Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród, który ciągle zmieniam

Ogród, który ciągle zmieniam

Jag_58 21:35, 29 maj 2014

asiach napisał(a)
delikatne kwiaty żurawki

Jagódka ja mam żurawki ale takiej o różowych kwiatkach jeszcze nie.
Wiesz co to jest za żurawka? Ma takie piękne kwatuszki.

I jak się tak dobrze przyjążłam to ma chyba zielone listki tylko takie delikatne.

Asiu ja ja kupowałam jako żurawkę krwistą ,ale sama wiesz jak z nazwami bywa jak chcesz to jesienia prześlę Ci sadzonkę
wstawiam zbliżone foto
Jag_58 21:48, 29 maj 2014

firletka smółka

kwiatostany języczki Przewalskiego jeszcze potrzebują czasu aby rozkwitnąć

tarczownica tarczowata

trzykrotki nad oczkiem
akanta 21:54, 29 maj 2014

Jag_58 napisał(a)

Wiesz Aniu myślałam nawet o drugiej obwódce bylinowej dookoła stawku ,ale ciągle sie martwię że to wszystko kosztuje strasznie dużo pielęgnacji ,pewnie by to lepiej jeszcze wyglądało ,ale .....wiesz pielenie ,podlewanie i znów pielenie .....Twoja propozycja jest kusząca ,będę myślała

Wiem,wiem Jagódko ale ten nierozsądek ogrodnika...no wiesz ..sama sobie tez roboty dokładam bo zachciało mi się rabaty z dzikimi różami i trawami pod brzozami i przez to dołożyłam sobie jeszcze roboty jakby było mało ! No ale cóż jak w głowie rodzą się pomysły na chciejstwa.
akanta 21:57, 29 maj 2014

Jag_58 napisał(a)
firletka smółka

kwiatostany języczki Przewalskiego jeszcze potrzebują czasu aby rozkwitnąć

tarczownica tarczowata

trzykrotki nad oczkiem

Trzykrotkę mam nieb.ladna ale tak niedługo kwitnie,tarczownica ladnie ci idzie na boki i języczka ma dobrze a moja podsycha nieco pod brzozą /no teraz jej dobrze bo leje/.
akanta 22:00, 29 maj 2014

asiach napisał(a)
delikatne kwiaty żurawki

Jagódka ja mam żurawki ale takiej o różowych kwiatkach jeszcze nie.
Wiesz co to jest za żurawka? Ma takie piękne kwatuszki.

I jak się tak dobrze przyjążłam to ma chyba zielone listki tylko takie delikatne.

Widziałam gdzieś jak pięknie ona wygląda na tle Pęcherznicy Diabolo,te kwiaty dużo na takim ciemnym tle zyskują.
Katkak 22:02, 29 maj 2014

Jejciu, ale ta firletka smółka śliczna Na jakich ona stanowiskach powinna rosnąć? Muszę sobie taką sprawić
Jag_58 22:17, 29 maj 2014

akanta napisał(a)

Wiem,wiem Jagódko ale ten nierozsądek ogrodnika...no wiesz ..sama sobie tez roboty dokładam bo zachciało mi się rabaty z dzikimi różami i trawami pod brzozami i przez to dołożyłam sobie jeszcze roboty jakby było mało ! No ale cóż jak w głowie rodzą się pomysły na chciejstwa.

Zgadzam się Aniu chciało by się ,ale jak się pomyśli to strach ile roboty .....ja i tak będę przedłużać jedną rabatę to i tak roboty mi przybędzie
Jag_58 22:20, 29 maj 2014

Katkak napisał(a)
Jejciu, ale ta firletka smółka śliczna Na jakich ona stanowiskach powinna rosnąć? Muszę sobie taką sprawić

Kasiu najlepiej na stanowiskach słonecznych i przepuszczalnych
Jag_58 22:23, 29 maj 2014

Aniu moja języczka jak jest bardzo ciepło to tez liście zwisa i musze ja podlewać nawet w ciągu dnia chociaż jest na dobrym stanowisku,tarczownica w tym roku dostała ładne ,duże liście ,te deszcze też jej sprzyjają ... a ja czekam na słoneczko
Jag_58 22:26, 29 maj 2014

akanta napisał(a)

Widziałam gdzieś jak pięknie ona wygląda na tle Pęcherznicy Diabolo,te kwiaty dużo na takim ciemnym tle zyskują.

Może powinnam poszukać im innego tła muszę pomyśleć