Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Narodziny ogrodu Eweli

Narodziny ogrodu Eweli

iwka 09:19, 17 lip 2015

ewelaa74 napisał(a)

Ty zawijaj rękawy i bierz się za robotę a nie tylko leżysz do góry brzuchem będziemy robiły równolegle

ha ha ha , nie chce mi się
AnnaCh 09:33, 17 lip 2015

Co do Twoich choinek, a później tuj, to ja bym tak zostawiła. Tylko przed choinkami może rozszerzyć rabatkę i tam podosadzać coś piętrami. Nudno jest jak jest taki szpaler takich samych żywotników przy płocie. Ja tak nie lubię. Ale to tylko moje zdanie.
Marga 09:43, 17 lip 2015

Ja też bym zostawiła choinki i poszerzyła rabatę jak radzi AnnaCh. Masz dużo miejsca.
ewelaa74 14:33, 17 lip 2015

Aniu i Marga - no i chyba szkoda takich dużych roślin. Przecież kilka lat tu rosną. Chyba te świerki po prostu podetnę w taki sposób, żeby tworzyły w miarę prostą linię - zarówno u góry jak i od strony ogrodu. Poszerzę rabatę (a w zasadzie wyszarpię, bo tam jest trawa pod nimi), posadzę prawdopodobnie hortensję w jakimś miłym towarzystwie.
Dziękuję Wam za podpowiedzi
AnnaCh 14:52, 17 lip 2015

Ja bym ich jakoś bardzo nie cięła. Wsadź hortki przed nimi, ale tak pomiędzy. Do hortek daj jakieś towarzystwo i będzie super. Ludzie latami czekają na takie drzewa, a Ty chcesz je obciachać i zrobić ścianę jak z żywotników. Dla mnie one mają swój urok Ale powtarzam po raz kolejny, że to tylko moje zdanie i zrobisz jak będziesz chciała. Ja nie lubię tak pod linijkę.
ewelaa74 15:45, 17 lip 2015

AnnaCh napisał(a)
Ja bym ich jakoś bardzo nie cięła. Wsadź hortki przed nimi, ale tak pomiędzy. Do hortek daj jakieś towarzystwo i będzie super. Ludzie latami czekają na takie drzewa, a Ty chcesz je obciachać i zrobić ścianę jak z żywotników. Dla mnie one mają swój urok Ale powtarzam po raz kolejny, że to tylko moje zdanie i zrobisz jak będziesz chciała. Ja nie lubię tak pod linijkę.

Ty u mnie gościsz a ja u Ciebie w tym samym czasie Śledzę Twój wątek od początku i jestem przy skrzyniach warzywnych HAHAHAHA !

Cenię sobie Twoje rady, sama jeszcze nie wiem co będę z choinkami robić. I tak głośno myślę. Trochę mnie drażnią te "wystające gałęzie". Może je po prostu trochę wyrównam
AnnaCh 21:44, 17 lip 2015

No jak ładnie się mijamy
Jeden z moich sąsiadów na wiosnę ciachał swoje świerki, w takie ładne stożki, możesz próbować, ale nie wiem czy teraz?
ewelaa74 11:18, 18 lip 2015

Wczoraj z prac ogrodowych bylo tylko podlewanie. Ale wracając z pracy, żeby ominąć korek związany z otwarciem kolejnej części autostrady pojechalam "wioskami" i nie byłabym sobą gdybym nie zajrzała do ogrodniczego. Kupiłam i postawiłam kuleczki oto efekt:
Marga 12:08, 18 lip 2015

A zdjęcie kuleczek z bliska będzie?
Z rabatą będzie duuużo ładniej. Już to widać.
Kasya 15:06, 18 lip 2015

Fajnie wyglada taki rządek
Coś koło nich będzie ? W którym sklepie byłaś ?