Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy ogrod cz II

Kondziowy ogrod cz II

Filomena 10:45, 13 cze 2017

Wiosno trwaj, lato trwaj, jesieni kolorowa czaruj, zimo daj odpocząć.
Ten ogród jest zjawiskowy o każdej porze roku
Dziękuję Kondziu za piękne ujęcia, a Ewie za uchwycenie subtelnych detali.
Pszczelarnia 11:44, 13 cze 2017

mira napisał(a)
Kury są obłędne .
Piękne obrazy, obiektyw nowy nie jest potrzebny.

Chciałam zgłosić wniosek racjonalizatorski. Zamysł powstał po obejrzeniu relacji ze spotkania w Pęchcinie.
A gdyby tak nie podnosić murku tylku przestawić ławka w stronę ogrodu a woda tam do tyłu - taka widoczna ławka po otarciu drzwi - czy drzwi są w jednej linii - można wszystkie otworzyć i zrobić taką fotkę ?

pozdrawiam

Popieram wniosek. Umywalka jest bowiem ciut za nisko z tej perspektywy.

I dokładam nowy wniosek o wydzielenie pasieczysta od kompostowni.

I kolejny wniosek: proszę więcej zdjęć. Ciągle mi mało.
sylwia_slomc... 11:57, 13 cze 2017

Widoki obłędne
Przychodzę zapytać pszczelarza o pszczoły.
Od dwóch dni znajduję w kwiatach w ogrodzie martwe pszczoły ,a niczym nic nie pryskałam ( pryskałam róże na mszyce buldogiem ale jak już się ściemniało i też przeszło 2 tyg temu no i były jeszcze w zamkniętym pąku), zresztą bylin nigdy nie pryskam jedynie gnojówka z pokrzyw do podlania, a to właśnie w dzwonkach znajduję te martwe.....chyba, że gdzieś coś po sąsiedzku pryskali....tylko czy taka pszczoła po kontakcie z opryskiem może gdzieś polecieć jeszcze? Do mojego ogrodu np i tu paść?
Kondzio 17:10, 13 cze 2017

Kuklik napisał(a)

Super to wygląda... Bardzo angielsko.

Dzięki Zacząłem się zajmować ogrodem kuchennym...
Kondzio 17:16, 13 cze 2017

Doranma napisał(a)

Miejsce przy ławeczce, jak i cały ogród , niesamowicie się zmieniły w ciągu tych kilku lat, podczas których go pokazujesz. Pięknie Ciekawa jestem jaka odmiana róży(bo to róża, prawda?) przewiesza się nad ławeczką?

Oryginalnie posadziłem przy pergoli nad ławeczką po dwóch stronach Eden Rose. Jedna umarła w zeszłym roku, druga ledwo żyje. Przewiesza się jednak z działki obok, a w zasadzie z naszej części działki, która została za ogrodzeniem dzika róża (multiflora?). Zakochałem się w niej, są na niej tysiące pszczół, w ogrodzie roznosi się cudowny zapach. Co prawda kwitnie tylko raz, ale później jej ozdobą są setki owoców. No i wspaniale się komponuje z kwiatami czarnego bzu, który kwitnie o tej samej porze.
Kondzio 17:18, 13 cze 2017

Rench napisał(a)
Wspaniały ogród stworzyliście,taki prawdziwy
Kiedyś miałeś różę James Galway,jest prześliczna,odgapiłam ją od Ciebie
Ale moje paki wyżerają mrówki,twoja też tak ma?

Szczere nawet nie wiem czy ją jeszcze mam, Tej zimy straciłem sporo róż, a jej kwiatu jeszcze nie widziałem. Jeśli jeszcze ją mam i zakwitnie, zrobię zdjęcia. U mnie pąki niszczą raczej skoczki, a nie mrówki.
Kondzio 17:21, 13 cze 2017

Basilikum napisał(a)
Alez macie tych niebieskosci
cudownie

a kurki super rasowe odbudowaliscie troche stadko po ubieglorocznej wizycie lisa?

Koloru niebieskiego mamy faktycznie sporo. Mamy 8 kur i koguta. Perliczek po mordzie lisa już nie kupowaliśmy, trochę dbając o sąsiadów, bo chociaż nikt nie narzekał oficjalnie, to były bardzo głośne. Dokupiliśmy wtedy chyba dwie kury.
Kondzio 17:24, 13 cze 2017

kasiek napisał(a)

Tu zostaje, jest niesamowicie, te brzozy są oszałamiające na rabatach... A te otwarte drzwi, jak z baśni... Pięknie to mało powiedziane...

Witaj Kasiu jak miło znowu Cię widzieć Drzwi są otwarte dla Ciebie... Floksy od Ciebie pięknie się przyjęły i rozrosły, nie możemy się doczekać jak zakwitną
Kondzio 17:26, 13 cze 2017

mira napisał(a)
Kury są obłędne .
Piękne obrazy, obiektyw nowy nie jest potrzebny.

Chciałam zgłosić wniosek racjonalizatorski. Zamysł powstał po obejrzeniu relacji ze spotkania w Pęchcinie.
A gdyby tak nie podnosić murku tylku przestawić ławka w stronę ogrodu a woda tam do tyłu - taka widoczna ławka po otarciu drzwi - czy drzwi są w jednej linii - można wszystkie otworzyć i zrobić taką fotkę ?

pozdrawiam

Miruś, obiektyw potrzebny, ale środków na odpowiedni brakuje.

Odnośnie murku każda opcja wymaga niestety sporej przeróbki, bo wszystko jest murowane. Umywalka jest za nisko i przeszkadza nam to, ale są pilniejsze prace do zrobienia
Kondzio 17:27, 13 cze 2017

alinak napisał(a)
Byliny rządzą .szał.
Z szaberku wszystko się przyjęło,co dzień śpiewam im kołysanki żeby szybciej rosły. rdest już wypuścił nowy listek.
Przypomniałam sobie o opuncji,musisz się w najbliższym czasie dać zaprosić po nią, bo musze ja radykalnie ograniczyć . Podeszła mi pod kran od wody .Kiedy wpadasz wieczorkiem?

Zrobimy inspekcję na miejscu, opuncję wyplewimy