Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród, który ciągle zmieniam

Ogród, który ciągle zmieniam

Jag_58 14:32, 29 maj 2014

asiach napisał(a)

Czyli czynisz tak jak ja. Pęcherznice "puściłam" wolno i tak sobie rośniei już chyba ma te 3,5m i żal jest mi ją przyciąć. Od dołu pokazała swoje mejestatyczne stare łodygi to dołem posadziłam trzmielinę nich się płoży i zadarnia ziemię.
Pozdrawiam ciepło bo u mnie zimo

Asiu u mnie tez zimno i nie przyjemnie czekam na słoneczko i macham tez cieplutko
Jag_58 20:24, 29 maj 2014

trochę na osłodę tej ponurej pogody

delikatne kwiaty żurawki

begonia w towarzystwie trzmieliny

pęcherznica Aurea koło ławeczki
Katkak 20:30, 29 maj 2014

Kocham roślinki w takim seledynowym kolorze
Jag_58 20:34, 29 maj 2014

Katkak napisał(a)
Kocham roślinki w takim seledynowym kolorze

Wiem Kasiu bo u Ciebie też takie można spotkać
akanta 20:47, 29 maj 2014

Jag_58 napisał(a)
trochę na osłodę tej ponurej pogody

delikatne kwiaty żurawki

begonia w towarzystwie trzmieliny

pęcherznica Aurea koło ławeczki

Widok na stawek z połacią trawnika mnie zauroczył ...nie kusi cię aby pod irysami dodać jeszcze jakiś kolor ?Masz Carex elata aurea ,hakonechloa a może trochę czerwieni.A może jakieś wielkie liściory -Astilboides.Jak to widzisz Jagódko ...ten wytwór mojej wyobrażni?
07_Rene 20:54, 29 maj 2014

Jag_58 napisał(a)

Witaj Renatko cieszę się ze mogę gościć Cię w moim ogrodzie i i trochę inspirować ......duże ogrody bez projektu tak jak było to w moim przypadku trudno urządzić...,ale znalazłaś się na O i to jest strzał w 10 ..tu naprawdę znajdziesz bratnie dusze i wiele inspiracji ,pomysłów i podpowiedzi a ja ze swojej strony służę radą i pomocą
Fajnie by było żebyś założyła swój wątek było by łatwiej doradzać pozdrawiam serdecznie
Dla Ciebie foto

Dziękuję za zdjęcie. Pewnie kiedyś założę swój wątek. Na razie brak mi czasu - walczę z nornicami, i chyba trochę odwagi.
Jag_58 21:07, 29 maj 2014

akanta napisał(a)

Widok na stawek z połacią trawnika mnie zauroczył ...nie kusi cię aby pod irysami dodać jeszcze jakiś kolor ?Masz Carex elata aurea ,hakonechloa a może trochę czerwieni.A może jakieś wielkie liściory -Astilboides.Jak to widzisz Jagódko ...ten wytwór mojej wyobrażni?

Wiesz Aniu myślałam nawet o drugiej obwódce bylinowej dookoła stawku ,ale ciągle sie martwię że to wszystko kosztuje strasznie dużo pielęgnacji ,pewnie by to lepiej jeszcze wyglądało ,ale .....wiesz pielenie ,podlewanie i znów pielenie .....Twoja propozycja jest kusząca ,będę myślała
MamaMagda 21:12, 29 maj 2014

superowo te zurawki u Ciebie kwitna!
Jag_58 21:16, 29 maj 2014

MamaMagda napisał(a)
superowo te zurawki u Ciebie kwitna!

Dzięki Madziu mnie się też podobają
asiach 21:22, 29 maj 2014

delikatne kwiaty żurawki

Jagódka ja mam żurawki ale takiej o różowych kwiatkach jeszcze nie.
Wiesz co to jest za żurawka? Ma takie piękne kwatuszki.

I jak się tak dobrze przyjążłam to ma chyba zielone listki tylko takie delikatne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies