Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ja i mój ogródek, a może ogród

Ja i mój ogródek, a może ogród

paula23 11:30, 19 paź 2015

Dominika11 napisał(a)
własnie ja sama nie wiem dlaczego tylko jeden ??? ale obstawiam, że moja mam jak wyrywała chwaściory, a one były dość małe to nawet nie zauwazyła i wyrwała chwasty razem z nią, bo inna weersja nie przychodzi mi do głowy
A faktycznie rosną dość wolno w porównaniu z innymi, dlatego szkoda mi było jak zaginęły tamte.

Kurcze moje zamiary wobec niego coraz bardziej chłodne nie dość że wolno rośnie to jakiś mało odpory i jeszcze ciężko go kupić (bynajmniej u mnie) zastanawiam się nad zmianą koncepcji z konwalnika na Carex berggrenii ale ona też podobno nie jest jakas super...
Dominika11 12:11, 19 paź 2015

ja swoje kupowałam przez neta, ale małe sadzoneczki jak się rozrosną to sa sliczne - chyba widziałam u Danusi ale potrzebują trochę czasu - na próbę ostała mi się jedna - zobaczymy
paula23 12:24, 19 paź 2015

Dominika11 napisał(a)
ja swoje kupowałam przez neta, ale małe sadzoneczki jak się rozrosną to sa sliczne - chyba widziałam u Danusi ale potrzebują trochę czasu - na próbę ostała mi się jedna - zobaczymy

No fakt są urocze jak się rozrosną

Mnie zakupu przez neta coś nie bardzo... Ostatnio kupiłam tuje miniaturki w "dużych" doniczkach a okazało się że one całą bryłę mają zbita w mały kwadracik podejrzewam że one dopiero były przesadzone z T9

Mam tu u siebie fajna, sprawdzona szkółkę tylko kurde oni tylko wiosna maja byliny i trawy (jesienią kupują dzielą na mniejsze i wiosna sprzedają) ale że stałą klientką jestem to załapie się na zakupy z tego jesiennego zamówienia na dniach mam tam jechać aż jestem ciekawa co przywiozą
Dominika11 12:47, 19 paź 2015

no ja też - pokażesz fotki
Rumianka 13:54, 19 paź 2015

Dominika11 napisał(a)
eeeeeee no co ty, nie ma tak duzo - albo tak rzadko zaglądasz

Jak tu zaglądać często, skoro ciągle ryje się coś jeszcze w ogrodzie, nawet między kroplami deszczu.
Dominika11 13:57, 19 paź 2015

Rumianka napisał(a)

Jak tu zaglądać często, skoro ciągle ryje się coś jeszcze w ogrodzie, nawet między kroplami deszczu.
taki urok
iwka 13:58, 19 paź 2015

nigdy nie miałam problemu z konwalnikiem, z trzech malutkich sadzonek zrobiłam przez trzy lata ponad dwadzieścia on lubi słońce i lekką glebę
w tym ubiegłym roku pozwoliłam mu rosnąć cały sezon bez podziału i miał dużo nowych przyrostów, niektóre rosły oddalone nawet o 20-30 cm.
Zobaczymy jak bedzie w przyszłym roku, bo zmieniłam mu miejscówkę
Dominika11 14:00, 19 paź 2015

u mnie słońca pod dostatkiem - zobaczymy jak będzie na wiosne
Dominika11 14:05, 19 paź 2015

BIOCZOS zastosowanie TU
Flower1 14:27, 19 paź 2015

Dominiko zabezpieczasz cos na zime? cebulowe wsadzone? pozdrowionka