Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

jazzy 00:48, 04 paź 2014

U Oci79 napisalas w maju:

katiaxx napisał(a)
Zajrzałam to twojego wątku bo ogród jest z liniami prostymi w nowoczesnym stylu, bardzo mi się podoba,to mój ulubiony styl, chociaż sama z niego zrezygnowałam.

Jak to? Czemu? Ocb?
rozajerycha 20:58, 04 paź 2014

A ja myślałam ,że Emil się odezwał ...
Pozdrawiam nieznajomą Gospodynię wątku o nazwie już mi znajomej ...
Magda70 21:39, 04 paź 2014

Imprezuje....baba jedna
katiaxx 17:39, 05 paź 2014

jazzy napisał(a)
U Oci79 napisalas w maju:

Jak to? Czemu? Ocb?

Chciałam ogród z prostymi liniami od kiedy pamiętam - nawet nie wiedziałam że to ma coś w nazwie z geometrią jednak był taki czas że uznałam że to mi się podoba ale nie nadaje się do mnie, wokół dzicz, wieś, całe szczęście nie ma zabudowy sztachetowej bo nas jest raptem 4 domy. Po lewo stodoła i dom z wychodkiem na podwórku a ja tu wstawię "jakieś graby" i na jakiś czas odpuściłam tę ideę. A potem pomyślałam że to bez sensu, że powinnam robić jak chcę a nie jak pasuje, nie wiem czy będzie dobrze ale budują się kolejne 3 domy i dalej ktoś kupuje działki więc może z czasem zrobi się bardziej "miejsko"
katiaxx 17:41, 05 paź 2014

rozajerycha napisał(a)
A ja myślałam ,że Emil się odezwał ...
Pozdrawiam nieznajomą Gospodynię wątku o nazwie już mi znajomej ...

Cześć Marta, witam miło mi że zajrzałaś choć mój wątek jest najnudniejszym ogrodowym wątkiem świata bo czekam na ogród do wiosny więc nie wiele się dzieje
katiaxx 17:43, 05 paź 2014

Magda70 napisał(a)
Imprezuje....baba jedna

no posiedziałam trochę, nawet zajrzałam w nocy ale wino jakoś odebrało mi umiejętność samego pisania o logice nie wspominając

były smalec, ogóry, kiełbaski/kabanoski, koreczki, sery i itp , małżonek stwierdziła że zrobiłam jak na sylwestra
katiaxx 17:53, 05 paź 2014

muszę znaleźć takie DIY kompostownik z palet - tymczasowo by był. Zwolniły mi się akurat 4 palety a małżonek tak się rwie to robienia że biedaka prawie wiązać trzeba

Chociaż ciągle mi się wydaje że z tym moim kompostem coś nie tak bo on tak się pozbijał w coś w rodzaju kulek , czy trawa się zamoczyła, trudno mi sobie wyobrazić że miałby się stać czymś sypkim do przesiewania. Na pewno dawałam za mało brązowego. Ostatecznie nie wiem jakie znaczenie mają warstwy skoro przy przerzucaniu wszystko się miesza.

Jedyne co mi daje nadzieję a mój kompost trzyma przy życiu to fakt że nie cuchnie, pachnie ziemią, naturą, wilgocią ale nie cuchnie. Więc może wszystko jest ok, dorzuciłam kartonów, liści, dodaję popiół, słomę, staram się żeby był bogaty i bardzo liczę że się uda.
katiaxx 17:54, 05 paź 2014

a ponad to jak ostatnio wyrywałam perz i oczyszczałam kawałek to w prawie każdej wyrwanej kępie ziemie znajdowałam co najmniej 1 dżdżownicę, nie znam się ale myślę że to dobry znak.
Toszka 19:02, 05 paź 2014

Z kompostem będzie dobrze - na początku wygląda to jak wygląda, ale na wiosnę zdziwisz się bardzo...
bez obsesji Kasiu
lojalna_ 19:07, 05 paź 2014

katiaxx napisał(a)
a ponad to jak ostatnio wyrywałam perz i oczyszczałam kawałek to w prawie każdej wyrwanej kępie ziemie znajdowałam co najmniej 1 dżdżownicę, nie znam się ale myślę że to dobry znak.

Dobry barzdo dobry w mojej ziemi która przyjechała było dzdzownic od groma

To mi pomozesz w zatrzymaniu linii prostych zebym nie zboczyła haha