Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nadzieja na piękny ogród

Nadzieja na piękny ogród

renatamama3 12:27, 31 mar 2015

Agatan24 napisał(a)

No właśnie jak one lubią sucho a hortensje mokro to jak to pogodzic?
To może zamiast ciągnąć hortensje do samej huśtawki to zamiast nich wsadzić np. miskanta Morning Light albo rozplenice i wtedy byloby : smaragdy, rozplenica, rozchodnik, trzmielina?

Fajny pomysł ,tylko musisz dobrać rozplenice ,bo są różne gatunki ,niektóre wysoko rosną .
inag 12:30, 31 mar 2015

Agatan24 napisał(a)
Przekonaliscie mnie tylko problem gdzie go kupic?

Ja kupowałam przez internet. Dostałam bardzo ładne sadzonki, które już potroiły swoją objętość. Jak masz kogoś znajomego kto je ma to po prostu poproś o sadzonki. Na pewno się przyjmą a Ty zaoszczędzisz...
Agatan24 13:19, 31 mar 2015

renatamama3 napisał(a)

Fajny pomysł ,tylko musisz dobrać rozplenice ,bo są różne gatunki ,niektóre wysoko rosną .

Ja mam właśnie rozplenice ta wysoka przynajmniej jak kwitnie to siega nawet do 1m ale nie wiem co to za gatunek, ona by była dobra chyba?
Agatan24 13:20, 31 mar 2015

inag napisał(a)

Ja kupowałam przez internet. Dostałam bardzo ładne sadzonki, które już potroiły swoją objętość. Jak masz kogoś znajomego kto je ma to po prostu poproś o sadzonki. Na pewno się przyjmą a Ty zaoszczędzisz...

Nie mam za bardzo od kogo a dasz mi namiary na ten sklep w razie W to tam kupię
Agatan24 13:28, 31 mar 2015

To ta rozplenica

inag 13:29, 31 mar 2015

Ja kupowałam na travo.pl
Pamiętam, że kobieta była bardzo miła, jak rozmawiałam z nią przez telefon. Wysłała mi mawet mms z fotką roślin. Zamawiałam 30 sztuk rozchodników. Wszystkie przyszły fajne, zdrowe, dobrze zapakowane, ale poszukaj najpierw może u siebie na miejscu.. Zawsze lepiej zobaczyć na żywo i nie płacić kosztów wysyłki...
inag 13:30, 31 mar 2015

Fajna ta rozplenica. Szkoda,że nie wiesz jaki to gatunek...
Agatan24 13:37, 31 mar 2015

inag napisał(a)
Fajna ta rozplenica. Szkoda,że nie wiesz jaki to gatunek...

Kiedyś sama szukałam w internecie i pasuje mi do Moudry ale nie jestem pewna. Juz kiedys pytalam czy ktoś może wie ale nikt nie odpowiedzial.
Agatan24 13:38, 31 mar 2015

inag napisał(a)
Ja kupowałam na travo.pl
Pamiętam, że kobieta była bardzo miła, jak rozmawiałam z nią przez telefon. Wysłała mi mawet mms z fotką roślin. Zamawiałam 30 sztuk rozchodników. Wszystkie przyszły fajne, zdrowe, dobrze zapakowane, ale poszukaj najpierw może u siebie na miejscu.. Zawsze lepiej zobaczyć na żywo i nie płacić kosztów wysyłki...

Czekam na info od Łukasza bo on sprawdza jakąś szkolke to może tam będzie a jak nie to w Ogrodzie Śląskim bede szukać.
U Ciebie też snieg?
renatamama3 13:39, 31 mar 2015

To ,raczej za wysoka ,no chyba że ona w tyle ,a przed nią rozchodniki ,to chyba hamlet .pozdrawiam