Zalogowalam się specjalnie coby choc rzec ze takie ogrody to mi się podobają i ma się wrażenie że to samo rośnie
U mnie róże fatalnie - no pogadali by się. Czas mknie a ja z nim.
Wypatrzylam uroczy mebelek z doniczką super
Kiedys byla taka audycja w radio o pszczolach na dachach w miastach.pomyslalam ze może u was to by się sprawdzilo bo chyba dach masz niezagospodarowany co?
Tymczasem mam nadzieje ze wtorek będę chlonac mój ogrod- jutro w Bolestraszycach święto kwitnącej jabloni ale nie jadę za to na lilaki tak
Pozdrawiam
Witaj pospacerowałm po po Twoim ogrodzie. Przystanęłam przy pięknej kępie omiegów, później mój wzrok zawiesił się na kwitnącej serduszce i pięknej magnolii. W moim ogródku te kwiaty przemarzły kilka dni temu, dołączyły do nich moje dwa ostatnie klony palmowe. Ciemierniki masz okazałe, moje młode, więc szału nie ma, za to tulipany dają mi dużo kolorów w ogródku. Pozdrawiam.
Mebelek już od zeszłego roku w ogrodzie. My jakby z miejscem problemu nie mamy, a dach spadzisty i trudno dostępny, więc pomysł z pszczołami na dachu raczej nie dla nas.
Na Bolestraszyce czasu nie starczy, ale Wojsławice...
Spieszę donieść, że nasionka (wszystkie poza chabrami, które będą przy ulach) wysiane i ładnie wzeszły- dowody w załączeniu
Pogoda nas nie rozpieszcza, my przed przymrozkami nerwowo okrywaliśmy najbardziej wrażliwe rośliny agrowłókniną i pomogło trochę. Magnolii przybrązowiło pąki i kilka roślin zważyło, ale wielkich strat widocznych nie było.
Ciemiernik mateczny jest wielkości około 90 cm, a wokół niego co roku kilkadziesiąt siewek.
Tulipany w szczególności w dużych grupach robią wrażenie
Bogdziu miło Cię słyszeć. Codziennie jak przechodzę koło naszych martagonów, myślę o Tobie (pamiętając jak pięknie kwitły u Ciebie w maju) i żywiąc nadzieję, że zakwitną u nas w tym roku (rok temu zjadły je ślimaki).
W zeszłym roku mieliśmy pomoc przy przycinaniu bukszpanów i Pan, który je przycinał wygrabił ścinki wraz roślinami, które rosły między nimi (w tym z przylaszczką, którą dostaliśmy od Ciebie).
Bardzo ucieszyliśmy się, jak wypuściła liście pół metra dalej w tym roku
Przylaszczki u mnie sie rozsiewaja co rok znajduję w róznych miejscach w ogrodzie i przesadzam. Mam nadzieje ze martagony Wam zakwitną, moje w tamtym roku tez były kiepskie bo mróz je przymroził na ogrodników , w tym roku juz na ogrodników ma nie byc mrozu wiec tez czekam na kwitnienie i Wasze zdjecia. Mnie w tym roku padły dwa klony palmowe, musze posadzic nowe ale kiedy one urosną????Pozdrówka.