Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród, który ciągle zmieniam

Ogród, który ciągle zmieniam

Jag_58 15:36, 07 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)
Sesje z ptaszkami widzę. piękna .. jak te grzybki.... i jak pusto masz na rabatach.. u mnie każdy centymetr zapchany..
I też już widzę i czuję jesień... a potem ta wstrętna i długa... brrrr

Anek z rabat juz co nieco wyciepałam między innymi paprocie ,robie miejsce pod cebulowe chociaż sie zarzekałam ,ze kupowac nie będę bo mi sie wykopywac nie chce taki leń ze mnie ale nie wytrzymałam i kupiłam ... martwić się będę później
Anek jak u Ciebie tak gęsto to i mniej masz pielenia a u mnie kazdy chwaścior widoczny
Miłej niedzieli i buziaki przesyłam
Jag_58 15:39, 07 wrz 2014

bdan napisał(a)
Pospacerowałam jesiennie. Pozdrowienia niedzielne zostawiam

Danusiu mam nadzieję ,ze spacerek sie udał i jesteś z niego zadowolona również pozdrawiam świątecznie buziaki
Iwk4 16:13, 07 wrz 2014

Jag_58 napisał(a)

Aniulek dziękuję poidełko to dzieło mojego M i nasz wspólny pomysł jestem zadowolona bo takie troche niepowtarzane przesyłam zdjęcia z bliska buziaki

Śliczny zegar razem z fontanną. Zdolny twój mąż. Pochwal go. Bardzo mi się podoba, ale to wyższa szkoła jazdy.
Czym sklejaliście kamienie? Czy może są przewiercone i zdrutowane?
Mojego kamienia jeszcze nie wykorzystałam. Mam takie dwa. Leżą sobie (płasko ze względów bezpieczeństwa, gdyby dzieci chciały z nich zrobić użytek. ) Są dekoracją samą w sobie. Ale jak masz pomysł, zawsze można skopiować.
Jag_58 20:13, 07 wrz 2014

Iwk4 napisał(a)

Śliczny zegar razem z fontanną. Zdolny twój mąż. Pochwal go. Bardzo mi się podoba, ale to wyższa szkoła jazdy.
Czym sklejaliście kamienie? Czy może są przewiercone i zdrutowane?
Mojego kamienia jeszcze nie wykorzystałam. Mam takie dwa. Leżą sobie (płasko ze względów bezpieczeństwa, gdyby dzieci chciały z nich zrobić użytek. ) Są dekoracją samą w sobie. Ale jak masz pomysł, zawsze można skopiować.

Iwonko dzieki za pochwały ,przekazałam M ,bardzo sie ucieszył
kamienie były klejone zwykłym klejem do płytek woda jest w obiegu zamkniętym z małą pompką ,rurka miedziana odpowiednio dogięta ,którą płynie woda .
W razie pytań pisz ,chetnie odpowiem buziaki
Jag_58 20:36, 07 wrz 2014

funkia babkolistna

jej białe kwiaty przepięknie pachną

liriope z jednym kwiatkiem ,kiedyś miałam piękna kępę dopóki nie pokusiłam sie ją podzielić została maleńka sadzonka i czekałam 3 lata aby znów zakwitła ...ale jest

hortki ogrodowe

Iwk4 20:45, 07 wrz 2014

Jagódko, jak robiliście zbiornik na wodę? Z jakiego tworzywa i jak uszczelnialiście?
A kamień górny jest przewiercony, czy okala go rurka?
Jag_58 21:03, 07 wrz 2014

Iwk4 napisał(a)
Jagódko, jak robiliście zbiornik na wodę? Z jakiego tworzywa i jak uszczelnialiście?
A kamień górny jest przewiercony, czy okala go rurka?

Iwonko najpierw została zrobiona wylewka betonowa ,potem otoczona kostką granitową na zaprawie jak wszystko wyschło zostało przemalowane od wewnątrz żywicą ,zeby woda nie uciekała rurka jest okręcona wokół kamienia i wchodzi z boku na górny kamień ,nie ma żadnych przewierceń
Jag_58 21:05, 07 wrz 2014

wrzosy

dabecja
Iwk4 21:06, 07 wrz 2014

Jag_58 napisał(a)
barwinek pod wierzbą ,dobrze ,że tam coś w ogóle rośnie bo strasznie tam sucho

Czytam wątek od początku, a że mam pamięć dobrą, ale krótką, pozwolę zacytować sobie zdjęcie. Mam wierzbę w ogrodzie, ale nie wpadłam na pomysł podsadzenia barwinkiem, tym bardziej, że nie wiedziałam, co z nim zrobić po likwidacji krzewów. Trochę sobie zostawiłam. pod wierzbą faktycznie trawa nie chce rosnąć. Ale już nie będę podsadzać, bo choć wierzbę lubię, planujemy jej kasację ze względu na zmianę miejsca wjazdu. Stoi akurat na linii wjazdu.
Iwk4 21:09, 07 wrz 2014

Jag_58 napisał(a)

Iwonko najpierw została zrobiona wylewka betonowa ,potem otoczona kostką granitową na zaprawie jak wszystko wyschło zostało przemalowane od wewnątrz żywicą ,zeby woda nie uciekała rurka jest okręcona wokół kamienia i wchodzi z boku na górny kamień ,nie ma żadnych przewierceń

Czyli zupełnie proste i praktyczne rozwiązanie, a rurka miedziana stanowi swojego rodzaju ozdobę

Jagódko, na zdjęciu masz wrzosy. Dorodne krzaczki. Jak o nie dbać i ile mają lat?