Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

Toszka 21:26, 08 wrz 2014

katiaxx napisał(a)
u mnie NIE PADA chyba już tydzień, nic a nic - tzn NIE PADAŁO - do dziś bo była burza i pioruny i brzozy się gięły i czuć było w powietrzu zło , dziwna ta pogoda trochę straszna, trochę filmowa, zanim jednak nastąpiła polatałam z widłami, było bosko, wyrywałam sobie perz i inne trawy potrząsałam, ziemia się osypywała - to dość dla mnie nietypowe bo zawsze gdy oczyszczałam rabaty to było ciężko bo ziemia mokra i otrząsać się nie dawała, ciężka ...

A dziś było fantastycznie, szkoda że krótko bo tylko z godzinkę i pogoda się załamała.

Jakbym miała z tydzień wolnego i byłoby sucho to bym tymi widłami przód przeorała i trawę posiała.
Nawet jeśli mam ją potem wyżynać to wolę bo mam dość widoku kwitnącej świrzepy.

Widzisz że miałam rację, że widły amerykańskie są najlepsze dla kobiety
katiaxx 21:40, 08 wrz 2014

a tak serio jak kupowałam tę mieszankę to Pan mnie trochę na nią namówił mówiąc : "to jest trawa na którą pani będzie musiała trochę poczekać ale na prawdę warto". Nawet nie chcecie wiedzieć jak tego Pana nazywałam kiedy patrzyłam na swoje chwastowisko
katiaxx 21:41, 08 wrz 2014

Toszka napisał(a)

Widzisz że miałam rację, że widły amerykańskie są najlepsze dla kobiety

oj, miałaś, miałaś wynalazek godny da vinciego
Toszka 21:58, 08 wrz 2014

Widłom i mokra ziemia nie stawi oporu... czasami nawet lepiej się pracuje... widły są także świetne do wykopywania, i to nie tylko bylin i traw
katiaxx 22:02, 08 wrz 2014

Toszka napisał(a)
Widłom i mokra ziemia nie stawi oporu... czasami nawet lepiej się pracuje... widły są także świetne do wykopywania, i to nie tylko bylin i traw

nie stawi ale ciężko się otrząsa.
w każdym razie to był b. dobry zakup
narzędzie nr 1
Toszka 22:05, 08 wrz 2014

Moim drugim ukochanym narzędziem jest długa, wąska łopatka niebieska, z firmy na G.
Idealna do wykopywania/podważania chwastów, zwłaszcza takich jak mlecze z długim korzeniem
katiaxx 22:08, 08 wrz 2014

Toszka napisał(a)
Moim drugim ukochanym narzędziem jest długa, wąska łopatka niebieska, z firmy na G.
Idealna do wykopywania/podważania chwastów, zwłaszcza takich jak mlecze z długim korzeniem

dawaj fotkę
Toszka 22:09, 08 wrz 2014

http://www.gardena.com/pl/garden-care-tools/gardening-tools/wycinak-do-chwastow-310433/
katiaxx 22:10, 08 wrz 2014

muszę to mieć !
katiaxx 22:12, 08 wrz 2014

25 lat gwarancji chyba sobie ten paragon oprawię i powieszę bo inaczej nie wyżyje 25 lat hihi
pośmiertnie może ktoś zareklamować nawet ( po mym zgonie w sensie, nie wiem czy 25 dam radę ku uciesze zusu