Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ja i mój ogródek, a może ogród

Ja i mój ogródek, a może ogród

Dominika11 07:28, 26 lut 2018

Agania napisał(a)
Dominika podglądam na szybko i kibicuję w planach...mam u siebie dużo alejek
trawnikowych wokół rabat i się nie zrażam, piękny okrąg...dacie radę
Były zdjęcia bramy...masz już bramę...super
czyli też jesteś za okregiem
tak brama stoi - dobrze, że zdążyli przed mrozami jeszcze tylko reszta przedniego ogrodzenia - ale to na wiosnę
Dominika11 07:28, 26 lut 2018

Agania napisał(a)
Dawno nie było fotek z ogrodu...tylko planowanie u Ciebie...miło nalewkowo..owocowo
kilka fotek było
anabuko1 07:56, 26 lut 2018

Zagladam... A u ciebie planowania w dalszym ciagu.
I naleweczki.. fajnie. Ja też je robię i kilka gatunków mam.
Dominika11 09:10, 26 lut 2018

cieszę się, bardzo, że do mnie zagladasz

a naleweczki teraz na takie mrozy jak najbardziej wskazane
Dominika11 13:54, 27 lut 2018

mam pytanie - co myslicie, żeby robić kule lub stozki nie z bukszpanów tylko z tujek szmaragd ??? z bukszpanami może być ciężko, bo moja psina - sami wiecie jak to jest ...
paula23 14:08, 27 lut 2018

Cześć
Witam się po długiej nieobecności. Długo mnie nie było biorę się za nadrabianie. Chyba że masz ochotę streścić co tam u Ciebie się działo w zeszłym sezonie ?

A co do formowania tujek jak najbardziej się nadaja, ja też powoli tworze swoje kulki z tujek ino że bardziej rozbudowane bo jedna nad drugą.

A nie myślałaś nad mini tujkami Miky - mini stożek, Tedy-danica czy golden tuffet kulki?
Magda70 14:15, 27 lut 2018

Dominika11 napisał(a)
mam pytanie - co myslicie, żeby robić kule lub stozki nie z bukszpanów tylko z tujek szmaragd ??? z bukszpanami może być ciężko, bo moja psina - sami wiecie jak to jest ...

a czemu szmaragd? Ja mam kulki z tuję bowling ball:

https://www.podkarpackiesady.pl/pl/p/Thuja-MR-BOWLIG-BALL/728

sama rośnie w kulkę i tylko raz do roku lekko koryguję aby się bardziej zagęszczala. Są bezproblemowe, nic nie trzeba skubać, nie choruje. Jak na tuje są super.
AgataM 14:41, 27 lut 2018

Dominika11 napisał(a)

Witaj Dominiko bardzo łatwo robi się kule z tujek. Mam kilka. Wymagają tylko dokładniejszego przycinania. Jak się zagęszczą fajnie wyglądają. Pozdrawiam Cię
Ewa777 17:34, 27 lut 2018

Są takie tuje, które same rosną w kule. Nie znam niestety nazwy.
Dominika11 07:13, 28 lut 2018

paula23 napisał(a)
Cześć
Witam się po długiej nieobecności. Długo mnie nie było biorę się za nadrabianie. Chyba że masz ochotę streścić co tam u Ciebie się działo w zeszłym sezonie ?

A co do formowania tujek jak najbardziej się nadaja, ja też powoli tworze swoje kulki z tujek ino że bardziej rozbudowane bo jedna nad drugą.

A nie myślałaś nad mini tujkami Miky - mini stożek, Tedy-danica czy golden tuffet kulki?
Witaj powrócona
u mnie nie działo się nic ciekawego, poza tym, że sie przeprowadziłam i w zeszłym sezonie zaniedbałam troche ogród, ale w tym roku planuję nadrobić
Danica i tuffciaki to mam - myślałam o czymś większym - wyższym i szerszym, ale jak tujki są okey to super