Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy ogrod cz II

Kondziowy ogrod cz II

Anitka 12:13, 05 cze 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Znak rozpoznawczy ogrodu: pokoje ogrodowe przedzielone drzwiami.

Te drzwi powalają na kolana. Gratuluję pomysłu. A te bylinowe rabaty wzdłuż ścieżki do nich powodują chyba, że trudno do nich dojść - chciałoby się tam przystaną co kawałek i podziwiać wszystkie rośliny na nich rosnące. Można mieć wrażenie, że to ogród rodem z Anglii. Oby jak najwięcej takich pomysłów.
Pozostałe zakątki równie piękne. Brawo!!!!
sylwia_slomc... 12:43, 05 cze 2017

Ewa przepięknie przedstawiła Wasz ogród masa koloru i te zestawienia podbijające wzajemnie swoją urodę, ach
Ale choć wiem , że chcieliście kolor zmienić to chyba jednak te drzwi w bieli bardziej mi się podobały. Pasowały do uli i firan w altanie , dawały podmuch "świeżości" ...te w brązach dają bardziej tajemnicę
13:17, 05 cze 2017
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ewa przepięknie przedstawiła Wasz ogród masa koloru i te zestawienia podbijające wzajemnie swoją urodę, ach
Ale choć wiem , że chcieliście kolor zmienić to chyba jednak te drzwi w bieli bardziej mi się podobały. Pasowały do uli i firan w altanie , dawały podmuch "świeżości" ...te w brązach dają bardziej tajemnicę

a ja właśnie mam odmienne zdanie ))

te co widzę na powyższej fotce ...są idealne i do tego z przecierką postarzającą ........kolor jest bardzo naturalny i szlachetny myśle że nie łatwo było w ten kolor wycelować a i cała akcja z uratowaniem i zagospodarowaniem tych drzwi jest gites)
malgorzata_s... 17:08, 05 cze 2017

Kondzio napisał(a)

Wielkie dzięki, a swoją drogą podkolan to piękna roślina z rodziny storczykowatych, której jeszcze nie mam u siebie w ogrodzie

Kondziu padłam Miało być pocmokam oczywiściePszczółka cudne kadry pokazała
Milka 17:35, 05 cze 2017

Sprawdzam, czy Wy też czarujecie...czarujecie
Mam problem, bo wysiało się od groma szczeci
buziak
Kondzio 21:16, 05 cze 2017

Rumianka napisał(a)
Warto zaglądać do Waszego ogrodu, jest na czym oko zawiesić...kompozycje roślinne nietuzinkowe, jedyne w swoim rodzaju...Uwielbiam tu zaglądać, chociaż ostatnio nie zostawiałam śladu z powodu braku czasu...Piękny ogród...

Bardzo dziękujemy, niektóre kompozycje roślinne są wielokrotnie testowane i zmieniane, na inne rośliny wpadły same. Niektóre lubimy, nawet bardzo, inne nas denerwują...
Kondzio 21:20, 05 cze 2017

mira napisał(a)

Mira, dziękujemy jeszcze raz za wspaniały dzień. Zastanawiamy się nad przekazaniem 1% na szpital, co by bidusiek na NFZetowym grosiku ledwo dychał. Dzwonek od razu z miejsce docelowe, optymalnie pierwsze z brzegu
Kondzio 21:23, 05 cze 2017

Anitka napisał(a)

Te drzwi powalają na kolana. Gratuluję pomysłu. A te bylinowe rabaty wzdłuż ścieżki do nich powodują chyba, że trudno do nich dojść - chciałoby się tam przystaną co kawałek i podziwiać wszystkie rośliny na nich rosnące. Można mieć wrażenie, że to ogród rodem z Anglii. Oby jak najwięcej takich pomysłów.
Pozostałe zakątki równie piękne. Brawo!!!!

Pomysłów wciąż wiele, gorzej z ich wdrażaniem, z braku czasu, sił, środków czy zapału. Drzwi chętnie przyjmujemy jako znak rozpoznawczy, bo sami bardzo je lubimy
Kondzio 21:28, 05 cze 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ten popiel (nie biel) podobał nam się, ale stan aktualny zdecydowanie bardziej nam odpowiada, bo pokazuje fakturę drewna, historię drzwi i szczerze nawiązuje kolorem do kompozycji roślinnych. Firany wciąż nie powieszone
Kondzio 21:29, 05 cze 2017

eee_taam napisał(a)

a ja właśnie mam odmienne zdanie ))

te co widzę na powyższej fotce ...są idealne i do tego z przecierką postarzającą ........kolor jest bardzo naturalny i szlachetny myśle że nie łatwo było w ten kolor wycelować a i cała akcja z uratowaniem i zagospodarowaniem tych drzwi jest gites)

O to chodziło dokładnie