Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Co przed tujami?

Co przed tujami?

Gardenarium 17:52, 12 kwi 2014

Lawenda powinna być na słońcu, a chyba tam jest cień? W tej realizacji powyżej posadziłam kocimiętkę i żólte żurawki.

Instagram Ogrodowiska
MamaMagda 20:43, 14 kwi 2014

Toszka napisał(a)
Zobacz - np. Danusina realizacja

Takich pomysłów podtujowych znajdziesz na forum więcej
trzeba tylko cieeeerpliwie poszukać

rewelacja wyglądają te bukszpany z jasnymi żurawkami!!
ew3lina 15:20, 05 maj 2014

zgadza sie slicznie,ale moze pokaze wam calosc tego malego tarasiku i wtedy mozna sobie to bardziej wyobrazic.chcialam te 3 rabaty zaprojektowac,ktore sa na strone poludniowa ale w tych miescach przy drewnianych boksach rowerowych wystepuje cien (sloneczko nie dochodzi wiadac dokladnie na zdjeciach). kochani moze macie jakies pomysly???
Chcialam uzyc:
-kolor zielony i bialy w rabatach
-lawende
i ziola,duzo ziol
rabaty sa niestety bardzo krotkie maja1m szer. i to jest nastepnym problemem

pozdrawiam serdecznie
ew3lina 22:41, 05 maj 2014

co myslicie o tek kompozycji?czy zamiast drzewa jakis krzaczek?
ew3lina 22:41, 05 maj 2014

czy za duzo tego?
DagmaraM 22:52, 05 maj 2014

Hmmm jestem laikiem, ale bardziej do całości pasowałby jakiś krzew. Chyba.

W jakim programie robisz aranżacje?
ew3lina 23:24, 05 maj 2014

witaj Dagmaro

ten program to gardenpuzzle,a tym drzewem chcialam sie odslonic przed sasiadami ,ktorzy sa z naprzeciwka i z boku,ale tez wydaje mi sie ze jest za duze w stosunku do wielkosci tarasu
ewalm 00:42, 06 maj 2014

Toszka napisał(a)
Skasuj ten kawałeczek trawnika pomiędzy tujami a kaflami - odpadnie ci akrobatyka z koszeniem wąskiego paska Po całości poszerz rabatę

Witaj Ewelino Powyżej bardzo słuszna uwaga Toszki.

Drzewko lepiej by wyglądało w drugim rogu. Czy tam jest zejście gdzieś w dół? Może dwie takie same hortenbsje 'Bombshell' po obu stronach?
ew3lina 19:53, 06 maj 2014

Witaj Ewalm.Wskazowki Toszki juz dawno zastosowane ale pomimo to rabata ma 1m szerokosci i zejscie tak jak sprytnie zauwazylas jest w dol( to miejsce tez musze z czasem zagospodarowac). tylko juz sama nie wiem czy lawenda przy tujach to dobry pomysl, ale chcialabym ja koniecznie gdzies miec a ona tak jak mowiliscie lubi sloneczko wiec albo przy tujach albo po drugiej sronie na przeciwko tuji pod murem???
ew3lina 19:55, 06 maj 2014

a tutaj zdjecie tego zejscia w dol
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies