Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ja i mój ogródek, a może ogród

Ja i mój ogródek, a może ogród

Dominika11 16:28, 15 paź 2015

Basilikum napisał(a)

no ja zartownisia jestem
no widzę widzę żeś ty rozrywkowa kobita
Dominika11 16:29, 15 paź 2015

malkul napisał(a)
ja nosiłam się z zamiarem kupienia sadzarki ale jak byłam w castoramie to po obejrzeniu zrezygnowałam bo na mojej glinie nie dałoby rady, a dodatkowo zdecydowałam ze sadze w koszyczkach więc pupa pozostała mi łopata
czyli łopata i tak nie zawodna i nie ma sobie równych
malkul 16:30, 15 paź 2015

dokładnie bo łopata to moja stara przyjaciółka kótrą ostatnio trochę zaniedbałam
Dominika11 16:36, 15 paź 2015

malkul napisał(a)
dokładnie bo łopata to moja stara przyjaciółka kótrą ostatnio trochę zaniedbałam
oj to musisz nadrobić zaległości z nią
Basilikum 16:51, 15 paź 2015

mi sie wydaje, ze te sadzarki to sa dobre jak sie chce na trawnikow kilka krokusikow posadzic, do wiekszych ilosci lopata albo szpikulec.
Dominika11 16:54, 15 paź 2015

Basilikum napisał(a)
mi sie wydaje, ze te sadzarki to sa dobre jak sie chce na trawnikow kilka krokusikow posadzic, do wiekszych ilosci lopata albo szpikulec.
se obejrzę i se pomyślę, a znając życie kupię i to i to
Flower1 21:35, 15 paź 2015

Trafilam na piekne trawki widze , wpadłam tylko na szybko zostawic pozdrowionka ,krucho z czasem ostatnio
jazzy 21:35, 15 paź 2015

Właśnie się ostatnio zastanawiałam czy nie posadzić cebul w trawniku, tylko jak potem kosić ten trawnik?
Sadzarkę posiadam, ale jeszczem nie użyła

Tym sposobem witam się oficjalnie u Ciebie, choć nie ukrywam, że zaglądałam już wcześniej, po sąsiedzku
Magda70 21:37, 15 paź 2015

paula23 napisał(a)

Mam szpikulec podobny do tego:

Na całej długości ma miarkę z cm także wiem ile cm wbić i ma kształt stożka. Chwale sobie go, na wiosnę wsadziłam z jego pomocą 200 cebulek i teraz też będę z jego pomocą sadzić A zapłaciłam coś około 4 zł

Też taki mam
I sadzarkę też mam.
I wszystko zależy od tego gdzie sadzisz. Tam gdzie mam miejsce to wolę rowek wykopać i już...ale nie wszędzie da się rowek więc wtedy sadzarka jest niezastąpiona.
A szpikulec idealny jak sadzisza male cebulki te z w niewygodnym miejscu jak np miejsce wysypane żwirkiem.

W sumie to drogie nie jest...nawet jak uzywasz raz na jakiś czas to się przydaje...bo raczej się nie niszczy. Szpikulec mam plastikowy.

Kuba 21:41, 15 paź 2015

Cześć Dziewczyno z Malinami
Ja używam sadzarki, ale ja nie mam tysiąca cebul do wsadzenia