ogród czadowy Głowa buddy pod stołem
Czy Maja już była u Ciebie? Poważnie pytam.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basilikum 19:09, 07 gru 2016

a ja jeszcze czekam na obiecane zimowe fotki
u mnie zimy nie ma wiec moze u Ciebie gladne ta pania
Kondzio 19:45, 07 gru 2016

mira napisał(a)

No i to jest ogrodnictwo jakie ja rozumię. Sezon ogrodowy przez 6 m-cy mnie nie interesuje a cały rok tak - i Wy to pokazujecie - pięknie

zainteresowało

pozdrawiam

Zimowe fotki też robić będziemy, bo jakoś bez sadzenia, plewienia i obchodzenia ogrodu przez niezliczoną ilość razy dziennie trudno się obejść. Je serniki lubię i robię raczej lekkie, puszyste z dużą ilością jajek. Krakowski jest zwarty, treściwy i w sumie jeszcze go nie robiłem. Ale mogę zrobić i przetestować. Spód zrobiłbym drożdżowy wg przepisu na brioszkę z masłem i żółtkami lub całymi jajkami, a do masy serowej, dodałbym połowę mniej jajek i dodałbym w całości (bez osobnego ubijania białek) i dodałbym twaróg co najwyżej raz mielony (na pewno nie z wiaderka). Jak chcesz mogę przetestować w weekend i podać proporcje.
Kondzio 19:46, 07 gru 2016

Anda napisał(a)
Ogród czadowy Głowa buddy pod stołem
Czy Maja już była u Ciebie? Poważnie pytam.

Nie była i nie wiem, czy się wybiera. Dzięki za pochwały
Kondzio 19:47, 07 gru 2016

Basilikum napisał(a)
a ja jeszcze czekam na obiecane zimowe fotki
u mnie zimy nie ma wiec moze u Ciebie gladne ta pania

To musisz z zimą uzgodnić jeszcze czy zamierza przyjść w białej szacie
Kondzio 19:51, 07 gru 2016

mira napisał(a)

zainteresowało

pozdrawiam

Teraz w wujka googla wrzuciłem i wyszło,że krakowski klasyczny na kruchym jest, ja Krakus z dziada pradziada zawsze na drożdżowym jadłem z drożdżową kratką-muszę śledztwo wszcząć w temacie
mira 20:14, 07 gru 2016

Kondzio napisał(a)

Zimowe fotki też robić będziemy, bo jakoś bez sadzenia, plewienia i obchodzenia ogrodu przez niezliczoną ilość razy dziennie trudno się obejść. Je serniki lubię i robię raczej lekkie, puszyste z dużą ilością jajek. Krakowski jest zwarty, treściwy i w sumie jeszcze go nie robiłem. Ale mogę zrobić i przetestować. Spód zrobiłbym drożdżowy wg przepisu na brioszkę z masłem i żółtkami lub całymi jajkami, a do masy serowej, dodałbym połowę mniej jajek i dodałbym w całości (bez osobnego ubijania białek) i dodałbym twaróg co najwyżej raz mielony (na pewno nie z wiaderka). Jak chcesz mogę przetestować w weekend i podać proporcje.

To obchodzenie ogrodu przez niezliczoną ilość razy strasznie mi się podoba - ja dziś trawy powiązałam, miałam coś jeszcze porządkować ale skończyło się na łażeniu i planowaniu - teraz w myślach fajnie się dosadza bo niby pusto

Serniki u mnie raczej takie zwarte będą miały uznanie - więc super jeśli się poświęcisz i przetestujesz - ja mam mleczarnię pod nosem i kupuję co najwyżej taki mielony 3x albo sama sobie mielę - moja córka kiedyś kombinowała przepis z serem takim ręką rozdziabanym - ale nie o taki chodzi.
To trzymam kciuki - może być bez rodzynek albo z jak wolisz

pozdrawiam