Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród to życie

Ogród to życie

JoannA 18:22, 25 lip 2014

Aniu,
osobiście odradzam przesadzanie stipy bo odchoruje bo to jej drugie przesadzenie. Wysłałam z gołym korzeniem i to już był dla niej szok i musiała się aklimatyzować.
Jeśli już musisz to wykop w dużą bryła ziemi, mam nadzieję że nie mocno zakorzeniona.
pozdrawiam
ryska 18:49, 25 lip 2014

Zaglądam i pozdrawiam gorąco. Dziękuję za wpisy u mnie
agatanowa 19:14, 25 lip 2014

ModraSowa napisał(a)
Agata, taka równoważnia. Porcelana z betonem. Myśle,że to może i udany związek
Czy u Ciebie jest ta róża , bo nie pamiętam?

Tak, mam New Dawn na płocie ma się piac, ale na razie nie moze się wspiąć, za malutki. Do tego, gdy porównuje liscie, to u Ciebie takie ciemnozielone, a u mnie jaśniejsze. Hmmmm... Może mój to jakaś podróba? Kupowałam w LM, ale ze szkółki Grąbczewskich, chyba oni juz się nie mylą... Ale nigdy nie wiadomo.
Mój płot, to niestety zwykłe przęsła metalowe. U Ciebie głównie jednak cegłę, a nie beton widzę
ModraSowa 19:49, 25 lip 2014

JoannA napisał(a)
Aniu,
osobiście odradzam przesadzanie stipy bo odchoruje bo to jej drugie przesadzenie. Wysłałam z gołym korzeniem i to już był dla niej szok i musiała się aklimatyzować.
Jeśli już musisz to wykop w dużą bryła ziemi, mam nadzieję że nie mocno zakorzeniona.
pozdrawiam

Wiesz Joasiu, nie muszę i chyba nie będę ryzykowała jednak, ona teraz w pełni rozwoju...Dziękuję.
ModraSowa 19:50, 25 lip 2014

ryska napisał(a)
Zaglądam i pozdrawiam gorąco. Dziękuję za wpisy u mnie

I ja Cie pozdrawiam serdecznie Renatko, myślę o Tobie ciepło
Iwk4 19:52, 25 lip 2014

ModraSowa napisał(a)
Agnieszko,dla Ciebie, zdjęcia moich drzwi.

Schodów jeszcze nie znalazłam, ale wreszcie zobaczyłam piekne drzwi, które wszyscy zachwalali, a ja ich znaleźć nie mogłam. Wreszcie zobaczyłam i ten piękny, oryginalny ornament. Idę dalej szukać schodów
ModraSowa 19:56, 25 lip 2014

agatanowa napisał(a)

Tak, mam New Dawn na płocie ma się piac, ale na razie nie moze się wspiąć, za malutki. Do tego, gdy porównuje liscie, to u Ciebie takie ciemnozielone, a u mnie jaśniejsze. Hmmmm... Może mój to jakaś podróba? Kupowałam w LM, ale ze szkółki Grąbczewskich, chyba oni juz się nie mylą... Ale nigdy nie wiadomo.
Mój płot, to niestety zwykłe przęsła metalowe. U Ciebie głównie jednak cegłę, a nie beton widzę

Moja za to bardzo szybko przekwita,zastanawiam się czy wszystkie tak mają...
Taka stara cegła ma sporo uroku, mi jednak bardziej przypada do gustu kamień...
Iwk4 20:02, 25 lip 2014

ModraSowa napisał(a)
Wczoraj zrobiłam murek rabatce dla róż. Wstępnie wybrałam cztery odmiany. Widziałabym tu jeszcze jedną, tylko czy nie będzie im za ciasno, w przyszłości oczywiście

Aniu, czy murek jest poukładany luzem, czy na zaprawę?
Katkak 20:17, 25 lip 2014

ModraSowa napisał(a)

Dosyć świeży wątek, dom zaraz przy ogrodzeniu po lewej stronie od wjazdu a po praw jakieś duże drzewo, chyba kasztanowiec. Taki stary wiejski domek, może okolice Krakowa, ale tu nie mam pewności.

Jak okolice Krakowa to chyba "Ogród na wierzbie"
Nallar 20:26, 25 lip 2014

Aniu przeszukałam mnóstwo wątków, znalazłam jeden z drewnianym domem.
Nasz kawałek miejsca na ziemi.
Czy Ty pisałaś z autorem tego watku?