Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ja i mój ogródek, a może ogród

Ja i mój ogródek, a może ogród

Dominika11 14:37, 01 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
Ja też nie widzę Ale ja to ślepa jestem...
Pomysł z drzewami ok, tylko coś jeszcze faktycznie by się przydało. Jak berberysy kolumnowe, to chyba rozplenice będą ok.
a rozplenice gdzie ??? przesadzić hortki do tyłu do drzew i wtedy z berberysami ???

czy z tyłu do drzew jakieś miskanty i zostawić z przodu berebrysy i hortki???
Makao_J 14:43, 01 lut 2016

A tu masz berberys kolumnowy ze stipą
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu?page=222
Dominika11 14:55, 01 lut 2016

Makao_J napisał(a)
A tu masz berberys kolumnowy ze stipą
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu?page=222
super to wyglada
Agatek 14:56, 01 lut 2016

Dominika11 napisał(a)
super to wyglada

też mi się podoba
a mam 3 obok siebie posadzone
Iwk4 15:26, 01 lut 2016

kamila66 napisał(a)

heh ja miałam dzisiaj taką scenę
Dziecko rzuca piłkę, za piłką biega kot, za kotem dwa wielkie psy, na stole stoi moa kawa koło której cały czas przelatuje piła, hałas niesamowity, dziecko się cieszy, kot ucieka biega po wszystkim, psy biegają jak konie bo takie kloce i w tym wszystkim ja próbuję coś usłyszeć przez telefon
Wariatkowo

Olaboga, współczuję. Ja po takim rozgardiaszu, a hałas zawsze się włączał wtedy, gdy dzwonił telefon i człowiek był zajęty rozmową - zapowiedziałam, że jak sytuacja się powtórzy, to przerwę rozmowę, wyrzucę wszystkich na dwór i zadzwonię do rozmówcy na ich koszt
Pomogło na jakiś czas. Potem z tego dzieci wyrosły

A co do śmiesznych sytuacji ze zwierzętami, ja mam młodego kotka i psinkę (obie suczki). Bardzo lubią się ze sobą bawić, co polega na tym, ze jeden goni drugiego, a potem na odwrót. Kilka dni temu obcy piesek zabłąkał się na nasze podwórko, trochę mi napsocił na rabatach. Jak kot go zobaczył, od razu zaczął go gonić. Psiak nie wiedział, o co chodzi i uciekł z podwórka
Wniosek - czasami kot wystarczy do pilnowania podwórka
Makao_J 15:31, 01 lut 2016

Iwk4 napisał(a)

A co do śmiesznych sytuacji ze zwierzętami, ja mam młodego kotka i psinkę (obie suczki). Bardzo lubią się ze sobą bawić, co polega na tym, ze jeden goni drugiego, a potem na odwrót. Kilka dni temu obcy piesek zabłąkał się na nasze podwórko, trochę mi napsocił na rabatach. Jak kot go zobaczył, od razu zaczął go gonić. Psiak nie wiedział, o co chodzi i uciekł z podwórka
Wniosek - czasami kot wystarczy do pilnowania podwórka

Ha, dobre
Iwk4 15:37, 01 lut 2016

Na początek hortki z berberysami będą ładnie wyglądać, ale z czasem hortki mogą zasłonić berberysy. Może lepiej hortki dać w szpaler tak co 80 cm, a potem berberys ze stipą albo rozplenicą ?
MirellaB 16:01, 01 lut 2016

Dominiczko, nie pogniewaj się, że nie uczestniczę w dyskusji.
Widzę, że coś planujesz znowu?
W weekend miałam gości i nie jestem w stanie nadrobić.
Inspiracja stipy z berberysami bardzo mi się podoba
kamila66 16:23, 01 lut 2016

Iwk4 napisał(a)
Na początek hortki z berberysami będą ładnie wyglądać, ale z czasem hortki mogą zasłonić berberysy. Może lepiej hortki dać w szpaler tak co 80 cm, a potem berberys ze stipą albo rozplenicą ?

To jest dobry pomysł
zszywka 16:48, 01 lut 2016

Popieram Iwone i Kamile